Opret et bootbart macOS Sierra-installationsprogram på et USB-flashdrev

Indholdsfortegnelse:

Opret et bootbart macOS Sierra-installationsprogram på et USB-flashdrev
Opret et bootbart macOS Sierra-installationsprogram på et USB-flashdrev
Anonim

macOS Sierra (10.12), det første af de nye macOS-systemer, inkluderer muligheden for at oprette et startbart installationsprogram på et USB-flashdrev eller på et drev, du har tilsluttet din Mac.

Et bootbart installationsprogram af macOS Sierra giver dig mulighed for at udføre en ren installation, som fuldstændigt erstatter indholdet af din Macs startdrev med en helt ny, frisk installation af Sierra. Det bootbare installationsprogram kan også bruges til at installere macOS Sierra på flere Mac'er uden at skulle ty til at downloade installationsprogrammet fra Mac App Store hver gang. Dette er en god funktion, hvis du har en problematisk eller langsom forbindelse til internettet.

Installationsmedier til OS X og macOS har været tilgængelige i nogen tid, men bruges ikke ofte. Kommandoen til at oprette det startbare installationsprogram er skjult i installationsprogrammet, som du downloader fra Mac App Store. Denne installationsdownload starter automatisk, når overførslen er fuldført. Hvis du klikker på installationsknappen, slettes det installationsprogram, du downloadede, automatisk som en del af den normale installationsproces, hvilket forhindrer dig i at bruge det til at oprette et eget bootbart macOS Sierra-installationsprogram.

Image
Image

Sådan opretter du et bootbart installationsprogram af macOS Sierra

Før du begynder processen med at oprette et startbart installationsprogram, har du muligvis noget rengøring at udføre. Oprettelse af det startbare installationsprogram kræver, at det bootbare medie (et flashdrev eller eksternt drev) formateres, hvilket resulterer i sletning af alle data, som målvolumen kan indeholde.

Derudover kræver kommandoerne til at oprette det bootbare installationsprogram brug af Terminal, hvor en forkert indtastet kommando kan forårsage uventede problemer. For at undgå permanente problemer skal du lave en sikkerhedskopi af både din Mac og det medie (USB-flashdrev eller eksternt drev), som du vil bruge.

Hvad du har brug for

  • A Mac: Mac-computeren skal opfylde minimumskravene for macOS Sierra.
  • En kopi af macOS Sierra-installationsprogrammet: Installationsprogrammet kan downloades fra Mac App Store. Når det er downloadet, kan installationsprogrammet findes i mappen /Applications/ med navnet "Install macOS Sierra."

MacOS Sierra-installationsprogrammet starter automatisk, når overførslen er fuldført. Fortsæt ikke med installationen som bedt om af installationsprogrammet. Afslut i stedet installationsprogrammet. Hvis du tillader installationsprogrammet at køre, skal du downloade det igen.

16 GB eller større USB-flashdrev: Et USB 3.0-flashdrev gør processen med at læse og skrive data på drevet hurtig. Disse instruktioner fungerer også for et eksternt drev, men denne vejledning antager, at du bruger et USB-flashdrev. Hvis du bruger et eksternt drev, bør du være i stand til at tilpasse instruktionerne til dine behov.

Brug terminal til at oprette et bootbart macOS Sierra-installationsprogram

Med en kopi af macOS Sierra-installationsprogrammet downloadet fra Mac App Store og et USB-flashdrev i hånden, er du klar til at begynde processen med at oprette et bootbart macOS Sierra-installationsprogram.

Image
Image

Denne proces sletter fuldstændigt indholdet af USB-flashdrevet. Sørg for, at du har sikkerhedskopieret dataene på flashdrevet, eller at du er ligeglad med tabet af data, det måtte indeholde.

Createinstallmedia-kommandoen

Nøglen til at oprette det startbare installationsprogram er brugen af kommandoen "createinstallmedia", der er gemt væk inde i det macOS Sierra-installationsprogram, du downloadede. Denne kommando tager sig af alt det tunge løft for dig: Den sletter og formaterer flashdrevet og kopierer derefter macOS Sierra-diskbilledet, der er gemt i installationsprogrammet, til flashdrevet. Endelig udfører den en smule magi og markerer flashdrevet som opstartsmedie.

Nøglen til at bruge kommandoen "createinstallmedia" er Terminal-appen. Ved at bruge Terminal og påkalde denne kommando, kan du læne dig tilbage, slappe af og blive præsenteret for et startbart installationsprogram, som du kan bruge gentagne gange til at installere macOS Sierra på så mange Mac'er, du vil.

Bundlinje

Sådan opretter du et bootbart macOS Sierra-installationsprogram ved hjælp af et USB-flashdrev.

Forbered USB-flashdrevet

Først skal du forberede flashdrevet til macOS Sierra-installationsprogrammet.

  1. Tilslut USB-flashdrevet til din Mac.
  2. Hvis flashdrevet ikke er formateret til brug med din Mac, skal du bruge Diskværktøj til at formatere flashdrevet ved hjælp af en af følgende vejledninger:

    • Formater din Macs drev ved hjælp af Diskværktøj (OS X Yosemite og tidligere)
    • Formater et Mac-drev ved hjælp af diskværktøj (OS X El Capitan eller nyere)
  3. Flashdrevet skal have et unikt navn til brug i kommandoen "createinstallmedia". Du kan bruge et hvilket som helst navn, du ønsker, men vælg et grundlæggende navn med simple alfanumeriske tegn - ingen usædvanlige tegn. Dette eksempel bruger navnet "macOSSierraInstall."

Opret installationsmediet

Den sidste, men mest komplekse opgave er at skabe installationsmediet.

Følgende kommando sletter indholdet af flashdrevet. Sørg for, at du har en sikkerhedskopi af drevet, hvis det er nødvendigt, før du fortsætter.

  1. Med flashdrevet tilsluttet din Mac, start Terminal, placeret i /Applications/Utilities /.
  2. I terminalvinduet, der åbnes, skal du indtaste følgende kommando.

    sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/macOSSierraInstall --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app --nointeraction

    Den bedste måde at indtaste kommandoen på er at tredobbelt-klikke og vælge hele kommandoen, kopiere (Command+ C) teksten til dit udklipsholder, og indsæt derefter (Command+ V) teksten i Terminal, ved siden af kommandoprompten.

    Kommandoen er en enkelt tekstlinje, selvom den kan vises som flere linjer i din browser. Hvis du skriver kommandoen i Terminal, skelnes der mellem store og små bogstaver. Hvis du brugte et andet navn til flashdrevet end macOSSierraInstall, skal du justere teksten på kommandolinjen, så den afspejler det andet navn.

  3. Når du har indtastet kommandoen i Terminal, skal du trykke på Enter eller Return på dit tastatur.
  4. Du bliver bedt om en administratoradgangskode. Indtast adgangskoden, og tryk derefter på Enter eller Return.
  5. Terminalen begynder at udføre kommandoen og giver dig statusopdateringer, efterhånden som processen udfolder sig. Det meste af tiden går med at skrive installationsbilledet til flashdrevet. Den tid, det tager, afhænger af, hvor hurtigt flashdrevet og interfacet er.
  6. Når Terminal har fuldført opgaven, viser den en linje, der siger Done, og den normale Terminal-kommandoprompt vises igen. Du kan nu forlade Terminal.

Det bootbare USB-flashdrev til installation af macOS Sierra er blevet oprettet. Sørg for at skubbe drevet ordentligt ud, hvis du planlægger at bruge det på en anden Mac eller hold det tilsluttet din Mac for at starte en ren installation af macOS Sierra.

Det bootbare installationsprogram indeholder en række hjælpeprogrammer, inklusive Diskværktøj og Terminal, som du kan bruge til fejlfinding af din Mac, hvis du nogensinde har problemer med opstarten.

Anbefalede: