Sådan finder du Mac- eller Windows-skrifttypefiler

Indholdsfortegnelse:

Sådan finder du Mac- eller Windows-skrifttypefiler
Sådan finder du Mac- eller Windows-skrifttypefiler
Anonim

Hvad du skal vide

  • Standardplacering for TrueType- og OpenType-skrifttyper i Windows: Fonts mappe. Indtast Fonts i Windows-søgelinjen for at åbne.
  • Standardplacering for TrueType- og OpenType-skrifttyper i macOS: System > Library > Fonts.
  • Skrifttypefiler, som har filtypenavne såsom.ttf,.ttc og.otf, kan ligge i andre mapper; prøv at søge efter .[filnavn].

Denne artikel viser dig, hvordan og hvor du finder TrueType-, OpenType- og Type 1-skrifttypefiler på din Windows- eller Mac-computer.

Image
Image

Windows TrueType- og OpenType-skrifttyper

Standardplaceringen for installerede TrueType- og OpenType-skrifttyper i Windows er i mappen Fonts, selvom de faktiske filer kan være hvor som helst.

Alle Windows TrueType-skrifttyper har en udvidelse af.ttf eller.ttc. OpenType-skrifttyper har en udvidelse af.ttf eller.otf.

I andre mapper og mapper end Windows Font-mappen viser detaljeringsvisningen ikke skrifttypenavnet; den viser kun filnavnet. Men hvis du dobbeltklikker på filnavnet, vises skrifttypenavnet.

Windows Type 1-skrifttyper

Standardplaceringen for Type 1-skrifttyper er enten psfonts eller psfonts/pfm-mappen. Som med TrueType-skrifttyper kan filerne være placeret hvor som helst.

For 2000/XP og ældre operativsystemer skal du bruge Adobe Type Manager Light (ATM) eller anden skrifttypestyringssoftware til at finde begge de nødvendige filer til en Type 1 (PostScript)-skrifttype. Med ATM åben, marker et skrifttypenavn i Fonts-vinduet, og vælg derefter File > Egenskaber Et pop-up-vindue viser hele stien til to filer.

Hver Windows Type 1-skrifttype bruger en.pfm- og en.pfb-fil. Ikonet for både.pfb- og.pfm-filerne er en side med små ører med et lille script 'a' for Adobe.

Macintosh TrueType- og OpenType-skrifttyper

Det er noget nemmere at finde skrifttyper og filer på en Mac end i Windows. Standardplaceringen for alle systemskrifttyper i System 7.1 og nyere er mappen Fonts inde i systemmappen.

Der er kun én fil for hver TrueType- eller OpenType-skrifttype. TrueType filtypenavnet er.ttf eller.ttc. OpenType-filtypen er.otf eller.ttf.

  1. Under Go-menuen i macOS Finder, vælg Computer.

    Alternativt kan du bruge tastaturgenvejen Shift+ Command+ C.

    Image
    Image
  2. Vælg Macintosh HD.
  3. Åbn System-mappen.
  4. Vælg Bibliotek.
  5. Skrifttyperne er i mappen Fonts.

    Image
    Image

Macintosh Type 1-skrifttyper

Du vil ikke finde mange Postscript Type 1-skrifttyper på en Mac. Se efter disse skrifttyper i brugerens Library > Fonts og i computerens Library > Fonts.

Hvis du flytter en Type 1-skrifttype eller sender en skrifttype til nogen, skal du sende både bitmap- (skærm)-kufferten og konturfilen (printer) for hver Type 1-skrifttype.

  1. Fra Finder-menuen på skrivebordet skal du klikke på Go, mens du holder Option-tasten nede.
  2. Vælg Bibliotek.

    Image
    Image
  3. Åbn mappen Fonts.

    Image
    Image
  4. Skriftfilerne er i den mappe.

Bitmap-skrifttypeikonet vises som en side med hundeører med bogstavet A. Hvert bitmap-filnavn for Type 1-skrifttyper inkluderer punktstørrelsen (f.eks. gange 10). Under System 7.1 eller nyere er alle bitmapfilerne for en skrifttype i en kuffert i Fonts-mappen.

Konturfilikonet vises som et bogstav A foran vandrette linjer. De fleste Type 1-konturfiler er navngivet ved hjælp af de første fem tegn i skrifttypenavnet, efterfulgt af de første tre tegn i hver typografi ("HelveBol" for Helvetica Bold og "TimesBolIta" for Times Bold Italic, for eksempel). Et dispositionsfilnavn inkluderer ikke en punktstørrelse.

Skrifttyper og filnavne

TrueType- og OpenType-skrifttyper består af en enkelt fil hver. Adobe Postscript Type 1-skrifttyper kræver to filer for at fungere korrekt - en.pfm (Printer Font Metrics) skærmskrifttypefil og en.pfb (Printer Font Binary) printerskrifttypefil.

Filnavne til skrifttyper er i bedste fald kryptiske. Udvidelsen er norm alt den bedste indikator for den type skrifttype, du har. For Type 1-skrifttyper er de to filer ofte placeret i forskellige mapper.

Anbefalede: