Brug flere iTunes-biblioteker på én computer

Indholdsfortegnelse:

Brug flere iTunes-biblioteker på én computer
Brug flere iTunes-biblioteker på én computer
Anonim

Det er muligt at have flere iTunes-biblioteker med separat indhold på én computer. Denne mindre kendte funktion hjælper dig med at holde flere personers musik, film og apps adskilt og lader dig synkronisere flere iPods, iPhones eller iPads til en enkelt computer uden at få andres musik på din enhed utilsigtet. Andre muligheder omfatter brug af afspilningslister og flere brugerkonti.

Disse instruktioner gælder for iTunes 9.2 og nyere.

Sådan opretter du flere iTunes-biblioteker

At have flere iTunes-biblioteker svarer til at have to separate computere, hver med iTunes. Bibliotekerne er fuldstændig adskilte: Musik, film eller apps, som du føjer til det ene bibliotek, vises ikke i det andet, medmindre du kopierer filerne til det (med én undtagelse).

Følg disse trin for at oprette flere iTunes-biblioteker på din computer:

  1. Afslut iTunes, hvis det kører.
  2. Tryk og hold Option-tasten (på Mac) eller Shift-tasten (på Windows), og klik på iTunes-ikonet for at starte programmet.

    Image
    Image
  3. Slip tasten, når Vælg iTunes-bibliotek-vinduet vises, og vælg derefter Create Library.

    Image
    Image
  4. I tekstfeltet Gem som skal du indtaste et navn til det nye iTunes-bibliotek.

    Giv det nye bibliotek et navn, der er forskelligt fra det eller de eksisterende biblioteker for at gøre det nemt at finde biblioteket.

    Image
    Image
  5. Vælg Where rullemenuen, og vælg den mappe, hvor du vil gemme det nye bibliotek på din computer.

    Det kan være nemmest at oprette det nye bibliotek i den eksisterende mappe Musik/Min musik for at holde alles indhold på samme sted.

    Image
    Image
  6. Vælg Gem for at oprette det nye bibliotek.

    Image
    Image
  7. iTunes åbner ved hjælp af det nyoprettede bibliotek. Du kan tilføje nyt indhold til det.

Sådan bruger du flere iTunes-biblioteker

Når du har oprettet flere iTunes-biblioteker, kan du se her, hvordan du skifter mellem dem:

  1. Tryk og hold Option-tasten (på Mac) eller Shift-tasten (på Windows), og åbn derefter iTunes.
  2. I vinduet Choose iTunes Library skal du vælge Choose Library.

    Image
    Image
  3. Et andet vindue vises, der som standard bruges til mappen Musik/Min musik. Hvis du har gemt dine andre iTunes-biblioteker et andet sted, skal du navigere gennem din computer til placeringen af det nye bibliotek. Vælg mappen til det nye bibliotek, og vælg Åben.

    Du behøver ikke at vælge noget i mappen.

    Image
    Image
  4. iTunes åbner ved hjælp af det bibliotek, du har valgt.

Sådan administreres flere iPods/iPhones med flere iTunes-biblioteker

Ved brug af denne teknik kan to eller flere personer, der bruger den samme computer, administrere deres egne iPods, iPhones og iPads uden at forstyrre hinandens musik eller indstillinger.

For at gøre dette skal du trykke og holde Option eller Shift, åbne iTunes, vælg et iTunes-bibliotek, og tilslut derefter iPhone eller iPod du synkroniserer med dette bibliotek. Den vil gennemgå standardsynkroniseringsprocessen ved at bruge medierne i det aktuelt aktive iTunes-bibliotek.

IPhone og iPod kan kun synkronisere til ét bibliotek ad gangen. Hvis du synkroniserer med et andet bibliotek, fjerner iTunes indholdet fra det ene bibliotek og erstatter indholdet med materiale fra det andet.

Andre bemærkninger om administration af flere iTunes-biblioteker

Her er et par ting at vide om administration af flere iTunes-biblioteker på en enkelt computer:

  • Hvis du har flere iTunes-biblioteker på din computer og ikke trykker på Option eller Shift-tasten, når du starter iTunes, åbner det sidste bibliotek, du brugte.
  • For at sikre, at hver person kun bruger deres iTunes-konto med deres bibliotek, skal du logge ud af din iTunes-konto, når du er færdig med at bruge programmet.
  • Når du har flere iTunes-biblioteker på én computer, kan du ikke have forskellige forældrekontrolindstillinger for hvert bibliotek. For at have forskellige begrænsningsindstillinger skal du bruge flere brugerkonti på computeren.

Pas på Apple Music/iTunes Match

Hvis du bruger Apple Music eller iTunes Match, skal du logge ud af dit Apple-id, før du afslutter iTunes. Begge disse tjenester er designet til at synkronisere musik til alle enheder, der bruger det samme Apple ID. Hvis begge iTunes-biblioteker på den samme computer er logget ind på det samme Apple-id, downloader iTunes automatisk den samme musik til dem.

Anbefalede: