FDX- og FDR-filer (hvad de er & Sådan åbner du dem)

Indholdsfortegnelse:

FDX- og FDR-filer (hvad de er & Sådan åbner du dem)
FDX- og FDR-filer (hvad de er & Sådan åbner du dem)
Anonim

En fil med filtypen FDX eller FDR er en Final Draft Document-fil. Disse typer filer bruges af manuskriptforfattersoftwaren Final Draft til at gemme manuskripter til tv-afsnit, film og afspilninger.

FDR-formatet er standardfilformatet, der bruges i Final Draft version 5, 6 og 7. Siden Final Draft 8 gemmes dokumenter i stedet i det nyere FDX-format.

Mens de fleste FDR-filer, du støder på, vil være Final Draft Document-filer, er nogle broderidesignfiler, Windows-fejlrapportfiler eller SideKick 2 Note-filer. Flight Data Recorder-filer kan også bruge filtypenavnet FDR.

Image
Image

Sådan åbner du FDX- og FDR-filer

FDX- og FDR-filer kan åbnes og redigeres med Final Draft på både Windows- og Mac-operativsystemet. Softwaren er ikke gratis at downloade, men du kan få en 30-dages prøveversion.

Selv om Final Draft 8 og nyere gemmer filmscripts i FDX-formatet, understøtter den nyere software også FDR-formatet.

Melco's DesignShop burde være i stand til at åbne FDR-filer, der indeholder broderidesign.

Windows-fejlrapportfiler, der bruger FDR-filtypen, genereres fra Windows-operativsystemet eller fra programmer som Windows Live Messenger. Disse filer er beregnet til at blive åbnet af operativsystemet, men du kan muligvis også åbne dem manuelt med en teksteditor som Notepad++.

Vi kender ikke til nogen software, der kan åbne en SideKick 2 Note-fil, men da det sandsynligvis er en type tekstbaseret fil, kan en simpel teksteditor helt sikkert vise det meste, hvis ikke hele filen. Hvis du har programmet tilknyttet denne fil allerede installeret på din computer, kan du sandsynligvis bruge en eller anden type Fil > Åbn menu til at åbne FDR filen i det program.

Flight Data Recorder-filer kan muligvis åbnes med Vector Flight Controller eller eLogger.

Brug Notepad++ eller en anden teksteditor til at åbne FDX- eller FDR-filen, hvis oplysningerne fra oven ikke er nyttige. Final Draft FDX/FDR-filer er ikke kun tekstfiler, men en anden type kan være det. Hvis det er tilfældet, kan en teksteditor muligvis vise filens indhold korrekt. Hvis filen ikke er 100 % læsbar, kan der være noget tekst i filen, der hjælper med at identificere, hvilken software der bruges til at oprette og åbne den.

Sådan konverteres FDX- og FDR-filer

Final Draft 8 og 9 (både de fulde versioner og prøveversionerne) konverterer automatisk en FDR-fil til det nyere FDX-format, når den åbnes. Final Draft understøtter også lagring af begge typer filer til PDF, men kun i den fulde, ikke-prøveversion.

The Final Draft-prøveversion understøtter kun åbning/konvertering af de første 15 sider af dokumentet. Hvis du har en FDR-fil, der er længere end det, men skal konvertere den til FDX, så prøv denne løsning.

Hvis SideKick 2 Note-filer kan konverteres til et hvilket som helst andet format, gøres det sandsynligvis gennem en Eksporter eller Gem som i menuen program, der åbner den. Men da vi ikke ved, hvilken software der bruges med denne type FDR-fil, kan du prøve at åbne den med Notepad++ og derefter gemme den i et nyt tekstformat som HTML eller TXT.

Der er ingen grund til at konvertere en fejlrapport FDR-fil, der bruges med Windows OS.

Kan du stadig ikke åbne filen?

Hvis din fil ikke åbnes på dette tidspunkt, så har du sandsynligvis misforstået filtypenavnet. Dette er ret nemt at gøre, hvis filen har almindelige bogstaver i filtypenavnet, ligesom det er tilfældet med disse to.

Nogle eksempler på filtypenavne, du kan forveksle for en af disse, omfatter FXB og EFX.

En anden er FPX. Selvom det ser ret ens ud, er det virkelig et billede, der er gemt i filformatet FlashPix Bitmap Image. Du kan ikke åbne en med programmerne, der er linket ovenfor.

FRD ligner også disse udvidelser, men det bruges til frekvensresponsdatafiler.

Anbefalede: