Sådan tænder du tastaturlyset (Windows eller Mac)

Indholdsfortegnelse:

Sådan tænder du tastaturlyset (Windows eller Mac)
Sådan tænder du tastaturlyset (Windows eller Mac)
Anonim

Hvad du skal vide

  • Prøv F5, F9 eller F11 for at tænde tastaturlyset på din Windows bærbar.
  • På en Mac skal du trykke på Forøg lysstyrke-tasten (det ligner en lille stigende sol).
  • De fleste moderne bærbare computere har baggrundsbelyste tastaturer, men nogle budgetmodeller har ikke denne funktion.

Denne artikel forklarer, hvordan du tænder tastaturlyset på computere med denne funktion, inklusive Windows- og macOS-computere.

Hvordan får jeg et tastatur til at lyse op?

Hvis din bærbare computer eller tastatur understøtter det, er tænding af tastaturlyset typisk blot et spørgsmål om at finde den rigtige knap. I nogle tilfælde kan du opleve, at tastaturlyset er deaktiveret i dine operativsystemindstillinger eller en app leveret af din computers producent. Den eller de knapper, der norm alt styrer dit tastaturlys, fungerer muligvis ikke i dette scenarie. Hvis det er tilfældet, skal du aktivere tastaturlyset i dine operativsystemindstillinger eller den app, der leveres af din computers producent.

Ikke alle tastaturer lyser. Nogle producenter tilbyder det ikke på deres lavere bærbare computere eller inkluderer det kun som en ekstra-omkostningsmulighed. Hvis du ikke kan få dit tastatur til at lyse op, skal du kontakte producenten for at sikre, at det har et oplyst tastatur.

Sådan tænder du tastaturlyset på Windows-computere

Windows-computere tildeler en af funktionstasterne til at styre tastaturlyset, men det er ikke den samme tast for hver computer. Hver producent indstiller nøglen uafhængigt af de andre. Derfor skal du se på funktionstasterne, eksperimentere med funktionstasterne eller kontakte producenten for at bestemme, hvilken tast du skal trykke på.

Den nøjagtige måde, hvorpå tastaturets lystast fungerer, er også forskellig fra producent til producent. Nogle producenter tillader kun at tænde eller slukke lyset, nogle giver et par lysstyrkeniveauer, og andre har flere lysstyrketrin.

De mest almindelige taster, der styrer tastaturlyset på Windows-computere, er F5, F9 og F11.

Sådan tænder du tastaturlyset på Windows-computere ved hjælp af tastaturet:

  1. Find knappen, der styrer tastaturlyset.

    Image
    Image

    Knappen kan have et F-nummer, eller den kan indeholde et ikon, der ligner tre kasser med lysstråler, der strækker sig fra venstre side.

  2. Tryk på knappen, dvs. F5, F9, eller F11.

    Image
    Image
  3. Tryk på knappen igen, hvis du ikke er tilfreds med lysstyrken.

    Image
    Image

Hvad hvis et Windows-tastaturlys ikke vil tænde?

Hvis et tryk på den korrekte tast på dit tastatur ikke tænder eller justerer dit tastaturlys, så skal du ændre det i Windows Mobilitetsindstillinger eller en app leveret af din producent. Denne indstilling er ikke altid tilgængelig i Windows Mobility-indstillinger, da det er en indstillingskontrol placeret der af computerproducenter. Hvis du ikke kan se muligheden i Windows Mobility-indstillinger, skal du kontakte din producent for at få flere oplysninger om deres proprietære app.

Sådan tænder eller justerer du et Windows-tastaturlys ved hjælp af mobilitetsindstillinger:

  1. Tryk på Windows-tast + X, og klik på Mobility Center.

    Image
    Image
  2. Find indstillingen Keyboard Brightness.

    Image
    Image

    Hvis der ikke er nogen indstilling for Keyboard Brightness, eller der overhovedet ikke er nogen producentspecifik sektion, er denne mulighed ikke tilgængelig på din computer. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.

  3. Klik på skyderen, og træk den til right.

    Image
    Image

Sådan tænder du tastaturlyset på en Mac

To knapper styrer tastaturlyset på Macs og MacBooks. Den ene knap sænker lysstyrken, og den anden hæver den. Hvis tastaturlyset er slukket, tændes det ved at trykke på tasten Forøg lysstyrke. Knappen Reducer lysstyrke er på F5-tasten, og knappen Øg lysstyrke er på F6-tasten på de fleste Mac'er. Undtagelsen er, når en Touch Bar er til stede i stedet for Mac-funktionstaster; i så fald styrer Touch Bar tastaturlyset.

Hvis du har en Touch Bar, skal du trykke på Vis alle og derefter trykke på <-ikonet for at få vist knappen Øg lysstyrke.

Sådan tænder du tastaturlyset på en Mac:

  1. Find knappen Forøg lysstyrke.

    Image
    Image

    Det ligner et ikon for opgående sol med lange lysstråler, og det er placeret på F6-tasten eller Touch Bar.

  2. Tryk på Forøg lysstyrke-knappen.

    Image
    Image
  3. Hvis det ikke er lyst nok, skal du trykke på knappen Forøg lysstyrke så meget som nødvendigt for at opnå det ønskede lysstyrkeniveau.

    Image
    Image

Hvad hvis en Mac-tastaturlampe ikke tænder?

Mens Mac'er er designet til at give dig mulighed for at styre dit tastaturlys med tasterne Forøg lysstyrke og Formindsk lysstyrke på tastaturet, kan det være deaktiveret i systemindstillingerne. Hvis du ikke kan tænde tastaturlyset, skal du tjekke dine systemindstillinger.

Sådan aktiverer du tastaturlyset i macOS:

  1. Klik på Apple-ikonet, og vælg System Preferences.

    Image
    Image
  2. Klik Keyboard.

    Image
    Image
  3. Tjek Juster tastaturlys i svagt lys-boksen.

    Image
    Image
  4. Tjek afkrydsningsfeltet Sluk tastaturets baggrundslys efter x sekunder, hvis du ønsker, at lyset skal slukke, når du ikke skriver.

    Image
    Image
  5. Hvis tastaturlyset stadig ikke tænder, skal du sørge for, at Brug F1, F2 osv., tasterne som standardfunktion-feltet er ikke markeret.

    Image
    Image

    Hvis dette felt er markeret, skal du trykke FN + Forøg lysstyrke i stedet for blot at øge lysstyrken for at justere tastaturlyset.

FAQ

    Hvordan tænder jeg tastaturlyset på min Lenovo bærbare computer?

    Tryk på Fn+ mellemrumstasten for at tænde for baggrundsbelysningen i de mindste indstillinger. Bliv ved med at trykke Fn+ mellemrumstasten for at bladre gennem lysstyrkeindstillingerne. Du kan også styre tastaturets baggrundsbelysning med Lenovos Vantage-software.

    Hvordan tænder jeg tastaturlyset på min Dell bærbare computer?

    Tryk på Fn+ F10 for at tænde for baggrundsbelysningen i de mindste indstillinger. Bliv ved med at trykke Fn+ F10 for at justere lysstyrken til 50 procent, 75 procent, 100 procent og tilbage til 0 procent.

    Hvilken tast skal jeg trykke på for at tænde tastaturlyset på min HP bærbare computer?

    Hvordan du tænder baggrundsbelysningen for en HP bærbar, afhænger af din model. Hvis tastaturet har en baggrundsbelysningstast, vil det være i den øverste række og have baggrundslyssymbolet.

    Hvordan gør jeg skærmen på min bærbare computer lysere?

    Brug tasterne for skærmens lysstyrke på tastaturet til at justere din bærbare computers skærmlysstyrke. Alternativt kan du gå til Windows Action Center på proceslinjen og flytte skyderen Lysstyrke. Du kan også gå til Indstillinger > System > Display > Lysstyrke og farve

Anbefalede: