Sådan kører du widgets på din Mac-skrivebord

Indholdsfortegnelse:

Sådan kører du widgets på din Mac-skrivebord
Sådan kører du widgets på din Mac-skrivebord
Anonim

Apple afbrød Dashboard og widgets med macOS Catalina i 2014 og stolede i stedet på Notification Center. Men mange ældre Mac'er bruger og er stadig afhængige af Dashboard.

En af de mest populære funktioner fra ældre versioner af macOS er Dashboard, et selvstændigt skrivebord fyldt med mini-applikationer kaldet "Widgets". Med lommeregnere, ordbøger, kalendere, notesblokke og vejrdisplays, blandt andre apps, indeholdt widgets rutineoplysninger på ét bekvemt sted.

Widgets findes i Dashboard og kan ikke få adgang til system- eller brugerdata uden for det miljø. Nogle brugere, især udviklere, vil foretrække at få adgang til deres widgets direkte på deres skrivebord. Heldigvis er der en måde at gøre dette på. Du kan drage fordel af det samme Terminal-trick, som Apple-udviklere bruger til at bygge widgets i et skrivebordsmiljø.

Image
Image

Brug terminal til at aktivere Dashboard-udviklingstilstand

  1. Hvis du vil flytte en widget til dit skrivebord, skal du følge disse instruktioner:
  2. Lancering Terminal, placeret i /Applications/Utilities/.

    Image
    Image
  3. Alternativt kan du skrive Terminal i Spotlight Search for hurtigt at hente Terminal.
  4. Indtast følgende kommandolinje som en enkelt linje i Terminal:

    standard skriv com.apple.dashboard devmode JA

    Image
    Image
  5. Kopiér og indsæt teksten i Terminal, eller skriv teksten som vist. Kommandoen er en enkelt tekstlinje, men din browser kan opdele den i flere linjer. Sørg for at indtaste kommandoen som en enkelt linje i Terminal-applikationen.
  6. Tryk Enter eller Return på dit tastatur.
  7. Image
    Image
  8. Indtast følgende tekst i Terminal:

    killall Dock

    Image
    Image
  9. Hvis du skriver teksten i stedet for at kopiere og indsætte den, skal du sørge for at matche tekstens store og små bogstaver.

  10. Tryk på Enter eller Return. Dock forsvinder et øjeblik og dukker derefter op igen.
  11. Indtast følgende tekst i Terminal.

    exit

  12. Image
    Image
  13. Tryk på Enter eller Return. Exit-kommandoen får Terminal til at afslutte den aktuelle session. Du kan derefter afslutte Terminal-applikationen.

    Image
    Image

Sådan flyttes en widget til skrivebordet

MacOS Mountain Lion og nyere versioner kræver et ekstra trin. Som standard betragtes Dashboardet som en del af Mission Control og behandles som et rum. Du skal først tvinge Mission Control til ikke at flytte dashboardet ind i et rum:

  1. Fra Apple-menuen skal du vælge System Preferences.
  2. Vælg Mission Control.
  3. Fjern fluebenet fra elementet mærket Show Dashboard as Space (Mountain Lion eller Mavericks), eller brug rullemenuen til at indstille Dashboard til at blive vist Som Overlay (Yosemite og senere).

Sådan flyttes en widget til skrivebordet (Mountain Lion eller tidligere)

Hvis du gerne vil flytte widgets til skrivebordet på macOS Mountain Lion eller tidligere versioner, er det her, hvad du skal gøre:

  1. Tryk F12 på tastaturet (på nogle tastaturer skal du muligvis holde funktionstasten nede eller sørge for, at tastaturet har F-Lock slået til). Alternativt kan du vælge Dashboard-ikonet i Dock.
  2. Vælg en widget ved at vælge den og holde museknappen nede. Hold stadig museknappen nede, flyt widgetten lidt. Bliv ved med at holde museknappen nede indtil slutningen af næste trin.
  3. Tryk på F12, og træk widgetten til den ønskede placering på skrivebordet. Når widgetten er, hvor du vil have den, skal du slippe museknappen.

Widgets, som du flytter til skrivebordet, ligger altid foran skrivebordet og alle programmer eller vinduer, du måtte have åbne. Af denne grund er det måske ikke den bedste idé at flytte en widget til skrivebordet, hvis din Mac har en lille skærm. Du skal bruge masser af plads for at dette trick kan være nyttigt.

Return en widget til dashboardet

Hvis du beslutter, at du ikke vil have en widget til at tage permanent ophold på dit skrivebord, kan du returnere widgetten til Dashboardet ved at vende processen om.

  1. Vælg en widget på skrivebordet ved at klikke på den og holde museknappen nede. Hold stadig museknappen nede, flyt widgetten lidt. Bliv ved med at holde museknappen nede indtil slutningen af næste trin.
  2. Tryk på F12, og træk widgetten til den ønskede placering i Dashboard. Når widgetten er, hvor du vil have den, skal du slippe museknappen.
  3. Tryk på F12 igen. Den widget, du valgte, forsvinder sammen med Dashboard-miljøet.

Brug terminal til at deaktivere Dashboard-udviklingstilstand

  1. Lancering Terminal, placeret i /Applications/Utilities/.
  2. Indtast følgende tekst i Terminal som en enkelt linje.

    standard skriv com.apple.dashboard devmode NO

  3. Tryk Enter eller Return.
  4. Indtast følgende tekst i Terminal. Sørg for at matche tekstens store og små bogstaver.

    killall Dock

  5. Tryk på Enter eller Return. Dock forsvinder et øjeblik og dukker derefter op igen.
  6. Indtast følgende tekst i Terminal.

    exit

  7. Tryk på Enter eller Return. Exit-kommandoen får Terminal til at afslutte den aktuelle session. Du kan derefter afslutte Terminal-applikationen.

Anbefalede: