Forlæng din MacBook Pro's batterilevetid med disse tips

Indholdsfortegnelse:

Forlæng din MacBook Pro's batterilevetid med disse tips
Forlæng din MacBook Pro's batterilevetid med disse tips
Anonim

Batteritid, batteridriftstid og batteriydelse er store bekymringer for de fleste mobile Mac-brugere, der bruger timer væk fra strøm med deres MacBook Pro'er og andre bærbare Apple-computere. Selvom bærbare Apple-computere har tilstrækkelig batteriydelse og kører mange timer på en enkelt opladning, kan driftstiden nogle gange være mindre, end du har brug for.

Du kan forlænge batteriets driftstid ved at bruge adskillige batteribesparelsesmetoder, som er kendt for at virke.

Oplysningerne i denne artikel gælder for bærbare Mac-computere med macOS Sierra (10.12) og nyere.

Om batterikalibrering

Få den bedste driftstid ud af din Macs batteri starter med at have et batteri, der er i god stand og kalibreret.

For bærbare Mac-computere, der har et indbygget batteri, der ikke kan udskiftes af brugeren (dem, der er produceret efter 2008), er kalibrering ikke påkrævet, fordi batteriet er kalibreret på fabrikken. Apple hævder, at kalibrering ikke er nødvendig i løbet af batteriets levetid.

I ældre Mac-laptops med batterier, der kan udskiftes af brugeren, er kalibrering nødvendig for at batteriets interne processor kan estimere den resterende ladning på batteriet og forudsige, hvornår den aktuelle ladning vil blive brugt op. Hvis du ikke ved, hvordan du gør dette, kan du læse om, hvordan du kalibrerer dit MacBook, MacBook Pro eller MacBook Air-batteri.

Sluk for ubrugte tjenester

Din bærbare Mac har mange indbyggede tjenester, såsom AirPlay og Bluetooth, som kan slås fra, hvis du ikke bruger dem.

Du kan deaktivere Wi-Fi, hvis du ikke bruger denne funktion. Hvis du gør det, forhindrer du din Mac i konstant at scanne efter aktive trådløse netværk eller oprette en automatisk forbindelse til et netværk. Uanset hvad sparer du lidt batteristrøm ved at slå Wi-Fi fra.

Sådan slår du Wi-Fi fra

Sådan deaktiverer du Wi-Fi-kapaciteten på din Apple bærbare computer:

  1. Klik på ikonet System Preferences i Dock nederst på skærmen.

    Image
    Image
  2. Klik Network i vinduet Systemindstillinger.

    Image
    Image
  3. Vælg Wi-Fi på listen over netværkstjenester i venstre side af vinduet.

    Image
    Image
  4. Klik Slå Wi-Fi fra ud for Status.

    Image
    Image

Sådan slår du Bluetooth fra

Bluetooth, praktisk til at forbinde eksterne enheder til din bærbare computer, er et andet energidræn, der kan deaktiveres, hvis du ikke bruger det.

  1. Start Systemindstillinger fra Dock.
  2. Klik på ikonet Bluetooth i vinduet Systemindstillinger.

    Image
    Image
  3. Tryk på Slå Bluetooth fra i vinduet med Bluetooth-præferencer.

    Image
    Image

Sådan slukker du spotlight

Spotlight får rutinemæssigt adgang til dit drev for at spore ændringer i filsystemet. Selvom du kan få ekstra batteritid ved at slukke for Spotlight, anbefales det ikke. Mange applikationer med indbyggede søgesystemer, såsom Mail, bruger Spotlight. Hvis du slukker for Spotlight, kan det medføre, at søgefunktionerne i mange applikationer mislykkes. I nogle tilfælde kan det også forårsage, at en app ikke indlæses eller fryser, når du forsøger at bruge den. Men hvis du er fast besluttet på at presse lidt mere batteritid ud, så prøv dette kompromis.

  1. Start Systemindstillinger, og vælg Spotlight-ikonet i vinduet Systemindstillinger.
  2. Vælg fanen Privacy.

    Image
    Image
  3. Træk din Mac-drev til Privacy-listen, og slip den.

    Image
    Image

Denne handling forhindrer drevet i at blive indekseret, men det slukker ikke Spotlight helt. Det tillader nogle programmer at køre uden at gå ned, selvom deres søgefunktioner muligvis ikke virker.

Administrer energiforbrug

Udvalgsruden Energi i Systemindstillinger er der, hvor du administrerer din Macs energiforbrug. Der er flere muligheder for at spare batterilevetid, herunder at slukke for skærmen og sætte drev i dvale. Indstillingsruden Energy Saver er det bedste sted at starte med batteribesparelse.

Spind din Macs harddiske ned, eller sluk skærmen efter en periode uden brug. Du kan bruge indstillingsruden Energisparer til at sætte dine harddiske i dvale, når de ikke bliver brugt. Dine valg på skærmen Energy Saver kan spare batteristrøm, men det er ikke den eneste præferenceskærm, du kan bruge til at spare batteristrøm.

Image
Image

Gå til tastaturpræferencerne for at slå tastaturbaggrundsbelysning fra efter det kortest mulige interval ved at vælge 5 sekunder i rullemenuen. Denne funktion bruger en omgivende lyssensor til at bestemme, om tastaturet skal belyses under dårlige lysforhold. Det kan være tændt oftere end ikke, selv når baggrundsbelysning ikke er nødvendig.

Image
Image

Brug ikke det optiske drev, hvis din Mac har et. Det er en stor energibruger at skrue DVD-drevet op. I stedet for at bruge det optiske drev til at se en film på en rejse, skal du lave en lokal kopi af filmen ved hjælp af en DVD-ripper. Dette giver dig mulighed for at gemme filmen på din bærbare computer og se den fra harddisken, som, selvom den stadig er et energisvin, er mindre end det optiske drev.

Apropos harddiske, så overvej at udskifte drevet med en SSD. Solid-state-drev bruger mindre energi, mens de giver bedre ydeevne. De bidrager heller ikke med så meget varme, så din Mac kan spare energi ved at køre blæsere.

Nogle andre ideer, der sparer batteristrøm

Begyndende med macOS Mojave (10.14) kan du vælge Dark Mode, som bruger mindre energi end Light Mode.

At slå lyden fra på en bærbar computer er en anden måde at reducere energiforbruget på. Ved at slukke for din Macs indbyggede højttalere, bruges batteriet ikke til at generere de standardlyde, der er forbundet med begivenheder. Klik på knappen Mute på tastaturet, eller brug ruden Lydsystempræferencer til at slå lyden fra.

Indstil Mail-appen (eller en anden mail-klient) til ikke at søge efter e-mail regelmæssigt. Skift indstillingen, så du skal søge efter post manuelt. Automatiske mailtjek bruger din netværksforbindelse og skruer din harddisk op for at skrive nye data, hvis der er ny mail. Det er lettere sagt end gjort, men tjek kun din e-mail, når du har brug for det.

I macOS Monterey (12.0) kan du også aktivere lavenergitilstand på samme måde som en iPhone. Denne funktion dæmper din skærm og gør din processor langsommere for at spare på batteriet.

Anbefalede: