Hvad er et e-mail-alias?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et e-mail-alias?
Hvad er et e-mail-alias?
Anonim

Et e-mail-alias er en e-mail-adresse, som du kan bruge til at modtage e-mail uden at afsløre din primære, personlige eller professionelle e-mailadresse. Når beskeder sendes til dit e-mail-alias, vil du automatisk modtage dem på din primære e-mail-konto.

Image
Image

Hvorfor ville du bruge et e-mail-alias?

E-mailaliasser er nyttige, når du skal oprette en kort, enkel og generisk adresse til et bestemt formål.

Lad os f.eks. sige, at Fred Johnson arbejder med menneskelige ressourcer i sin virksomhed og er ansvarlig for at interviewe potentielle kandidater til aktuelle jobåbninger. Han vil måske lægge jobannoncer op på bestemte jobtavle-websteder, men han vil helst ikke bruge sin professionelle [email protected] e-mailadresse, så han kan holde sin identitet anonym og også beskytte sit privatliv i e-mails.

Som en løsning kunne Fred oprette et e-mail-alias som [email protected] og derefter få alle indgående e-mails automatisk videresendt til sin primære [email protected].

Sådan fungerer e-mail-aliaser

E-mail-aliasser oprettes på den mailserver, hvor din primære e-mail-konto er hostet. Alt hvad mailserveren skal gøre er at videresende al mail sendt til e-mail-aliaset direkte til din primære e-mail-konto.

E-mailaliasser bruges til at modtage mail, ikke til at sende den. Det betyder, at når du svarer på en e-mail, der blev sendt til dit e-mail-alias, vil dit svar blive sendt fra din primære e-mailadresse. Nogle e-mail-tjenester, som f.eks. Gmail, tillader dog brugere at konfigurere e-mail-aliasser til også at sende e-mail ved at konfigurere en tilpasset Fra-adresse.

Fordelene ved at bruge et e-mail-alias

Et e-mail-alias er en fantastisk måde at holde din primære e-mail-konto privat og organisere alle de beskeder, du modtager. Her er grunden til, at du måske vil overveje at bruge et e-mail-alias:

  • Det er nemt at konfigurere en på de fleste større e-mail-platforme, herunder Gmail, Yahoo!, iCloud og Outlook.
  • Du kan oprette flere e-mail-aliasser for én hoved-e-mail-konto.
  • Du kan spare på alle omkostninger forbundet med at oprette nye e-mail-konti.
  • Brug af et e-mail-alias (eller flere) betyder, at du aldrig behøver at skifte mellem e-mail-konti.
  • Du kan bruge et e-mail-alias til at skjule dit navn og dermed beskytte identiteten i din primære e-mailadresse.
  • Du kan bruge et e-mail-alias til at erstatte en lang hoved-e-mailadresse med en enklere, kortere en, der er nemmere at huske og skrive.
  • Du kan bruge et emnespecifikt e-mail-alias til at erstatte en hoved-e-mailadresse, så den ser mere professionel ud (som [email protected], [email protected] eller [email protected]).
  • Du kan automatisk få alle indgående meddelelser fra et e-mail-alias sendt til en bestemt mappe eller mærket i din primære e-mailadresse for at hjælpe med at holde dem adskilt eller let identificerbare fra dine andre meddelelser.
  • Du kan automatisk videresende al indgående e-mail fra et e-mail-alias til junk eller spam, når du ikke længere behøver at tjekke meddelelser fra den.
  • Du kan fjerne e-mail-aliaset, når du ikke længere har brug for det, og undgå at modtage indgående e-mails, der kan blive sendt til det.

Opret nemt et e-mail-alias i Gmail

Gmail gør det super nemt at oprette og bruge et e-mail-alias.

  1. Åbn Gmail, og gå ind i dine indstillinger ved at vælge gear-ikonet øverst til højre i din indbakke.

    Image
    Image
  2. Vælg Se alle indstillinger.

    Image
    Image
  3. Naviger til fanen Konti og import. Under sektionen Send mail som: skal du vælge Tilføj en anden e-mailadresse.

    Image
    Image
  4. Indtast det e-mail-alias, du vil bruge, i feltet E-mail-adresse:. Du kan valgfrit også redigere dit navn, hvis du vil.

    Image
    Image
  5. Forlad Behandl som et alias markeret, og vælg Næste trin.
  6. Følg instruktionerne for at bekræfte.

Gentag ovenstående for så mange e-mail-aliasser, som du vil oprette. Hvis du nogensinde vil slette et e-mail-alias, skal du blot navigere tilbage til fanen Konti og import i dine indstillinger og vælge delete ved siden af det angivne e-mail-alias i sektionen Send mail som:.

Anbefalede: