Disse gadgets har heller ikke en slukket kontakt

Indholdsfortegnelse:

Disse gadgets har heller ikke en slukket kontakt
Disse gadgets har heller ikke en slukket kontakt
Anonim

Key takeaways

  • Apples enheder har de mest forvirrende strømafbrydere nogensinde.
  • Nogle enheder, du aldrig vil slukke for.
  • U. K. har de mest paranoide strømstik nogensinde.
Image
Image

AirPods Pro Max har ingen tænd/sluk-knap, og internettet er blevet vildt.

Apples hovedtelefoner til $549 har forårsaget en mindre internetsensation, takket være deres høje pris og mærkelige, bh-formede etui. Men intet kommer i nærheden af debatten om deres tænd/sluk-knap - eller deres mangel på en. AirPods Pro Max kan ikke slukkes. Men er dette et unikt Apple-koncept? Lad os tage et kig på nogle andre gadgets, der ikke har tænd/sluk-knapper.

Et etui uden knapper

For det første AirPods Pro Max: Hvis du sætter dem ned, går de i lavstrømstilstand efter 5 minutter. Lad dem være der i 72 timer, og de slukker endelig Bluetooth og går i ultra-lav strømtilstand. At sætte hovedtelefonerne i etuiet gør det samme, kun hurtigere: øjeblikkelig lav-strøm-tilstand og 18 timer for ultra-lav-strøm-tilstand. Det hele virker simpelt, men en tænd/sluk-knap ville være mere ligetil.

Og lad være med at få os i gang med MacBook'erne, som starter op, når du åbner låget, i stedet for at vente på, at du trykker på tænd-knappen. Eller iMac, som har en tænd/sluk-knap så godt skjult, at du godt kan blive nødt til at Google den første gang, du bruger en.

Medicinske gadgets

Ved du, hvad der ellers ikke har en tænd/sluk-knap? Hospitalsudstyr. Og det er ikke fordi, producenterne forsøger at tvinge brugerne en forvirrende "brugervenlighed". Det er fordi det enten ville være meget dårligt at slukke for dem (pacemakere - selvom disse kan deaktiveres af læger), eller fordi du ikke ønsker at slukke for dem (høreapparater).

Så igen, nogle gange vil folk gerne slukke for disse enheder. Jeg kendte en høreapparatbruger, der ville åbne batterirummene, når hun ville have lidt fred og ro.

The Centennial Light

"The Centennial Light," siger Wikipedia, "er verdens længst holdbare pære, der har brændt siden 1901 og næsten aldrig slukket."

Pæren, som bor i Livermore-Pleasanton Brandvæsen i Californien, er blevet flyttet et par gange og så endda ud til at brænde ud én gang. Tilsyneladende var det dog strømforsyningen, der fejlede, og ikke pæren, selvom de konspirationslystne måske spekulerer på, om brandstationen har et par reservedele gemt væk.

Pæren er tilsluttet en uafbrydelig strømforsyning og har næsten helt sikkert ikke en tænd/sluk-knap på en nærliggende væg. Dens officielle hjemmeside ser ud til at være næsten lige så gammel som selve pæren.

Every Old Gadget Ever

Grunden til, at mange enheder har strømafbrydere, er, at de kører på computere. Hvis du ikke slukkede dem, ville de løbe tør for deres batterier på kort tid. Nogle har automatisk sluk-tilstande med lavere effekt, men disse er bare slukkede kontakter, der styres af enheden, ikke ejeren.

Men hvad med elektriske guitarer? Eller gamle filmkameraer? Disse har ikke strømafbrydere, fordi de ikke har brug for dem. Tryk udløserknappen ned på et mekanisk kamera som Leica M6 eller Nikon FM, selv når der ikke er batterier i, og det vil fungere fint (nogle mekaniske kameraer har tænd/sluk-knapper til deres lysmålere). Tryk på afspilningsknappen på en gammel Walkman, og den afspilles med det samme uden at skulle starte op først.

Image
Image

Disse gadgets har elektroniske kredsløb, men de er analoge og behøver ikke at indlæse firmware eller et operativsystem for at fungere. Dette betyder, at de er klar til at gå med det samme, og alligevel ikke bruger noget batteri indtil da. Det er ligesom forskellen mellem pen og papir og iPad og Apple Pencil.

UK-stikkontakter har en strømafbryder

Endelig har Storbritannien måske det mest paranoide elektriske system i verden. Hvert enkelt stik har ikke kun tre ben (strømførende, neutral og jord), det har også sin egen sikring. Jordbenet er også længere end de to andre, og de spændingsførende og neutrale huller i vægkontakten har dæksler, der forbliver låst lukket, indtil den længere gren indsættes.

Men det er ikke alt. Hver eneste stikkontakt har sin egen strømafbryder. Der er heller ingen almindelige 240-volts udtag i badeværelser. Det bedste man kan håbe på er en 120v "shavers"-stikdåse i lampen over spejlet. Og badeværelseslyset tændes med en snor, ikke en kontakt, hvis dine hænder er våde.

Dette er alt for at sige, at Apple langt fra er først, når det kommer til at give afkald på strømafbrydere. Men for at være ærlig, kan det være bedre bare at tilføje dem, eller i det mindste få dem til at fungere som rigtige tænd/sluk-knapper, når det beslutter sig for at bruge dem. Så behøver du i det mindste ikke læse et supportdokument på mere end 700 ord for at lære, hvordan du slukker et par hovedtelefoner.

Anbefalede: