Sådan flytter du rundt og mellem regnearksfaner i Excel

Indholdsfortegnelse:

Sådan flytter du rundt og mellem regnearksfaner i Excel
Sådan flytter du rundt og mellem regnearksfaner i Excel
Anonim

What To Know

  • Mulighed 1: Flyt ét ark left= Ctrl+PgUp (side op), og flyt et ark right = Ctrl+PgDn (side ned)
  • Mulighed 2: Hjem fanen > Find og vælg under Redigering. Vælg Gå til…, og indtast cellen under Reference. Tryk på Enter.
  • Mulighed 3: Vælg Navnefeltet over kolonne A. Indtast cellereferencen, du vil springe til, og tryk på Enter.

Denne artikel forklarer, hvordan du navigerer i Excel hurtigt mellem regnearksfaner og rundt i store regneark ved hjælp af forskellige genveje og cellereferencer. Nogle metoder - såsom Go To-kommandoen - kan tilgås ved hjælp af tastaturgenvejstastekombinationer. Disse instruktioner bør fungere for alle versioner af Excel til Windows. Eventuelle mindre forskelle mellem versioner kaldes frem i trinene.

Brug genvejstaster til at ændre regneark i Excel

Skift mellem regneark i en Excel-projektmappe gøres nemt nok ved at klikke på fanerne i bunden af regnearkene, men det er den langsomme måde at gøre det på - det er i hvert fald efter dem, der foretrækker at brug tastaturgenveje eller genvejstaster, når det er muligt.

  1. For at flytte til højre skal du trykke og holde Ctrl nede på tastaturet.
  2. Tryk og slip PgDn-tasten på tastaturet.
  3. For at flytte endnu et ark til højre, tryk og slip PgDn-tasten en anden gang.

    Image
    Image
  4. For at flytte til venstre skal du trykke og holde Ctrl nede på tastaturet.
  5. Tryk og slip PgUp-tasten på tastaturet.
  6. For at flytte endnu et ark til venstre, tryk og slip PgUp-tasten en anden gang.

Brug af 'Gå til' til at flytte rundt i Excel-regneark

Kommandoen Go To i Excel kan bruges til hurtigt at navigere til forskellige regnearksceller i et regneark. Selvom det ikke er så nyttigt at bruge Go To til regneark, der kun indeholder nogle få kolonner og rækker, er det for større regneark en anden måde at springe fra et område af dit regneark til et andet.

Image
Image
  1. Vælg fanen Hjem øverst i Excel. Hvis du ikke kan se den, skal du vælge menuen Rediger.
  2. Vælg Find og vælg fra gruppen Editing. Eller, hvis du brugte menuen Rediger, skal du vælge Find.
  3. Vælg Gå til… mulighed.
  4. Indtast destinationscellereferencen i linjen Reference nederst i dialogboksen.
  5. Klik OK, eller tryk på Enter-tasten på tastaturet. Resultatet er, at den aktive cellefremhævning hopper til den cellereference, der blev indtastet i dialogboksen.

Andre måder at 'gå til'

Kommandoen Go To kan også aktiveres med disse tastaturgenveje:

  • Ved at trykke på F5-tasten på tastaturet.
  • Ved at trykke på Ctrl+ G tasterne i kombination på tastaturet.

Lagring af cellereferencer til genbrug

En yderligere funktion, som Go To har, er, at den gemmer tidligere indtastede cellereferencer i det store Go To vindue øverst i dialogboksen til senere reference. Hvis du hopper frem og tilbage mellem to eller flere områder af et regneark, kan Go To spare dig endnu mere tid ved at genbruge cellereferencerne, der er gemt i dialogboksen.

Cellereferencer gemmes i dialogboksen, så længe en projektmappe forbliver åben. Når den er lukket, slettes den gemte liste over cellereferencer i Go To dialogboksen.

Navigering mellem arbejdsark med 'Gå til'

Go To kan også bruges til at navigere til forskellige regneark i den samme projektmappe ved at indtaste arknavnet sammen med cellereferencen.

Brug udråbstegn (!), placeret over tallet 1 på tastaturet, som adskillelse mellem regnearkets navn og cellereferencen, fordi mellemrum ikke er tilladt.

For at flytte fra ark 1 til celle HQ567 på ark 3, skal du indtaste Sheet3!HQ567 i referencelinjen i Gå til dialogboksen, og tryk på Enter-tasten. Hvis arknavnet har et eller flere mellemrum, skal du bruge anførselstegn som dette: 'Mit andet ark'!B12 for at flytte mellem regneark.

Brug af navnefeltet til at flytte rundt på Excel-regneark

Navnefeltet er placeret over kolonne A i et Excel-regneark, og det kan bruges til at navigere til forskellige områder af regnearket ved hjælp af cellereferencer.

Image
Image

Som med kommandoen Go To, er Name Box muligvis ikke nyttigt i regneark, der kun indeholder nogle få kolonner og rækker med data, men for større regneark, eller for dem med separate dataområder, kan det være en meget effektiv måde at arbejde ved at bruge navneboksen til nemt at hoppe fra et sted til det næste.

Desværre er der ingen måde at få adgang til navneboksen ved hjælp af tastaturet uden at oprette en VBA-makro. Normal drift kræver, at du klikker på Navnefeltet med musen.

Den aktive cellereference i navneboksen

Typisk viser navnefeltet cellereferencen eller det navngivne område for den aktuelle eller aktive celle - cellen i det aktuelle regneark, der er omridset af en kant eller boks.

Indtastning af en ny cellereference eller et nyt områdenavn i Name Box og tryk på Enter-tasten ændrer den aktive celle og skifter den sorte boks, og hvad der er synligt på skærmen, til den nye placering.

  1. Klik på Navnefeltet ovenfor kolonne A for at fremhæve cellereferencen for den aktive celle.
  2. Indtast cellereference for den ønskede destination.
  3. Tryk på Enter-tasten på tastaturet.
  4. Den sorte boks, der omgiver den aktive celle, skal hoppe til den nyligt valgte aktive celle.

Navigering mellem regneark med navnefeltet

Som Go To kan Name Box også bruges til at navigere til forskellige regneark i den samme projektmappe ved at indtaste arknavnet sammen med cellereferencen.

FAQ

    Hvordan skifter du gennem Excel-regnearkfaner på en Mac?

    For at gå til næste regneark skal du trykke på Control+ Page Down eller Option+ Højre pil. For at gå til det forrige ark skal du trykke på Control+ Page Down eller Option+ Venstre pil.

    Hvordan får du vist regnearksfaner i Excel?

    Der er et par måder at vise projektarkfaner, men den nemmeste metode er at højreklikke på en hvilken som helst fane nederst i projektmappen > vælg Unhide > vælg regnearket for at vise.

    Hvordan grupperer du regnearksfaner i Excel?

    For at gruppere regneark i Excel, tryk og hold Ctrl > vælg hver regnearksfane, der skal grupperes. Hvis du vil gruppere alle regnearkene i en projektmappe, skal du højreklikke på en hvilken som helst regnearkfane og vælge Select All Sheets Det er bedst at gruppere regneark, der har samme formatering.

Anbefalede: