Sådan bruger du din iPad som en trådløs MIDI-controller

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruger du din iPad som en trådløs MIDI-controller
Sådan bruger du din iPad som en trådløs MIDI-controller
Anonim

Hvad du skal vide

  • Åben Launchpad. Indtast Audio MIDI setup i søgefeltet. Klik på appens ikon, når det vises.
  • Vælg Window > Vis MIDI-studie. Vælg feltet Network. Opret en session ved at vælge knappen + under My Sessions.
  • Marker afkrydsningsfeltet ud for den nye session. Vælg iPad i sektionen Directory, og vælg Connect.

Denne artikel forklarer, hvordan du konfigurerer din iPad som en MIDI-controller ved hjælp af en Mac. Disse oplysninger gælder for iOS version 4.2 og nyere og Mac'er, der kører OS X 10.4 eller nyere. Artiklen indeholder også oplysninger om konfiguration af MIDI over Wi-Fi ved hjælp af Windows-pc'er, der kører Windows 7 til 10.

Sådan bruger du iPad'en som MIDI-controller på en Mac

Apps til musikere kan gøre din iPad til en avanceret controller og en fantastisk musikproducent, men du skal stadig få disse signaler til din Digital Audio Workstation (DAW). Du kan blive overrasket over at høre, at iOS har understøttet trådløse MIDI-forbindelser siden version 4.2, og Mac'er, der kører OS X 10.4 eller nyere, understøtter MIDI Wi-Fi. Selvom Windows ikke understøtter trådløs MIDI ud af æsken, er der også en enkel måde at få det til at fungere på pc'en.

Mac'en gør det relativt nemt at oprette en forbindelse med en iPad, men du skal grave i dine MIDI-indstillinger og vide, hvor du skal gå hen for at oprette forbindelsen.

  1. Start Audio MIDI Setup på Mac. Den hurtigste måde at gøre dette på er at åbne Launchpad i Dock, skrive Audio MIDI setup og klikke på appens ikon, når det vises.
  2. Når det er indlæst, skal du klikke på Window i menulinjen og vælge Show MIDI Studio.

    Image
    Image
  3. Klik på feltet Network for at åbne netværksindstillinger.

    Image
    Image
  4. Opret en session ved at klikke på plusknappen (+) under My Sessions.

    Image
    Image
  5. Når sessionen vises, skal du klikke på afkrydsningsfeltet ud for den for at aktivere sessionen.

    Image
    Image
  6. Tilslut iPad. Det skal være opført i Directory sektionen under sessionerne. Hvis den ikke er det, skal du sørge for, at iPad'en både er tilsluttet Wi-Fi-netværket og tilsluttet det samme netværk som Mac'en. Klik på iPad for at fremhæve den, og klik derefter på knappen Connect.

    Image
    Image

Dette opretter en netværksforbindelse, som din DAW kan bruge til at kommunikere med iPad'en.

Image
Image

Sådan konfigureres MIDI over Wi-Fi på en Windows-pc

Windows kan understøtte trådløs MIDI gennem Bonjour-tjenesten. Denne tjeneste er installeret med iTunes, så før du opsætter Wi-Fi MIDI på din pc, skal du sørge for, at du har den seneste opdatering af iTunes. Hvis du ikke har iTunes, kan du installere det fra internettet. Ellers skal du starte iTunes. Hvis der er en nyere version, bliver du bedt om at installere den.

  1. Download rtpMIDI-driveren. Denne driver blev skabt af Tobias Erichsen og er gratis at bruge.
  2. Når du har downloadet driveren, skal du installere den på din pc. Når det er installeret, kan du køre programmet for at konfigurere dit netværk.
  3. Denne del af processen er identisk med Mac. Først skal du oprette en ny session ved at klikke på plusknappen (+) under My Sessions.

    Image
    Image
  4. Næste, klik på din iPads navn under Directory og klik på knappen Connect.

    Image
    Image

Dette opretter forbindelsen på din Windows-baserede pc.

Prøv disse apps til din nye MIDI-controller

Nu hvor du har iPad'en sat op til at tale med din pc, har du brug for nogle apps til at sende MIDI til den. iPad'en kan være fantastisk som et virtuelt instrument eller bare til at tilføje et par ekstra kontroller til din opsætning.

  • TouchOSC: En fantastisk måde at tilføje nogle knapper og kontroller via din iPads berøringsskærm. Kompatibel med iOS 5.1.1 eller nyere.
  • Knob Lab: Et alternativ til TouchOSC, Knob Lab er gratis at downloade og tjekke ud. Kompatibel med iOS 9.0 eller nyere.
  • Geo Synthesizer (9.0 eller nyere) og GeoShred: (9.3 eller nyere): To sider af samme mønt, disse apps bruger et fjerdedels-baseret layout til at forvandle din iPad-overflade til et virtuelt instrument. GeoShred kommer med en modelleret guitar, mens Geo Synthesizer har synth-baserede lyde.
  • Lemur: Denne app er et multi-touch-instrument, der giver dig mulighed for at designe farverige multi-shape widgets og placere dem på lærred for din kontrol. Kompatibel med iOS 8.0 eller nyere.

Anbefalede: