Sådan installeres skrifttyper i Windows 11

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres skrifttyper i Windows 11
Sådan installeres skrifttyper i Windows 11
Anonim

Hvad du skal vide

  • Højreklik på skrifttypefilen, og vælg Install.
  • Træk filen til Settings > Personalization > Fonts.
  • Søg Fonts i Microsoft Store, vælg Get på skrifttypesiden.

Denne artikel forklarer, hvordan du installerer skrifttyper i Windows 11. Du kan selv hente skrifttypefilen fra internettet eller bruge Microsoft Store til at finde og nemt installere nye skrifttyper. Vi vil også dække, hvordan du sletter skrifttyper, du ikke ønsker længere.

Sådan fungerer installation af skrifttyper i Windows 11

Skriftfiler er som almindelige filer, hvor de kan downloades fra websteder og deles mellem computere via flashdrev, cd'er osv.

Der er masser af steder at få skrifttyper online, inklusive gratis kilder som Google Fonts, DaFont og FontSpace. Vi vil se nedenfor, at Windows 11 også har sin egen indbyggede metode til at hente skrifttyper.

Hvis du har en skrifttypefil, f.eks. en i OTF- eller TTF-filtypen, kan du ikke bare placere den hvor som helst på din computer og forvente, at den er brugbar. En skrifttype genkendes ikke af Windows 11 og i forlængelse af programmer som Word, før den er blevet korrekt installeret.

Installerede skrifttyper gemmes i en bestemt mappe, som beskrevet nedenfor. Så længe det program, du vil bruge skrifttypen i, leder efter skrifttypefiler i standard Windows Fonts-mappen, vil følgende trin tillade filen at blive brugt af den software.

Sådan installeres skrifttyper fra internettet

Her er, hvad du skal gøre med den fil, du har downloadet, så du kan begynde at bruge skrifttypen i dine programmer:

  1. Find skrifttypefilen. Du har brug for den faktiske fil, så hvis skrifttypen blev downloadet i et arkiv (det var den sandsynligvis), skal du udpakke den først: Vælg den én gang, og gå derefter til Compressed Folder Tools > Extract all > Extract Skrifttypen vises i en mappe med samme navn som arkivet.

    Image
    Image

    Hvis din skrifttype downloades i en arkivfil, er det højst sandsynligt en ZIP-fil. Men hvis det er noget andet som 7Z eller RAR, skal du bruge et tredjeparts filudpakningsværktøj for at åbne det. Når du først har fået den rigtige skrifttype ud af arkivet, gælder resten af disse trin, ligesom de gør med ZIP-skrifttyper.

  2. Der er flere måder at installere en skrifttype på i Windows 11. Den nemmeste er at dobbeltklikke på den eller højreklikke på den og vælge Vis flere muligheder >Install.

    Image
    Image

    Du kan også gå til Settings > Personalization > Fonts og trække skrifttypen fil i Add fonts-området. Dette fungerer også med flere skrifttyper.

    Image
    Image

    Fontinstallationer kan også finde sted direkte fra Windows Fonts-mappen på C:\Windows\Fonts. Kopiér og indsæt, eller træk og slip en eller flere skrifttyper der for at installere dem på én gang.

    Image
    Image

    Hvis ingen af disse metoder virker, skal du kontrollere, at du har at gøre med den faktiske skrifttype og ikke det arkiv, den kom i. Hvis Windows 11 ikke genkender den skrifttype, du har, kan du prøve at konvertere den til et understøttet format.

Sådan installeres skrifttyper gennem Microsoft Store

En anden måde at få skrifttyper på er gennem Microsoft Store. I stedet for at søge efter et pålideligt websted at hente skrifttyper fra og derefter selv skulle downloade filen, har Windows 11 en indbygget metode, som strømliner hele processen.

  1. Gå til Indstillinger > Personalization > Fonts > Få mere skrifttyper i Microsoft Store.

    Image
    Image

    En måde at få adgang til Indstillinger er ved at højreklikke på Start-knappen og vælge den fra listen.

  2. Vælg den skrifttype, du vil installere, og vælg derefter Get.

    Image
    Image

Sådan sletter du skrifttyper i Windows 11

Det er nemt at gå overbord med at installere brugerdefinerede skrifttyper. Der er intet g alt med det, medmindre du har samlet så mange, at dine programmer nu kører langsomt og prøver at indlæse dem alle, eller det bliver svært at gennemskue alle mulighederne.

Lad os først se på den nemmere måde at afinstallere skrifttyper:

  1. Højreklik på Start-knappen, og gå til Settings > Personalization > Fonts.
  2. Vælg skrifttypen fra området Available fonts. Du kan finde den ved at søge efter dens navn eller rulle gennem listen.

    Image
    Image
  3. Vælg Afinstaller, og bekræft det derefter i pop op-vinduet.

    Image
    Image

Den anden måde at slette skrifttyper på er en bedre teknik, hvis du vil fjerne flere skrifttyper på én gang. Besøg denne sti i File Explorer for at vælge den eller de skrifttyper, du vil fjerne, og vælg derefter Delete fra menuen øverst:


C:\Windows\Fonts

Image
Image

Hvis du højreklikker på en skrifttype eller bruger menupunktet Organize, kan du kopiere den et andet sted til sikkerhedskopiering eller deling.

FAQ

    Hvordan tilføjer jeg skrifttyper til Microsoft Word?

    For at tilføje skrifttyper til Microsoft Word og andre Windows 11-programmer skal du installere skrifttypen på dit system ved at følge instruktionerne ovenfor. Du skal muligvis lukke og genåbne programmet for at skrifttypen vises.

    Hvilken skrifttype bruges i Windows 11?

    Segoe UI Variable er standardskrifttypen til Windows 11. Microsoft har brugt Segoe-skrifttypefamilien til sine brugergrænseflader og marketingmaterialer i mange år.

    Hvor finder jeg skrifttyper på Windows 11?

    Åbn Windows 11 File Explorer, og gå til mappen C:\Windows\Fonts for at se alle de skrifttyper, der er installeret på dit system.

Anbefalede: