Sådan får du vist sløret tekst på websteder

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du vist sløret tekst på websteder
Sådan får du vist sløret tekst på websteder
Anonim

Hvad du skal vide

  • Sløret tekst indikerer, at en betalingsmur er til stede, hvilket betyder, at webstedet vil have dig til at tilmelde dig for at se indholdet.
  • En måde at se sløret tekst på er at åbne siden i privat tilstand (Ctrl + Shift + N eller Ctrl + Shift + P).
  • Hvis det ikke virker, kan du forsøge at skjule betalingsmuren gennem din browsers udviklerværktøjer.

Denne artikel forklarer, hvordan du kan se den slørede tekst på artikler med betalingsvægge for at se, hvad du får, hvis du tilmelder dig eller abonnerer på det pågældende websted. Fjernelse af blokering af en betalingsmur for at se sløret tekst virker ikke på alle websteder, og selvom der er flere tips, du kan prøve, vil du have den bedste succes med de første par beskrevet nedenfor.

Brug en proxy

Dette vil narre webstedet til at tro, at det er dit første besøg. Dette virker kun for websteder, der slører teksten, efter du har nået deres grænse for gratis artikler.

Der er mange måder at gøre dette på - inklusiv blot at slette dine browsercookies og prøve igen - og der er endda hele tjenester bygget op omkring det. Det sidste trin giver et par alternativer, men vi viser, hvordan dette fungerer ved hjælp af Internet Archive.

  1. Besøg Internet Archive, og indtast websidens URL i tekstfeltet.

    Dette er en webstedsarkiveringstjeneste, så det, du gør, er at lede efter historiske øjebliksbilleder af siden. Ikke alle websider findes her, så det virker ikke til alt.

  2. Vælg et år, måned, dag og tidspunkt. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal vælge, så start med de nyere øjebliksbilleder.

    Image
    Image
  3. Siden, som den blev arkiveret på det tidspunkt, du valgte, åbnes.

    Hvis Internet Archive ikke sletter den slørede tekst, så prøv et andet arkiveringssted som Archive.today. Prøv også at åbne den betalingsmurede webside med din browsers inkognitotilstand, Google Translate, 12ft Ladder eller OutLine.

Enter Reader Mode

Edge og andre browsere har en speciel læsetilstand, du kan åbne, og som automatisk skjuler annoncer og andre irrelevante objekter, så kun artiklens billeder og tekst efterlades. Dette vil nogle gange give dig mulighed for at se den slørede tekst.

Slå Chromes indbyggede læsertilstand til, hvis du vil bruge den browser. Vi viser, hvordan dette fungerer med Microsoft Edge.

  1. Med artiklen åben skal du blot vælge Enter Immersive Reader knappen til højre for URL'en. Eller tryk på F9.

    Image
    Image
  2. Straks skulle siden transformere og skjule betalingsmuren.

    Image
    Image

Skjul eller slet betalingsmuren

Hvis teksten er sløret, fordi en pop-up "fysisk" skjuler den, kan du bare slette den! Denne metode virker kun, hvis betalingsmuren i det væsentlige er et klæbrigt vindue, der skjuler indholdet.

Før du gennemgår disse trin, kan du prøve at trykke på Esc-tasten umiddelbart efter, at siden er indlæst, eller endda under den. Dette vil ofte forhindre overlejringen i at skjule indholdet - du skal muligvis prøve det et par gange ved at opdatere siden.

Sådan gør du dette i Chrome; det fungerer på samme måde i andre browsere:

  1. Højreklik på pop op-vinduet eller den slørede tekst, og vælg Inspect for at åbne Chromes udviklerværktøjer.
  2. Kig dig omkring i koden, der nu er synlig nederst på skærmen, for at få en henvisning til noget om betalingsmuren eller blokeret tekst. Der står måske overlay eller noget lignende.
  3. Højreklik på koden, og vælg Slet element. Bare rolig, alle redigeringer du foretager er lokale og gælder kun for din computer; du må ikke forårsage skade eller ændre det rigtige websted.

    Image
    Image

    Hvis du slettede den forkerte ting, eller den ikke gjorde teksten sløret, vil Ctrl+Z fortryde det, men vi anbefaler, at du forsøger at slette andre elementer i det samme område indtil du finder det rigtige kodestykke, der hører til betalingsvæggen.

  4. Hvis du stadig ikke kan se teksten, eller du kun kan se en del af den, men ikke kan rulle, skal du tilføje dette til body-elementet:

    
    

    overløb: synlig

    Hvis du allerede ser den egenskab, men der står hidden, skal du bare redigere teksten for at sige visible.

    Image
    Image

På nogle websteder kan det være lidt forvirrende at slette de rigtige områder for at fjerne den slørede tekst eller betalingsvæg-pop-up. Hvis du er i udviklerværktøjer, men ikke kan finde det, der skal fjernes, så se om du kan åbne artiklens afsnit derfra.

Udvid blot linjerne, der starter med p, sådan her:

Image
Image

Andre ideer til visning af sløret tekst

Et websted implementerer muligvis sin betalingsmur anderledes end et andet, så du skal muligvis prøve noget andet, hvis ovenstående anvisninger ikke er nyttige.

Deaktiver f.eks. JavaScript for at se, om betalingsmuren ikke kan indlæses, sæt et punktum lige efter TLD'et (f.eks. example.com./), eller brug en dedikeret paywall skipper som Unpaywall.

Sidst kan du få webstedet til at tro, at du kommer fra Facebook, hvilket kunne fungere, hvis webstedet lader besøgende på sociale medier få adgang til deres indhold gratis. For at gøre det skal du kopiere teksten nedenfor og indsætte den lige før artiklens URL.


https://facebook.com/l.php?u=

Vi har også set dette arbejde gennem Google. Hvis du gennemser webstedets artikler fra webstedet, skal du kopiere titlen på den artikel, du er interesseret i at læse, og indsætte den i Google. Klik på den derfra i stedet for at se, om det lader dig komme ind.

Hvorfor nogle artikler har sløret tekst

Der er én grund til dette: at reservere udvalgt indhold til abonnenter.

Det kan komme i form af bet alte abonnenter, hvor den slørede tekst først er tilgængelig, når du har bet alt. Dette er ofte tilfældet med store virksomheder, der har råd til at begrænse adgangen til deres indhold. Du kan muligvis se et par sider norm alt, før en betalingsmur (den slørede tekst) går op.

Hvis det begrænsede indhold ikke er til betalende abonnenter, så vil hjemmesiden bare samle brugere. De vil tvinge dig til at tilmelde dig en gratis konto, før du kan få adgang til indholdet. Dette gøres norm alt, så de kan e-maile dig om deres hjemmesides begivenheder.

Skal du fjerne sløring af webstedsindhold?

Selvom det er rigtigt, at et websted kan have flere indtægtsstrømme, såsom annoncering og sponsoreret indhold, påvirker det uden tvivl webstedets indtjening direkte at omgå en betalingsmur.

De ovenfor beskrevne metoder er kun beregnet til at tage et hurtigt kig på indholdet på siden, ikke til permanent at omgå betalingsvægge og undgå indhold i abonnementstil. Følg disse trin, hvis webstedet ikke tilbyder en gratis prøveperiode, men du vil tage et hurtigt kig for at tjekke, om du kan lide det, du ser, før du begynder at betale for det.

FAQ

    Hvordan bruger jeg læsetilstand i Safari?

    For at aktivere læsetilstand i Safari skal du bruge tastaturgenvejen Command + Shift + R. Alternativt kan du gå til View > Show Reader. Du kan også se et papirformet ikon i adresselinjen.

    Hvordan slår jeg læsetilstand til i Firefox?

    Som i Safari vil du se et Læservisning-ikon i adresselinjen, hvis en side er kompatibel. Du kan også vælge View > Enter Reader View eller tryk på Option + Command + R på en Mac eller Option + Ctrl + R på en pc.

Anbefalede: