Sådan ændrer du dine iPad-tastaturindstillinger

Indholdsfortegnelse:

Sådan ændrer du dine iPad-tastaturindstillinger
Sådan ændrer du dine iPad-tastaturindstillinger
Anonim

Hvad du skal vide

  • Gå til Indstillinger > General > Keyboard, og vælg de muligheder, du vil ændre.
  • For at oprette en tastaturgenvej skal du gå til Settings > General > Keyboards > Teksterstatning > +, og indtast genvejsoplysningerne.
  • Du kan også downloade og installere brugerdefinerede tastaturer.

Denne artikel forklarer, hvordan du ændrer standardtastaturet på iPad-enheder, der kører iOS 11 og nyere. Blandt de indstillinger, du kan ændre, er tastaturlayoutet, tastaturtypen, forudsigelig tekst og automatisk korrektionsfunktion.

Sådan tilpasser du dit iPad-tastatur

For at justere indstillingerne for dit tastatur skal du gå til appen Indstillinger. Her er hvad du skal gøre:

  1. Åbn din iPads app Indstillinger.

    Image
    Image
  2. Vælg General i menuen til venstre for at få vist enhedsindstillingerne til generelle formål på højre side af skærmen.

    Image
    Image
  3. Rul ned i højre side af skærmen, indtil du ser Keyboard, og tryk derefter på det element for at åbne menuen med tastaturindstillinger.

    Image
    Image
  4. Du har nu flere muligheder for at ændre dit tastatursprog, layout og funktioner.

Indstillinger, der kan tilpasses til iPad-tastaturet

iPad-tastaturindstillingerne hjælper dig med at tilpasse din iPad. De fleste af dem er kontakter, du slår fra og til. Her er en hurtig oversigt over nogle af de ændringer, du kan foretage:

  • Keyboards: iPad'en har indbyggede tastaturer på snesevis af sprog. Du kan også installere tredjepartstastaturer som Swype eller Hanx Writer-tastaturet. Ved at trykke på denne mulighed og derefter Add New Keyboard vil du vise dig alle tilgængelige valg. Du kan også ændre dit tastaturs layout fra QWERTY til et andet layout ved at trykke på Keyboards og derefter English for at komme til de engelske tastaturindstillinger.
  • Tekstudskiftning: Dette element er den gamle "tastaturgenvej" med et nyt navn, der bedre beskriver funktionen. Teksterstatning føjer indgange til det automatiske korrektionsbibliotek, så hvis du ofte staver et ord forkert, og din iPad ikke fanger det, vil denne tilsidesættelse løse det for dig.
  • Automatisk brug af store bogstaver: Som standard bruger iPad automatisk det første bogstav i en ny sætning med stort. Denne indstilling skifter til denne adfærd.
  • Auto-korrektion: Dette punkt skifter værktøjet til automatisk korrektion. Når funktionen er aktiv, vil iPad'en automatisk rette almindelige stavefejl på dine vegne.
  • Stavetjek: Stavekontrollen afslører stavefejl gennem røde understregninger under dine stavefejl. Det er en nyttig kontakt, hvis du foretrækker at holde autokorrektur deaktiveret.
  • Aktiver Caps Lock: Som standard vil iPad'en slukke for caps-tasten, når du har indtastet dit næste bogstav, tal eller symbol. Men hvis du dobbelttrykker på caps-tasten, aktiverer den caps lock, som giver dig mulighed for at skrive med store bogstaver, indtil du slukker for funktionen.
  • Genveje: Denne indstilling giver dig mulighed for at slå Teksterstatning til eller fra uden at slette al den erstatningstekst, du måtte have indtastet.
  • Predictive: Mens du skriver, vil iPad'en forsøge at forudsige det ord, du skriver, og vise det lige over skærmtastaturet. Hvis du trykker på disse ord, afsluttes indtastningen for dig.
  • Split Keyboard: Denne indstilling deler tastaturet i to, med den ene side af tastaturet på den ene side af skærmen og den anden side af tastaturet på den anden side af displayet. Den er fantastisk til at skrive med tommelfinger.
  • Enable Key Flicks: I iOS 11 fik iPad-tastaturet en ny funktionalitet, der lader dig hurtigt skrive speci altegn over tasterne ved at "svirpe" dem ned. Denne kontakt slår denne funktion til og fra.
  • "." Genvej: Hvis du trykker på mellemrumstasten to gange i træk, indsætter iPad'en et punktum i stedet for det første mellemrum.
  • Aktiver diktering: Stemmediktering lader dig tale til din iPad og få dine ord konverteret til tekst. Denne funktion sender det, du taler til Apple, for at blive oversat, så det er meget nøjagtigt, men du vil måske slå denne funktion fra, hvis du er bekymret for privatlivets fred.

Sådan opretter du en iPad-tastaturgenvej

En genvej giver dig mulighed for at skrive en forkortelse som "idk" og få den erstattet af en længere sætning som "Jeg ved det ikke." Tastaturgenveje på iPad fungerer på samme måde som autokorrekturfunktionen. Du skriver genvejen, og iPad'en vil automatisk erstatte den med hele sætningen.

Sådan konfigurerer du en:

  1. I tastatursektionen i Indstillinger (Settings > General > Keyboards), skal du trykke på Tekstudskiftning.

    Image
    Image
  2. Tryk på plustegnet i øverste højre hjørne for at tilføje en ny genvej.

    Image
    Image
  3. Indtast den længere Phrase du vil bruge, og Genvejen for at aktivere den i tekstfelterne.

    Image
    Image
  4. Tryk på Gem for at gemme din genvej.

    Image
    Image
  5. Når du skriver den genvej, du har indstillet, erstatter iPad den automatisk med den sætning, du knyttede den til.

Sådan installeres et brugerdefineret tastatur

For at konfigurere et brugerdefineret tastatur skal du først downloade et af App Stores alternative tastaturer. Et par gode muligheder er SwiftKey-tastaturet og Googles Gboard-tastatur. Der er endda et tastatur fra Grammarly, der kontrollerer din grammatik, mens du skriver.

  1. Download det tastatur, du vil tilføje, fra App Store.
  2. I tastaturindstillingerne skal du trykke på Keyboards overskriften.

    Image
    Image
  3. Tryk på Tilføj nyt tastatur.

    Image
    Image
  4. Du får en liste over tilgængelige tastaturer, som du har installeret på iPad. Tryk på det tastatur, du vil aktivere.

Du kan fjerne et tastatur ved at trykke på Rediger på siden med brugerdefinerede tastaturer. Trykningen afslører en rød cirkel med et minustegn ved siden af de tilgængelige tastaturer. Hvis du trykker på denne knap, fjernes tastaturet fra den aktiverede liste.

Deaktivering af et tastatur afinstallerer det ikke. Du skal afinstallere appen for at slette tastaturet helt.

Sådan ændres iPad-tastaturet til QWERTZ eller AZERTY

Det velkendte QWERTY-tastatur får sit navn med de fem bogstaver øverst på bogstavtasterne, og to populære varianter (QWERTZ og AZERTY) får deres navn på samme måde. Skift dit iPad-tastaturlayout til en af disse varianter i tastaturindstillingerne.

Få adgang til disse alternative layouts ved at vælge Add a Keyboard og derefter finde dem på listen over tilgængelige layouts. De er begge varianter af den amerikansk engelske version. Ud over QWERTZ og AZERTY kan du vælge mellem andre layouts som U. S. Extended eller British.

  • QWERTZ-layoutet bruges i Centraleuropa, og det er nogle gange kendt som et tysk layout. Dens største forskel er den udvekslede placering af Y- og Z-tasterne.
  • Fransktalende i Europa bruger ofte AZERTY-layoutet. Den største forskel er den udvekslede placering af Q- og A-tasterne.

Anbefalede: