Oprettelse af en Tilt-Shift-effekt i GIMP

Indholdsfortegnelse:

Oprettelse af en Tilt-Shift-effekt i GIMP
Oprettelse af en Tilt-Shift-effekt i GIMP
Anonim

Denne artikel forklarer, hvordan man opretter en tilt-shift-effekt i GIMP. Tilt-shift-effekten er blevet meget populær i de senere år, måske hovedsageligt fordi mange fotofilter-apps indeholder en sådan effekt.

Hvad er en Tilt-Shift-effekt?

Selv hvis du ikke har hørt navnet tilt-shift, vil du næsten helt sikkert have set eksempler på sådanne billeder. Typisk viser de scener, ofte skudt lidt ovenfra, som har et lavt bånd i fokus, med resten af billedet sløret. Vores hjerner fortolker disse billeder som værende fotos af legetøjsscener, fordi vi er blevet betinget af, at billeder med så fokuserede og slørede områder i virkeligheden er fotos af legetøj.

Tilt-shift-effekten er opkaldt efter specialiserede tilt-shift-linser designet til at give deres brugere mulighed for at flytte det forreste element af objektivet uafhængigt af resten af objektivet. Arkitektoniske fotografer kan bruge disse linser til at reducere den visuelle effekt af lodrette linjer af bygninger, der konvergerer, efterhånden som de bliver højere. Men fordi disse linser kun fokuserer skarpt på et sm alt bånd af scenen, er de også blevet brugt til at skabe billeder, der ligner fotos af legetøjsscener.

Sådan laver du en Tilt-Shift-effekt i GIMP

Sådan laver du en tilt-shift-effekt i GIMP:

  1. Åbn din fil i GIMP ved at bruge File > Open.

    Image
    Image
  2. Fordi vi forsøger at skabe en effekt, der ligner en legetøjsscene, snarere end et billede af den virkelige verden, kan vi gøre farverne lysere og mindre naturlige at tilføje til den samlede effekt.

    Det første trin er at gå til Colors > Brightness-Contrast og justere begge skydere. Hvor meget du justerer disse vil afhænge af det billede, du bruger, men vi øgede både lysstyrken og kontrasten med 30. Vælg OK, når indstillet.

    Image
    Image
  3. Næste, gå til Farver > Hue-Saturation og flyt skyderen Saturation til det rigtige. Vi øgede denne skyder med 70, hvilket norm alt ville være for højt, men passer til vores behov i dette tilfælde. Vælg OK, når indstillet.

    Image
    Image
  4. Nu er det tid til at duplikere baggrundslaget og derefter tilføje sløring til baggrunden.

    Du kan enten vælge Duplicate lagknappen i den nederste bjælke på lagpaletten eller gå til Layer > Dubletlag.

    Image
    Image
  5. Nu, i Layers paletten (gå til Windows > Dockable Dialogs > Lag hvis det ikke er åbent), vælg det nederste baggrundslag for at vælge det. Gå derefter til Filters > Blur > Gaussisk sløring for at åbne dialogboksen Gaussisk sløring. Tjek, at kædeikonet er ubrudt, så ændringer du foretager påvirker begge inputfelter – vælg kæden for at lukke den, hvis det er nødvendigt. Forøg nu indstillingerne for vandret og lodret til ca. 20, og vælg OK

    Du vil ikke kunne se sløringseffekten, medmindre du klikker på eye-ikonet ved siden af Background kopilaget i Layers paletten for at skjule den. Du skal klikke i det tomme felt, hvor eye-ikonet var for at gøre laget synligt igen.

    Image
    Image
  6. I dette trin kan vi tilføje en maske til det øverste lag, som vil tillade noget af baggrunden at se igennem, hvilket vil give os tilt-shift-effekten.

    Højreklik på baggrundskopilaget i Layers paletten, og vælg Add Layer Mask fra kontekstmenuen, der åbnes. I dialogboksen Add Layer Mask skal du vælge White (full opacitet) og vælge Add. Du skal nu se et almindeligt hvidt maskeikon på paletten Layers.

    Image
    Image
  7. Vælg ikonet for at sikre, at det er valgt, og gå derefter til paletten Tools i venstre panel, og vælg Gradient værktøjet for at aktiver Blend-værktøjet.

    Blend værktøjsmulighederne vil nu være synlige under Værktøjer paletten, og derinde skal du sikre dig, at Opacity Skyderen er indstillet til 100, Gradient er FG til Transparent og Shape er Linear.

    Hvis forgrundsfarven i bunden af Tools paletten ikke er sat til sort, skal du trykke på d tasten på tastaturet for at indstille farverne til standard sort og hvid.

    Image
    Image
  8. Med Blend-værktøjet nu indstillet korrekt, skal du tegne en gradient på toppen og bunden af masken, som tillader baggrunden at se igennem, mens du efterlader et bånd af masken øverste billede synligt. Hold Ctrl-tasten på dit tastatur for at begrænse vinklen af Blend-værktøjet til 15-graders trin, vælg billedet cirka en kvart nede fra toppen og hold den venstre Ctrl-tast nede, mens du trækker billedet ned til lidt over halvvejspunktet og slipper den venstre knap. Du skal også tilføje endnu en lignende gradient til bunden af billedet, denne gang opad.

    Du burde nu have en rimelig tilt-shift-effekt, dog skal du muligvis rydde lidt op i billedet, hvis du har elementer i forgrunden eller baggrunden, der også er i skarpt fokus.

    Image
    Image
  9. Det sidste trin er manuelt at sløre områder, der stadig er i fokus, men som ikke burde være det. På dette foto er væggen i højre side af billedet meget i forgrunden, så det burde virkelig være sløret.

    Vælg Paintbrush tool i Tools paletten og i Værktøjsindstillinger paletten, sørg for, at Mode er indstillet til Normal, vælg en blød børste (vi valgte 2. Hårdhed 050), og indstil den passende størrelse for det område, der du kommer til at arbejde på. Tjek også, at forgrundsfarven er sat til sort.

    Image
    Image
  10. Vælg nu Layer Mask-ikonet for at sikre, at det stadig er aktivt, og bare mal over det område, som du ønsker skal være sløret. Når du maler på masken, vil det øverste lag blive skjult og afsløre det slørede lag nedenfor.

    Image
    Image

Anbefalede: