Hvorfor har vi stadig ikke Face ID på Mac'en

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor har vi stadig ikke Face ID på Mac'en
Hvorfor har vi stadig ikke Face ID på Mac'en
Anonim

Key takeaways

  • Teknisk set er den nye M1 iMac i stand til at køre Face ID.
  • Face ID-kameraet er en dyr komponent.
  • Måske forsvinder Face ID helt?
Image
Image

Alle ville have Face ID på den nye iMac fra 2021. I stedet fik vi endnu et undervældende kamera og et Touch ID-tastatur.

Hvad sker der? Apples FaceID har eksisteret siden sin debut i 2017 i iPhone X, og alligevel har den aldrig været tilgængelig på en Mac. Er der en teknisk årsag til dette? Mener Apple, at en biometrisk ansigtslås er et dårligt match til en Mac? Eller er det bare ikke blevet til det endnu?

"Apple kan ikke lide at lave en hel række omfattende ændringer af sine produktlinjer," fort alte Rex Freiberger, CEO for Gadget Review, til Lifewire via e-mail. "De tester nye funktioner ud på en måde, der giver dem mulighed for at gentage, hvis de gør det godt, og skrotte dem, hvis de ikke gør det. Selvom FaceID fungerer og er succesfuldt på mobile enheder, er der ingen garanti for, at det ville fungere godt på desktop."

The Case for a Face

Der er muligvis ingen maskine, der er bedre egnet til Face ID end iMac. Når du bruger det, er dit ansigt lige der foran skærmen, præcis hvor Face ID's dybdekamera vil have dig til at være.

Tidlige iPhone-versioner af Face ID havde nogle gange problemer med at se dig. Selv den nuværende iPhone 12, som efter min erfaring har det mest responsive Face ID endnu, kan ikke se dit ansigt, når det ligger fladt på dit skrivebord. Du er nødt til at tage telefonen eller løfte nakken for at sætte dit ansigt i dets synsfelt.

Image
Image

Sammenlign dette med iPad Pro, som har haft et Face ID-kamera siden 2018. iPadens kamera har en lidt bredere betragtningsvinkel, formentlig for at tage højde for, at det kan finde sig selv på toppen, bunden eller hver side af skærmen, mens du holder den. Når iPad'en er monteret på et tastatur etui eller et bordstativ, er Face ID stort set ufejlbarligt. Tryk på en tast på tastaturet, og den vågner op, ser dig og låser op. Den er så pålidelig, at det næsten er som om iPad aldrig låser.

iMac er lige så godt placeret til at læse dit ansigt. Faktisk bedre, da toppen af skærmen er i øjenhøjde.

Tekniske problemer

Før M1 iMac var der et par tekniske grunde til ikke at inkludere Face ID på en Mac. Den ene var, at MacBook-skærmen er for tynd til at passe ind i Face ID's kameraarray. Dette array kan passe ind i Apples tyndeste hardware, iPad Pro, men tag et kig på de tilspidsede kanter af en MacBook-skærm.

Det er også muligt, at Mac'en bare ikke kunne klare det. A-seriens chips, der bruges i iOS-enheder, har en sikker enklave, en hardwarefunktion, der håndterer sikkerhedsopgaver og holder sig adskilt fra hovedsystemet. Var det problemet? Måske, men ikke sandsynligt.

De tester nye funktioner på en måde, så de kan gentage, om de klarer sig godt, og skrotte dem, hvis de ikke gør det.

Apples T2-chip var en måde at bringe nogle af iPhone og iPads sikkerhedsfunktioner til Mac. Det er det, der aktiverer Touch ID på MacBooks, for eksempel. Og nu bruger Mac'en selvfølgelig den samme M1-chip som iPad'en, så alle resterende tekniske barrierer er væk.

M-ordet

Måske er alt dette en markedsføringsbeslutning. De nye iMacs burde være i stand til at inkorporere Face ID let nok, men måske er det bare for dyrt. Den nye 24-tommer M1 iMac er godt prissat sammenlignet med tidligere modeller. Og vi ved, at Face ID-arrayet er dyrt at lave sammenlignet med Touch ID.

Image
Image

Arrayet inkluderer selfie-kameraet plus en projektor, der stråler titusindvis af infrarøde prikker på dit ansigt, og en læser til disse prikker. Et estimat, fra 2017, anslår komponentomkostningerne for denne TrueDepth-sensorklynge til $16,70. En anden siger, at det er tættere på $60. Det kunne være for dyrt at sætte i en budget-iMac, ligesom Apple ikke satte den i den nyeste iPad Air.

iMac Pro

Der er endnu en iMac på vej. Apple sælger stadig den gamle Intel-baserede 27-tommer iMac, og bliver nødt til at erstatte den med en Apple Silicon-version til sidst. En mulighed er, at den kalder den større iMac for en iMac Pro, hvilket ville lade den indlæse flere funktioner og opkræve mere for dem.

Apple kan ikke lide at lave en hel række omfattende ændringer i sine produktlinjer.

Kunne det være, at denne rygtede ~30-tommer iMac kunne udstyres med Face ID? Svaret er et rungende "måske." Vi kan ikke vide det med sikkerhed, men hvis Apple ikke tilføjer det til en dyr, pro-målrettet iMac, så vil det sandsynligvis aldrig tilføje det til nogen Mac.

Der er dog en sidste mulighed. Måske er Face ID helt på vej ud. Ansigtsoplåsning viste sig at være et ansvar i 2020, og den seneste iPad Air har bevist, at Apple kan indbygge Touch ID i tænd/sluk-knappen.

Måske tilføjer Apple ikke Face ID til Mac, fordi Face ID ikke er længe for denne verden.

Anbefalede: