Hvad er Ctrl+Alt+Del (Control+Alt+Delete)?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er Ctrl+Alt+Del (Control+Alt+Delete)?
Hvad er Ctrl+Alt+Del (Control+Alt+Delete)?
Anonim

Ctrl+Alt+Del, nogle gange stavet som Control+Alt+Delete, er en tastaturkommando, der norm alt bruges til at afbryde en funktion. Men det, det opnår, er unikt baseret på den kontekst, det bruges i.

Tastaturkombinationen Ctrl+Alt+Del tales norm alt om i sammenhæng med Windows-operativsystemet, selvom andre bruger genvejen til forskellige ting.

Det udføres ved at holde Ctrl og Alt nede samtidig og derefter trykke på Delnøgle.

Denne tastaturkommando er også nogle gange skrevet med minusser i stedet for plusser, som i Ctrl-Alt-Del eller Control-Alt-Delete. Det omtales også som "tre-fingers salut."

Hvordan Ctrl+Alt+Del kan bruges

Hvis Ctrl+Alt+Del udføres, før Windows er til et punkt, hvor det kan opsnappe kommandoen, genstarter BIOS simpelthen computeren. Det kan også genstarte computeren, mens du er i Windows, hvis Windows er låst på en bestemt måde. Hvis du f.eks. bruger Ctrl+Alt+Del under selvtesten ved tænding, genstartes computeren.

I Windows 3.x og 9x, hvis der hurtigt trykkes på Ctrl+Alt+Del to gange i træk, vil systemet straks starte en genstart uden sikkert at lukke åbne programmer eller processer. Sidecachen tømmes, og alle bind er sikkert afmonteret, men der er ikke mulighed for at lukke kørende programmer ned eller gemme noget arbejde.

Undgå at bruge Ctrl+Alt+Del som en måde at genstarte din computer på, så du ikke risikerer at ødelægge dine åbne personlige filer eller andre vigtige filer i Windows. Se Hvordan genstarter jeg min computer? hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør det på den rigtige måde.

I nogle versioner af Windows (XP, Vista og 7), kan Ctrl+Alt+Del bruges til at logge ind på en brugerkonto; det kaldes sikker opmærksomhedsbeskyttelse/sekvens. My Digital Life har instruktioner til at aktivere denne funktion, da den er deaktiveret som standard (medmindre computeren er en del af et domæne).

Image
Image

Hvis du er logget på Windows 11, 10, 8, 7 eller Vista, starter Ctrl+Alt+Del Windows Security, som lader dig låse computeren, skifte til en anden bruger, logge af, starte Task Manager, eller sluk/genstart computeren. I Windows XP og tidligere starter tastaturgenvejen bare Task Manager.

Image
Image

Flere oplysninger om Ctrl+Alt+Del

Nogle Linux-baserede operativsystemer lader dig bruge Ctrl+Alt+Del-genvejen til at logge ud. Ubuntu og Debian er to eksempler. Du kan også bruge den til at genstarte en Ubuntu-server uden at skulle logge ind først.

Nogle fjernskrivebordsprogrammer giver dig mulighed for at sende Ctrl+Alt+Del-genvejen til den anden computer via en mulighed i menuen eller via en alternativ genvej (som Ctrl+Alt+Insert), fordi du norm alt ikke kan indtaste tastaturkombination og forvent, at den går igennem til applikationen. Windows antager, at du vil bruge det på din computer i stedet for. Det samme gælder for andre applikationer som den, såsom VMware Workstation og anden virtuel desktop-software.

De valgmuligheder, der ses i Windows Security, når der trykkes på Ctrl+Alt+Del-kombinationen, kan ændres. For eksempel kan du skjule Task Manager eller låseindstillingen, hvis du af en eller anden grund ikke ønsker, at det skal vises. Disse ændringer foretages gennem registreringseditoren; se hvordan i Windows Club. Det kan også gøres gennem Group Policy Editor, som det kan ses på Bleeping Computer.

I de fleste scenarier kan du slippe afsted med at trykke på Alt-tasten først, som i Alt+ Ctrl + Del, og det vil have samme effekt. Men i nogle situationer kan der være software, der bruger denne anden genvej, i hvilket tilfælde der kan ske noget andet i stedet for det traditionelle Ctrl+Alt+Del-svar.

David Bradley har designet denne tastaturgenvej. Se dette Mental Floss-stykke for detaljer om, hvorfor det blev programmeret i første omgang.

macOS bruger ikke tastaturgenvejen Ctrl+Alt+Del, men bruger i stedet Kommando+Alternativ+Esc til at starte Force Quit-menuen. Faktisk, når Control+Option+Delete bruges på en Mac (Option-tasten er ligesom "Image"-tasten på Windows), vil meddelelsen "This is not DOS." vises som en slags påske æg eller skjult vittighed indlejret i softwaren. Her er flere oplysninger om Ctrl+Alt+Del på Macs. alt="

Når Control+Alt+Delete bruges i Xfce, låser den straks skærmen og starter pauseskærmen.

Control+Alt+Delete bruges også til at betyde "at afslutte" eller "ophæve". Det bruges nogle gange til at forklare, hvordan man undslipper et problem, fjerner nogen fra ligningen eller glemmer dem. "Ctrl+Alt+Del" ("CAD") er også en webkomic af Tim Buckley.

FAQ

    Kan du deaktivere Ctrl+Alt+Del?

    Ja. Ved at redigere Windows-registreringsdatabasen kan du deaktivere Task Manager i Windows og dermed deaktivere Ctrl+Alt+Del tastaturgenvejen. Men Task Manager er et nyttigt værktøj, der bedst holdes aktiveret.

    Hvordan bruger jeg Ctrl+Alt+Del på en ekstern Windows-session?

    Brug Ctrl+ Shift+ Esc tastaturgenvejen i stedet for Ctrl+Alt+ Del, når du bruger Windows eksternt. Fjerncomputeren skal dog have sin Task Manager aktiveret for at gøre dette.

Anbefalede: