Sådan administreres Mac-skrifttyper ved hjælp af skrifttypebog

Indholdsfortegnelse:

Sådan administreres Mac-skrifttyper ved hjælp af skrifttypebog
Sådan administreres Mac-skrifttyper ved hjælp af skrifttypebog
Anonim

Skrifttyper er muligvis kun nummer to efter bogmærker, når det kommer til ting, der har tendens til at samle sig på en computer, så de er ude af kontrol. En del af problemet med skrifttyper er, at der er så mange gratis tilgængelige på nettet, at det er svært at modstå trangen til at akkumulere dem.

Selv hvis du har hundredvis af skrifttyper på din computer, har du måske ikke lige den rigtige til et bestemt projekt. Her er nogle måder, du kan bruge Font Book, Mac's fontmanager, til at organisere din samling af skrifttyper.

Denne vejledning gælder for enheder med OS X 10.5 eller nyere.

Sådan opretter du biblioteker med skrifttyper

Skriftbog leveres med fire standardskrifttypebiblioteker: Alle skrifttyper, engelsk (eller dit foretrukne sprog), bruger og computer. De første to biblioteker er ret selvforklarende og er som standard synlige i Font Book-appen. Brugerbiblioteket indeholder alle de skrifttyper, der er installeret i ditbrugernavn/Bibliotek/Fonts mappen og er tilgængelige kun til dig. Computerbiblioteket indeholder alle de skrifttyper, der er installeret i mappen Library/Fonts, og den er tilgængelig for alle, der bruger din computer. Disse sidste to skrifttypebiblioteker er muligvis ikke til stede i Font Book, før du opretter yderligere biblioteker i Font Book.

Du kan oprette yderligere biblioteker for at organisere et stort antal skrifttyper eller flere samlinger og derefter opdele mindre grupper som samlinger.

  1. Åben Font Book fra din Applications mappe.

    Image
    Image
  2. Klik på menuen File, og vælg New Library.

    Tastaturgenvejen til at oprette et nyt bibliotek er Option+ Command+ N.

    Image
    Image
  3. Indtast et navn til dit nye bibliotek, og tryk på Return.

    Image
    Image
  4. I den nye samling skal du højreklikke og vælge Add Fonts.

    Image
    Image
  5. Naviger til Macintosh HD > Library > Fonts, og vælg de elementer, du vil føj til dit nye bibliotek.

    For at vælge flere tilstødende skrifttyper skal du holde Shift nede og klikke på begyndelsen og slutningen af området. For at fremhæve elementer, der ikke er ved siden af hinanden, skal du holde Command nede og klikke på hver skrifttype, du vil tilføje individuelt.

    Image
    Image
  6. Klik Åbn for at tilføje de valgte skrifttyper til dit bibliotek.

    Image
    Image

Sådan organiseres skrifttyper som samlinger

Du har sikkert yndlingsskrifttyper, som du bruger ofte. Du kan også have dem, du kun bruger til særlige lejligheder, såsom Halloween, eller specielle skrifttyper, såsom håndskrift eller dingbats, som du ikke bruger ofte. Du kan organisere dine skrifttyper i samlinger, så det er nemmere at finde en bestemt skrifttype uden at gennemse hundredvis af elementer, hver gang du vil bruge den.

Skriftsamlingerne, du opretter i Font Book, vil være tilgængelige i Font-menuen eller Fonts-vinduet i mange programmer, såsom Microsoft Word, Apple Mail og TextEdit.

Du vil bemærke, at Font Book allerede har nogle samlinger sat op i samlingssidebjælken, men det er nemt at tilføje flere.

  1. Klik på menuen File, og vælg New Collection, eller klik på plus (+) ikon i nederste venstre hjørne af Font Book-vinduet.

    Tastaturgenvejen til en ny samling er Command+ N.

    Image
    Image
  2. Indtast et navn til samlingen, og tryk på Return.

    Image
    Image
  3. Klik på Alle skrifttyper øverst på Collection sidebjælken.

    Image
    Image
  4. Klik og træk de ønskede skrifttyper fra kolonnen Font til den nye samling.
  5. Gentag processen for at oprette og udfylde yderligere samlinger.

Sådan laver du en smart samling

Ligesom Smart Playlist-funktionen i iTunes har Font Book en funktion, der automatisk udfylder en samling baseret på kriterier, som du har angivet. Sådan opretter du en smart samling.

  1. Åbn File-menuen, og klik på New Smart Collection.

    Image
    Image
  2. Skriv et navn til samlingen i tekstfeltet.

    Image
    Image
  3. Indstil betingelser for Font Book for at tilføje skrifttyper til denne samling. Dine muligheder er:

    • Familienavn: navnet på skrifttypen (f.eks. Helvetica, Palatino).
    • Stilnavn: versionen af familien (f.eks. Condensed).
    • PostScript-navn: en variation af en skrifttypes fulde navn, som du kan finde ved at vælge en skrifttype og trykke på Command+ I . Et eksempel på et PostScript-navn er "NuevaStd-Cond", som er en forkortelse af "Nueva Std Condensed."
    • Kind: skrifttypens filtype. Eksempler er TrueType, OpenType og PostScript. En enkelt skrifttype kan falde ind under flere typer.
    • Languages: de sprog, som en skrifttype understøtter.
    • Designstil: ligner stilnavn, men med mere specifikke muligheder (f.eks. sans-serif).
    Image
    Image
  4. For at tilføje flere betingelser skal du klikke på plustegnet.

    Betingelser kan enten være additive (f.eks. "indeholder") eller subtraktive (f.eks. "indeholder ikke"). Tilføjelse af flere vil give dig færre skrifttyper i din smarte samling.,

    Image
    Image
  5. Klik OK for at oprette den smarte samling.

    Image
    Image
  6. Hvis du vil redigere betingelserne for en smart samling, skal du højreklikke på den og vælge Edit Smart Collection.

    Du kan også bruge denne menu til at omdøbe din samling, deaktivere den, slette den eller oprette en ny.

    Image
    Image

Sådan aktiverer og deaktiverer du skrifttyper

Hvis du har et stort antal skrifttyper installeret, kan skrifttypelisten i nogle applikationer blive ret lang og uhåndterlig. Hvis du er en inkarneret samler af skrifttyper, er ideen om at slette skrifttyper måske ikke tiltalende, men der er et kompromis. Du kan bruge Font Book til at deaktivere skrifttyper, så de ikke vises i skrifttypelister, men stadig beholde dem installeret, så du kan aktivere og bruge dem, når du vil. Chancerne er, at du kun bruger et relativt lille antal skrifttyper, men det er rart at beholde dem, for en sikkerheds skyld.

For at deaktivere (deaktivere) en skrifttype skal du starte Font Book, højreklikke på dens navn og vælge Disable fra menuen. For at fjerne det helt skal du vælge Remove.

Du kan deaktivere flere skrifttyper samtidigt ved at vælge skrifttyperne og derefter vælge Deaktiver skrifttyper fra menuen Rediger.

Image
Image

Du kan også deaktivere en hel samling af skrifttyper, hvilket er endnu en grund til at organisere dine skrifttyper i samlinger. Du kan f.eks. oprette Halloween- og juleskrifttyper, aktivere dem i feriesæsonen og derefter deaktivere dem for resten af året. Eller du kan oprette en samling af script-/håndskriftskrifttyper, som du slår til, når du har brug for det til et særligt projekt, og derefter slukker igen.

Ud over at bruge Font Book til at administrere dine skrifttyper, kan du også bruge den til at få vist skrifttyper og udskrive skrifttypeeksempler.

Anbefalede: