T9 forudsigelig tekst gjort det nemt at sende sms'er på mobiltelefoner

Indholdsfortegnelse:

T9 forudsigelig tekst gjort det nemt at sende sms'er på mobiltelefoner
T9 forudsigelig tekst gjort det nemt at sende sms'er på mobiltelefoner
Anonim

Akronymet T9 står for Tekst på 9 taster. T9 "predictive texting" er et værktøj, der primært bruges på ikke-smartphones (dem med kun et ni-tasters tastatur svarende til en telefon) for at give brugerne mulighed for at sende tekster hurtigere og nemmere.

Image
Image

Er ni nøgler nok til at sende sms'er?

Hvis du nu har en smartphone med fuldt tastatur, kan du så huske, da du prøvede at sende en SMS-besked på din gamle klaptelefon? Det var T9, der gjorde det muligt at komponere beskeder på en lille enhed, der bragte tekstbeskeder og e-mail til mobile enheder på en måde, der aldrig før var effektiv.

True - de fleste mobiltelefonbrugere har nu smartphones (Et Pew Research-studie rapporterer, at i 2019 ejer 81 procent af amerikanske voksne en smartphone i modsætning til kun 15 procent, der ejer en mobiltelefon, der ikke er en smartphone). Men den lille størrelse af tastaturet på smartphones kan stadig gøre det svært at skrive beskeder, så forudsigelig tekst (ikke kun T9 forudsigelig tekst) er stadig vigtig.

Enhver, der har en ni-tasters tastatur mobiltelefon, vil finde T9 et vigtigt værktøj. Men selv nogle smartphone-brugere vælger at drage fordel af det gennem de forskellige Android- eller iPhone-apps, der tilføjer et T9-tastatur til en enhed. Disse brugere sætter pris på det større, ni-cifrede gitter og har ofte udviklet et niveau af komfort med T9-tastaturet på tidligere telefoner, så de finder det hurtigere at sende sms'er, når de bruger det.

Men mens T9 var banebrydende for ideen om forudsigelig tekst, er det ikke kun til T9-tastaturer. Smartphones med komplette tastaturer bruger norm alt en form for forudsigelig tekst, selvom det ikke er T9-specifikt.

Sådan fungerer T9 på ni-key-tastaturmobiltelefoner

T9 giver dig mulighed for at indtaste hele ord med et enkelt tryk på et bogstav, i stedet for at skulle trykke på en tast flere gange for at rotere gennem alle mulige bogstaver, indtil du kommer til det, du ønsker. Hvis du f.eks. bruger multi-tap-metoden uden T9, skal du trykke "7" fire gange for at få bogstavet "s."

Overvej behovet for at skrive ordet "god": Du ville starte med "4" for at få "g, men hvad med de to "o"'er? For at få "o" skal du tape "6" tre gange, derefter tre gange mere for det andet "o": Ouch. Med T9 aktiveret skal du kun trykke på hvert tal én gang pr. bogstav: "4663". Dette skyldes, at T9 "lærer" baseret på bruger oplever og gemmer almindeligt anvendte ord i sin forudsigende ordbog.

T9's forudsigende teknologi

T9 er en patenteret teknologi, der oprindeligt blev udviklet af Martin King og andre opfindere hos Tegic Communications, som nu er en del af Nuance Communications. T9 er designet til at blive smartere, baseret på de ord, brugeren indtaster. Når bestemte tal indtastes, slår T9 ord op i sin hurtigadgangsordbog. Når en numerisk sekvens kunne give forskellige ord, viser T9 det ord, der oftest indtastes af brugeren.

Hvis der indtastes et nyt ord, som ikke er i T9-ordbogen, føjer softwaren det til sin forudsigelsesdatabase, så det vises næste gang. Selvom T9 kan lære baseret på brugeroplevelser, gætter den ikke altid korrekt det ord, du har til hensigt. For eksempel kan "4663" også stave "hætte", "hjem" og "borte". Når flere ord kan oprettes af den samme numeriske sekvens, kaldes de tekstonymer.

Nogle versioner af T9 har smart tegnsætning. Dette giver brugeren mulighed for at tilføje ordtegnsætning (dvs. apostrof i "ikke") og sætningstegnsætning (dvs. et punktum i slutningen af en sætning) ved hjælp af "1"-tasten.

T9 kan også lære ordpar, som du ofte bruger til at forudsige det næste ord. For eksempel kunne T9 gætte på, at du vil skrive "home" efter "go", hvis du bruger "go home" ofte.

T9 og forudsigende tekst på smartphones

Smartphones fortsætter med at bruge forudsigelig tekst, selvom det norm alt bruges på komplette tastaturer i stedet for T9-tastaturer. Også kaldet autokorrektur på smartphones er forudsigelig tekst kilden til mange sjove fejl og har genereret hundredvis af indlæg og websteder, der er dedikeret til nogle af dets mere alvorlige fejl.

Smartphone-ejere, der ønsker at vende tilbage til de (opfattede) simplere dage med T9-tastaturet, kan installere en af en række apps. På Android skal du overveje Perfect Keyboard eller A Keyboard. På iOS-enheder kan du prøve Type 9.

Måske vil T9-beskeder og e-mails komme tilbage på mode, svarende til tilbagevenden af vinylpladespillere: Mange brugere går stadig ind for deres brugervenlighed, enkelhed og hastighed.

FAQ

    Hvordan slår jeg tilfældig T9 forudsigelig tekst fra på mit T9 Go-tastatur?

    Du kan deaktivere T9 på Go-tastaturet. Gå til Indstillinger > Tastatur og sprog > Android-tastaturindstillinger > Deaktiver autofuldførelse Alternativt kan du trykke længe på sprogknappen, f.eks. engelsk, og vælge Switch Layout i menuen for at skifte mellem standardtastaturet og T9.

    Hvordan skriver du 0 på et T9-tastatur?

    Trykning af 0 tasten én gang vil indtaste et mellemrum. For at indtaste tallet 0 skal du trykke på tasten for at ændre indtastningsmetoden til Nummer. Derefter, når du trykker på 0 tasten, vil den indtaste tallet 0.

Anbefalede: