Sådan opretter du smarte afspilningslister i Apple Music & iTunes

Indholdsfortegnelse:

Sådan opretter du smarte afspilningslister i Apple Music & iTunes
Sådan opretter du smarte afspilningslister i Apple Music & iTunes
Anonim

Hvad du skal vide

  • Gå til Fil > New > Smart Playlist; eller højreklik Playlists > New Smart Playlist; eller tryk på Control+ Alt+ N (Win) eller Option +Command +N (Mac).
  • Indstil regler: Vælg en kategori (som Artist), og indtast et navn eller et søgeord, der skal matches. Klik på + for at tilføje flere regler. Vælg Begræns til for at tilføje grænser.
  • Klik Valgt af for at vælge, hvordan sange skal vælges. Klik på Live-opdatering for løbende at opdatere den smarte afspilningsliste. Når du er færdig, skal du vælge OK.

Denne artikel forklarer, hvordan man laver smarte afspilningslister i Apple Music eller iTunes ved hjælp af sæt regler til at skabe interessante og sjove mix. Oplysningerne her gælder både for iTunes og Apple Music. På Mac blev iTunes erstattet af Apple Music i 2019. På pc'er er iTunes stadig Apples musikstyringssoftware.

Sådan opretter du en smart afspilningsliste i Apple Music og iTunes

Du ønsker måske at oprette en smart afspilningsliste med sange, som du har givet fem stjerner, har spillet mere end 50 gange eller føjet til dit bibliotek inden for de sidste 30 dage. Ved at konfigurere Smart Playlist-regler opdaterer musiktjenesten automatisk en playlistes sange, når dit musikbibliotek ændres.

Der er tre muligheder for at oprette en smart afspilningsliste i Apple Music og iTunes: ved at bruge menuen Filer, din mus eller en tastaturgenvej.

Brug menuen Fil

I Apple Music eller iTunes skal du gå til File, vælge New, og derefter vælge Smart Playlist.

Image
Image

Brug musen

I Apple Music skal du højreklikke på overskriften Playlists. I iTunes skal du højreklikke på et tomt område under listen over afspilningslister. Fra pop op-menuen skal du vælge New Smart Playlist.

Image
Image

Brug en tastaturgenvej

Tryk Control+Alt+N (på Windows) eller Option+Command+N (på en Mac).

Du kan kun oprette smarte afspilningslister på en computer ved hjælp af Apple Music eller iTunes. Mens smarte afspilningslister kan synkroniseres til din iOS-enhed, kan du ikke oprette en smart afspilningsliste på en enhed.

Sådan indstiller du regler for din smarte afspilningsliste i Apple Music og iTunes

Næste, opret reglerne for Smart Playlists for at generere det nøjagtige sæt af sange, du ønsker. Vælg de kriterier, der bestemmer, hvilke sange der føjes til din Smart Playliste nu og i fremtiden.

  1. I dialogboksen Smart Playlist skal du klikke på rullepilen og vælge en kategori. Vælg f.eks. Artist for at tilføje sange af en bestemt musiker eller et bestemt band.

    Image
    Image
  2. Indtast et navn eller nøgleord, der skal matches. Indtast f.eks. Willie Nelson for at søge efter kunstnerne i dit musikbibliotek og tilføje sange af Willie Nelson.

    Image
    Image
  3. For at tilføje flere regler til en smart afspilningsliste skal du klikke på + for at tilføje en ny række og derefter indtaste de matchende kriterier. Tilføj f.eks. en ny række, og vælg derefter kategorien Album Rating for at tilføje sange, der har 5 stjerner.

    For at slette en regel skal du fjerne rækken, der indeholder regelkriterierne. For at fjerne en række skal du klikke på -.

    Image
    Image
  4. For at indstille grænser for Smart Playlist skal du markere afkrydsningsfeltet Limit to, indtaste et tal og derefter vælge, hvad du vil begrænse (f.eks. elementer, tid eller fil størrelse).

    Image
    Image
  5. Klik på rullemenuen valgt af, og vælg derefter, hvordan du vælger sange.

    Image
    Image
  6. Du har muligvis indstillet nogle sange i dit bibliotek til ikke at synkronisere med din iOS-enhed. Hvis det er tilfældet, og hvis du kun vil synkronisere nogle sange med din smarte afspilningsliste, skal du markere afkrydsningsfeltet Match kun afkrydsede elementer for at tilføje sange fra dit musikbibliotek, der er markeret i feltet til venstre for sangen.

    Image
    Image
  7. For automatisk at opdatere den smarte afspilningsliste, hver gang der tilføjes ny musik, eller der foretages andre ændringer i dit bibliotek, skal du klikke på afkrydsningsfeltet Live-opdatering..

    Image
    Image
  8. Klik OK for at oprette den smarte afspilningsliste og tilføje den til din liste over afspilningslister.
  9. For at omdøbe afspilningslisten skal du gå til Playlists og klikke på afspilningslisten. Klik på afspilningslistens navn øverst på skærmen, vent på, at det kan redigeres, skriv et navn, og tryk på Enter.

Sådan redigeres smarte afspilningslister

Der er tre måder at redigere din smarte afspilningsliste på:

  • For at omarrangere rækkefølgen skal du trække en sang til en anden placering på listen.
  • For at fjerne en sang fra afspilningslisten (men ikke fra dit musikbibliotek), skal du vælge sangen og trykke på Delete eller højreklikke på sangen og vælge Fjern fra afspilningsliste.
  • For at ændre reglerne, der bruges til at oprette afspilningslisten, skal du vælge Rediger regler og derefter ændre indstillingerne.

Anbefalede: