Sådan tilsluttes en bærbar computer til et tv via HDMI

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilsluttes en bærbar computer til et tv via HDMI
Sådan tilsluttes en bærbar computer til et tv via HDMI
Anonim

Hvad du skal vide

  • Tilslut din bærbare computer til dit tv hurtigt ved at slutte den ene ende af HDMI-kablet til dit tv og den anden til din computer.
  • Sørg for at ændre din HDMI-In-kilde på dit TV, så den passer til den HDMI-port, du bruger.
  • Du skal muligvis have en specifik HDMI-adapter til din bærbare model.

Denne artikel forklarer, hvordan man tilslutter en bærbar computer til et tv ved hjælp af HDMI og, når det er nødvendigt, en HDMI-adapter.

Sådan tilsluttes bærbar computer til tv med HDMI-kabel

Tilslutning af din Windows- eller Mac-laptop til dit TV via HDMI er ret ligetil og bør forhåbentlig kun tage et par minutter at fuldføre.

  1. Sæt den ene ende af HDMI-kablet i din bærbare computers HDMI-port.

    Hvis din bærbare computer ikke har en HDMI-port, skal du bruge en HDMI-adapter. Den nøjagtige type vil variere afhængigt af din bærbare computers model. En dockingstation eller gennemgangshub med en HDMI-port kan også bruges.

  2. Tilslut den anden ende af HDMI-kablet til dit tv. Sørg for at huske, hvilken port du bruger til din bærbare computer til TV HDMI-forbindelse.
  3. Brug dit tv's fjernbetjening til at ændre din mediekilde, indtil du kommer til den HDMI-port, som du sluttede HDMI-kablet til.

    Navnet på knappen vil variere afhængigt af tv-model, men det er stort set den samme, som du bruger til at skifte mellem almindelige tv-kanaler, din dvd-afspiller og din videospilkonsol, hvis du har en.

  4. Din bærbare computer bør automatisk registrere forbindelsen og begynde at spejle sig selv på dit tv.

Sådan skifter du fra spejling til udvidelse

Standardindstillingen for en bærbar computer til TV HDMI-forbindelse er, at din bærbare computers skærm skal spejles på fjernsynet. Dette betyder dybest set bare, at hvad end du ser på din bærbare computers skærm vil blive vist på dit tv's skærm samtidigt.

En alternativ indstilling er at få dit TV til at fungere som en slags forlængelse eller anden skærm, som du kan styre fra din bærbare computer. Dette kan give dig mulighed for at åbne filer eller apps privat på din bærbare computer og vise udvalgte medier til andre på tv-skærmen.

For at foretage denne ændring på en Mac skal du åbne Apple-menuen i øverste venstre hjørne og klikke på System Preferences > Displays > Arrangement.

For at skifte fra Mirror til Extend på en Windows 10 bærbar computer skal du åbne Action Center ved at klikke på det firkantede ikon i nederste højre hjørne eller ved at stryge ind fra højre side af skærmen på en berøringsaktiveret enhed såsom en Surface Pro. Klik på Project for at se dine tv-visningsindstillinger.

Du kan ændre dine skærmpræferencer, så ofte du vil.

Har du brug for en HDMI-adapter?

Hvis din bærbare computer ikke har en HDMI-port, og de fleste ikke har, skal du bruge en HDMI-adapter. Din bærbare computer er muligvis kommet med en, da du fik den, men du behøver ikke bekymre dig, hvis den ikke gjorde det, da HDMI-adaptere er relativt billige og er meget nemme at finde i både online og traditionelle elektroniske butikker.

Image
Image

Følgende porttyper kan bruges til at tilslutte en bærbar computer til et tv via HDMI med en passende adapter:

  • Mini-HDMI
  • Micro-HDMI
  • USB-C
  • Thunderbolt
  • DisplayPort
  • Mini DisplayPort

Sørg for at tjekke din bærbare computers manual eller supportside for at bekræfte, hvilken slags adapter du har brug for, før du køber en. En USB-C til HDMI-adapter virker ikke, hvis du har brug for en Micro-HDMI til HDMI-adapter (disse stik er forskellige størrelser).

En USB-hub eller en dockingstation med en HDMI-port kan være en god investering, da de norm alt også har en række andre porte, som kan bruges til tilslutning til en lang række enheder.

Bærbar computer-til-tv HDMI-fejlfinding

Har du problemer med at få billedet eller lyden til at afspille dit tv fra din bærbare computer? Her er nogle hurtige løsninger, der er værd at prøve.

  • Genstart din bærbare computer: Nogle gange kan genstart af din bærbare computer med HDMI-kablet tilsluttet tvinge skærmen til at skifte til tv-skærmen.
  • Tjek HDMI-porten på dit tv: HDMI-porte på tv'er kan ofte være meget stramme, og det er nemt at tro, at kablet er sat i, når forbindelsen faktisk er knap bliver lavet. Kontroller grundigt og omhyggeligt for at sikre, at kablet er sat i så langt det kan komme.
  • Tjek HDMI-porten på din bærbare computer: Nogle bærbare computere, såsom nogle Surface Pro-modeller, har buede kanter, som kan få HDMI-adapterne til at afbryde forbindelsen. Sørg for, at alle kanterne af porten er forseglet, og at kablet ikke trækkes ud.
  • Tjek HDMI-kablet for beskadigelse: Det er muligt, at dit HDMI-kabel kan være blevet beskadiget, mens det blev opbevaret eller flyttet.
  • Installer det seneste operativsystem og firmwareopdateringer: Uanset om du ejer en Mac eller en Windows-laptop, kan download af de seneste opdateringer ofte løse en masse tekniske problemer.
  • Dobbelttjek HDMI-kilden: Dit TV forsøger muligvis at læse fra den forkerte HDMI-port. Gennemse alle dine mediekilder på dit tv med din fjernbetjening.
  • Skift HDMI-porte: Hvis du mener, at en HDMI-port kan være beskadiget, kan du prøve at bruge en port, der har vist sig at fungere, såsom den, der er tilsluttet din Xbox- eller Blu-ray-afspiller.

Anbefalede: