Sådan tilsluttes en subwoofer til en modtager eller forstærker

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilsluttes en subwoofer til en modtager eller forstærker
Sådan tilsluttes en subwoofer til en modtager eller forstærker
Anonim

Hvad du skal vide

  • Tilslut en subwoofer gennem subwooferudgangen (SUB OUT eller SUBWOOFER) på en receiver ved hjælp af et LFE-kabel.
  • Tilslut med et RCA-kabel, hvis der ikke er en LFE subwoofer-udgang eller LFE-indgang.
  • Hvis subwooferen har fjederclips, skal du bruge højttalerudgangen på receiveren til at tilslutte det hele.

Denne artikel forklarer, hvordan man tilslutter en subwoofer til en receiver eller forstærker ved hjælp af LFE-kabler, RCA-kabler eller højttalerledningsforbindelser.

Tilslut ved hjælp af LFE-subwooferudgangen

Den foretrukne metode til at tilslutte en subwoofer er gennem subwoofer-udgangen (mærket SUB OUT eller SUBWOOFER) på en receiver ved hjælp af et LFE-kabel (Low-Frequency Effects). Næsten alle hjemmebiografreceivere og -processorer og nogle stereoreceivere har denne type subwooferudgang.

LFE-porten er en speciel udgang kun til subwoofere; du kan se det mærket som SUBWOOFER og ikke som LFE.

Image
Image

Surroundlyd (også kendt som 5.1-kanalslyd), såsom medier, der findes på dvd'er eller kabel-tv, har en dedikeret kanaludgang med kun bas-indhold, der bedst gengives af en subwoofer. Opsætning af denne kræver tilslutning af LFE- eller subwooferudgangsstikket på receiveren/forstærkeren til LINE IN- eller LFE IN-stikket på subwooferen. Det er norm alt kun ét kabel med enkelte RCA-stik i begge ender.

Forbind ved hjælp af stereo-RCA eller højttalerniveauudgange

Nogle gange har en receiver eller forstærker ikke LFE-subwooferudgangen, og nogle gange har subwooferen ikke LFE-indgangen. I stedet kan subwooferen have højre og venstre (R og L) stereo RCA-stik eller fjederklemmer, som du ser på bagsiden af standardhøjttalere.

Hvis subwooferens LINE IN bruger RCA-kabler, og subwooferen ude på receiveren/forstærkeren også bruger RCA, skal du tilslutte den med et RCA-kabel. Hvis kablet er delt i den ene ende (et y-kabel til både højre og venstre kanal), skal du sætte det i R- og L-portene på subwooferen. Hvis receiveren/forstærkeren også har venstre og højre RCA-stik til subwooferudgang, skal du sørge for også at tilslutte begge til receiveren.

Sådan tilsluttes højttalerledninger til din modtager eller forstærker

Hvis subwooferen har fjederklemmer til højttalerledninger, skal du bruge receiverens højttalerudgang til at tilslutte det hele. Denne proces er den samme som tilslutning af en almindelig stereohøjttaler ved hjælp af højttalerledning. Sørg for at passe på kanalerne. Hvis subwooferen har to sæt fjederclips (til højttaler ind og højttaler ud), betyder det, at andre højttalere forbindes til subwooferen, som så forbindes til receiveren for at sende lydsignalet videre. Hvis subwooferen kun har ét sæt fjederclips, skal subwooferen dele de samme receiverforbindelser som højttalerne. Den bedste måde at opnå dette på er ved at bruge bananklemmer, der kan tilsluttes bagsiden af hinanden i stedet for at overlappe bare ledninger.

Subwoofere er typisk nemme at tilslutte, da der norm alt kun er to ledninger at håndtere: en til strøm og en til lydindgangen. Du er langt mere tilbøjelig til at bruge det meste af tiden på at placere og justere for at få den bedste ydeevne ud af din subwoofer end at tilslutte et par kabler.

FAQ

    Hvordan forbinder du to eller flere subwoofere?

    For at tilslutte flere subwoofere skal du tilslutte en receiverudgang til en subwoofer og derefter slutte den anden til den anden subwoofer. Alternativt kan du bruge en RCA Y-adapter til at sende to parallelle lavfrekvente lydsignaler til to separate subwoofere.

    Har du brug for et specielt kabel til en subwoofer?

    Nej. Alle LFE-, RCA- og højttalerledningskabler er stort set ens, så hvis det passer i lydporten, burde det fungere fint.

    Kan du tilslutte en subwoofer med et koaksialkabel?

    Ja, hvis din subwoofer har det passende stik. Koaksialkabler anbefales til langdistanceforbindelser.

Anbefalede: