Hvad er en perifer enhed? (Perifer Definition)

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en perifer enhed? (Perifer Definition)
Hvad er en perifer enhed? (Perifer Definition)
Anonim

En perifer enhed er enhver hjælpeenhed, der forbinder til og arbejder med computeren for enten at lægge information ind i den eller få information ud af den.

Disse enheder kan også blive omt alt som eksterne enheder, integrerede perifere enheder, hjælpekomponenter eller I/O (input/output) enheder.

Image
Image

Hvad definerer en perifer enhed?

Norm alt bruges ordet periferiudstyr til at henvise til en enhed eksternt i forhold til computeren, f.eks. en scanner, men de enheder, der fysisk er placeret inde i computeren, er også teknisk perifere enheder.

Perifere enheder tilføjer funktionalitet til computeren, men er ikke en del af "hoved"-gruppen af komponenter som CPU, bundkort og strømforsyning. Men selvom de ofte ikke er direkte involveret i en computers hovedfunktion, betyder det ikke, at de ikke betragtes som nødvendige komponenter.

For eksempel hjælper en computer-lignende computerskærm ikke teknisk til computeren og er ikke nødvendig for, at computeren kan tænde og køre programmer, men den er påkrævet for rent faktisk at bruge computeren.

En anden måde at tænke på perifere enheder er, at de ikke fungerer som selvstændige enheder. Den eneste måde, de fungerer på, er, når de er forbundet til og styres af computeren.

Typer af perifere enheder

Perifere enheder er kategoriseret som enten en inputenhed eller en outputenhed, og nogle fungerer som begge dele.

Blandt disse typer hardware er både interne perifere enheder og eksterne perifere enheder, som begge kan omfatte input- eller outputenheder.

Interne perifere enheder

Almindelige interne perifere enheder, du finder i en computer, omfatter et optisk diskdrev, et videokort og en harddisk.

I disse eksempler er diskdrevet én forekomst af en enhed, der både er en input- og en outputenhed. Den kan ikke kun bruges af computeren til at læse information, der er gemt på disken (f.eks. software, musik, film), men også til at eksportere data fra computeren til disken (som ved brænding af DVD'er).

Netværksinterfacekort, USB-udvidelseskort og andre interne enheder, der kan tilsluttes en PCI Express eller en anden type port, er alle typer internt ydre enheder.

Eksterne perifere enheder

Almindelige eksterne perifere enheder omfatter enheder som en mus, tastatur, pentablet, ekstern harddisk, printer, projektor, højttalere, webcam, flashdrev, mediekortlæsere og mikrofon.

Alt, som du kan tilslutte til ydersiden af en computer, som typisk ikke fungerer af sig selv, kan blive omt alt som en ekstern perifer enhed.

Hvad er et bundkort?

Flere oplysninger om perifere enheder

Nogle enheder betragtes som perifere enheder, fordi de kan adskilles fra computerens primære funktion og norm alt kan fjernes ret nemt. Dette gælder især eksterne enheder som printere, eksterne harddiske osv.

Det er dog ikke altid sandt, så selvom nogle enheder kan betragtes som interne på ét system, kan de lige så nemt være eksterne perifere enheder på et andet. Tastaturet er et godt eksempel.

En stationær computers tastatur kan fjernes fra USB-porten, og computeren stopper ikke med at fungere. Den kan tilsluttes og fjernes så mange gange du vil, og den er et glimrende eksempel på en ekstern perifer enhed.

En bærbar computers tastatur betragtes dog ikke længere som en ekstern enhed, da det bestemt er indbygget og ikke særlig nemt at fjerne.

Det samme koncept gælder for de fleste bærbare funktioner, såsom webcams, mus og højttalere. Selvom de fleste af disse komponenter er eksterne enheder på en stationær computer, betragtes de som interne på bærbare computere, telefoner, tablets og andre alt-i-én-enheder.

Du vil nogle gange se perifere enheder kategoriseret som inputenheder og outputenheder, afhængigt af hvordan de kommunikerer med computeren. For eksempel leverer en printer output fra computeren, så den betragtes som en outputenhed, mens en anden ekstern perifer enhed, som et webcam, der sender data til computeren, kaldes en inputenhed.

Anbefalede: