Bedre stemmeassistenter kunne gøre det nemmere at surfe på nettet

Indholdsfortegnelse:

Bedre stemmeassistenter kunne gøre det nemmere at surfe på nettet
Bedre stemmeassistenter kunne gøre det nemmere at surfe på nettet
Anonim

Key takeaways

  • Forskere ved Stanford University arbejder på teknologi for at give bedre adgang til internettet ved kun at bruge din stemme.
  • Forskere foreslår en ny stemmedrevet version af World Wide Web.
  • Tilgængelighed er en væsentlig fordel for et internetstyret med stemme.
Image
Image

Det kan snart blive meget nemmere at søge på internettet med din stemme.

Forskere fra Stanford University udvikler teknologi til at tilføje stemme til internettet, som enhver virtuel assistent kan få adgang til. Forskerne foreslår oprettelsen af World Wide Voice Web (WWvW), en ny version af nettet, som folk vil være i stand til at navigere udelukkende med stemmen.

"De fleste personlige computeropgaver har indtil nu været baseret på en visuel grænseflade og indtastning via tastatur eller berøringsskærm," fort alte Robin Spinks, den inkluderende design- og servicechef for RNIB, en velgørenhedsorganisation for mennesker med synstab. Lifewire i et e-mailinterview. "Forestil dig friheden ved at kunne udføre internetbaserede opgaver ved blot at bruge din stemme, reservere bord på en restaurant, booke en flyrejse eller købe dagligvarer, mulighederne er uendelige."

Tal til Surf

Omkring 90 millioner amerikanere bruger allerede smarthøjttalere. Men Amazons Alexa og Googles stemmeassistent dominerer markedet.

Stanford-teamet har udviklet en virtuel open source-assistent kaldet Genie og billige udviklingsværktøjer til stemmeagenter for at tilbyde et alternativ til de proprietære platforme. Teknologien er beregnet til at være billig og ikke stole på stemmeassistenter fra Google, Apple og Amazon stemmeassistenter.

Forskerne har også en ny vision om internettet styret af stemme. I henhold til planen vil organisationer offentliggøre oplysninger om deres stemmeagenter på deres websteder, som er tilgængelige for enhver virtuel assistent. Stemmeagenterne fungerer som websider, der giver information om deres tjenester og applikationer, og den virtuelle assistent er browseren.

"WWvW har potentialet til at nå ud til endnu flere mennesker end WWW, inklusive dem, der ikke er teknisk kyndige, dem, der ikke læser og skriver godt eller måske ikke engang taler et skriftsprog," Stanfords professor i datalogi, Chris sagde Piech i pressemeddelelsen.

Ingen vision påkrævet

Tilgængelighed er én stor fordel for et internetstyret med stemme. Sprinks, som er blind, bruger i øjeblikket internettet via stemmen, men er ikke tilfreds med sine muligheder.

"At søge efter og åbne en webside er relativt nemt, men det er endnu ikke så enkelt at navigere til et bestemt produkt eller en bestemt kategori, som det kunne være," tilføjede han."Forestil dig at kunne vælge en vare, lægge den i din kurv og derefter gennemføre din transaktion, alt sammen ved at bruge din stemme."

At have et stemmeaktiveret internet kan også øge tilgængelighedsniveauet for brugere, der kan have synshandicap, taler et andet sprog eller har indlæringsvanskeligheder, sagde Matt Muldoon, præsident North America, fra stemmeteknologivirksomheden ReadSpeaker, via e-mail.

"Ved at give brugerne mulighed for at lytte til indhold eller tale til deres computere eller telefoner, kan virksomheder sikre, at alle får en ligeværdig brugeroplevelse," tilføjede han.

Image
Image

Nogle publikationer, såsom The Wall Street Journal, har allerede stemmeaktiverede artikler, hvor brugerne kan lytte til artiklens tekst. Det er selvfølgelig allerede muligt at bruge din stemme til at bestille produkter, tilføje varer til en indkøbsliste eller foretage betalinger.

"Takket være fremskridt inden for stemmeteknologi kan den nu forstå dagligdags udtryk og bedre forstå accenter for brugere, der måske taler et andet sprog, hvilket mindsker frustrationsniveauer og gør teknologien mere populær og bekvem at bruge," sagde Muldoon.

Voice XML er en anden innovation, der kunne muliggøre et stemmestyret internet, påpegede David Ciccarelli, administrerende direktør for lydproduktionsselskabet Voices. VoiceXML er en digital dokumentstandard til at specificere interaktive medier og stemmedialoger mellem mennesker og computere. Det bruges til at udvikle lyd- og stemmesvarsapplikationer, såsom banksystemer og automatiserede kundeserviceportaler.

Fremtiden for et stemmestyret internet vil være kombinationen af stemme og tingenes internet, sagde Andrew Selepak, professor i sociale medier ved University of Florida, via e-mail.

"Mens smarte hjemmeenheder kan udføre grundlæggende søgninger og endda bestille varer på Amazon med en Alexa-enhed, med et stemmestyret internet, vil vi være i stand til at bede vores køkken om at lave kaffen, bruseren for at få varmt vand tændt, og vores bil begyndte at afrime ruderne," tilføjede han.

Anbefalede: