Hvorfor er Elektrons Syntakt Analog/Digital Groovebox så fantastisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er Elektrons Syntakt Analog/Digital Groovebox så fantastisk?
Hvorfor er Elektrons Syntakt Analog/Digital Groovebox så fantastisk?
Anonim

Key takeaways

  • Elektrons nye Syntakt er en absurd dygtig analog og digital musikmaskine.
  • Det er ligesom de største hits af alle Elektrons enheder siden 2001.
  • Intet slår knapper og knapper, når det kommer til umiddelbarhed.
Image
Image

Elektrons nye Syntakt-groovebox er nok det mest spændende stykke musikudstyr i 2022 indtil videre.

Syntakt er en kombination af trommemaskine, synthesizer, analog FX-boks og sequencer. Den kombinerer to allerede legendariske kasser fra Digitakt og Digitone for at lave en trilogi af samme størrelse af musikalsk magi eller kaos.

"Ingen anden boks har givet mig så øjeblikkelige, brugbare resultater på så kort tid," sagde den elektroniske musiker og Syntakt-anmelder Adam Jay i en forumtråd. "Det er fint i sig selv, men parret med en anden elektron behøver du virkelig ikke andet."

All Together Now

For at se, hvorfor Syntakt er så vigtigt, er vi nødt til at se dets plads i Elektrons lineup. Det svenske elektroniske musikselskab slog sit navn fast med 2001's Machinedrum, en trommesynthesizer med en unikt fleksibel indbygget sequencer, der gjorde det nemt at skabe og justere rytmer i farten.

Image
Image

Spring frem til 2014, og vi får Analog Rytm, der på det tidspunkt blev betragtet som "den bedste trommemaskine nogensinde."

Image
Image

For nylig lancerede Elektron et mindre, mere tegnebogsvenligt udvalg af enheder, Digitakt-sampleren og trommemaskinen og Digitone-synthesizeren.

OK, historielektion overstået. Syntakt er en mirakuløs hybrid af alle disse enheder. Den deler den kompakte form af de to Digiboxe, pakker i de digitale trommer i Machinedrum og de analoge trommer og effekter fra Analog Rytm. Og efter alt at dømme er det et kæmpe hit, en rigtig klassiker i støbeskeen; kun de gjorde det.

Det er, som om du tog Jean Claude Van Damme, Sly Stallone, Chuck Norris, Jackie Chan og Arnie, kombinerede dem til en hybrid actionhelt fra 1980'erne og på en eller anden måde endte med en moderne kamp-/parkour-superstjerne, kun uden de sexistiske kloge tricks. Med andre ord en umulig mission.

Alt-i-én

Syntakt kommer ind på omkring $1.000 og er muligvis den eneste spilledåse, du nogensinde har brug for. Det eneste, det ikke gør, er at optage eller afspille samples. Men hvis du vil have en trommemaskine, der har både digitale og analoge trommer og synthesizer-moduler, der kan spille melodier og basislinjer (og også akkorder, hvis du kan lide at lave musik via menuer i stedet for tangenter), så er Syntakt det.

Tidlige rapporter fra frontlinjerne på Elektronauts-foraene siger, at hvis det passer til din musikstil, er det virkelig noget.

"Det er seriøst fantastisk. Har spillet med det i et par uger nu. Det lyder enormt," sagde technomusikeren og den tidlige Syntakt-tester Dave Mech på Elektronauts-forummet.

Image
Image

Så hvorfor er det bedre end bare at reparere Ableton Live på din bærbare computer? På nogle måder er det ikke. Live kan alt, hvad Syntakt kan gøre, og mere. Men for mange mennesker kommer det hele ned til elektronsequenceren. Vi bliver tekniske et øjeblik, men det er interessant-teknisk, ikke snooze-teknisk.

Ser du den række af nøgler langs bunden af Machinedrum ovenfor? Hver af dem repræsenterer en kvart tone i en fire-takts sekvens. Syntakten sætter disse i to rækker af otte, men princippet er det samme. Du kan placere en lyd på et hvilket som helst af disse trin. Hvis du sætter en sparketromme på trin 1, 5, 9 og 13, får du et klassisk fire-på-gulv-techno-beat.

Syntakten har 12 numre, så du kan sætte et kick på et nummer, en høj hat på et andet, en baslinje på et andet, og så videre, og hurtigt opbygge mønstre. Det er meget hurtigere og meget sjovere end at tegne trin på et gitter med en mus. Og her er den del, der gør Elektron-sequenceren fantastisk:

Sig, at du kun vil have den sidste kick-tromme i en bar til at lyde med rumklang. Du trykker bare ned på den kick-knap og drejer rumklangsknappen. Dette rumklangsniveau er nu låst til trinnet. Dette fungerer med stort set alle parametre, og når du først har brugt dem, er det svært at gå tilbage.

Og hvis du foretrækker at bruge Ableton Live? Intet problem. Takket være Elektrons Overbridge-plugin kan dine hardwarebokse omdannes til påhængseffektbokse til din computer. De tænkte virkelig på alt. Undskyld mig, jeg sælger noget gammelt udstyr for at betale for dette.

Anbefalede: