Sådan tælles data i udvalgte celler med Excels COUNTIF-funktion

Indholdsfortegnelse:

Sådan tælles data i udvalgte celler med Excels COUNTIF-funktion
Sådan tælles data i udvalgte celler med Excels COUNTIF-funktion
Anonim

Hvad du skal vide

  • Syntaks: "=COUNTIF([interval], [criteria]) " hvor interval=gruppe af celler og kriterier=værdi med intervaldata.
  • Opsætning: Indtast eksempeldata > vælg celle > Formler fane > Flere funktioner > Statistical> COUNTIF.
  • Fremhæv område: Placer markøren i områdetekstboksen i dialogboksen Funktionsargumenter > vælg celler.

Denne artikel forklarer, hvordan du bruger COUNTIF-funktionen i udvalgte celler i Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, Excel til Microsoft 365, Excel Online, til Mac, iPad, iPhone og Android.

Excel COUNTIF-funktionssyntaks

I Excel refererer en funktions syntaks til funktionens layout og inkluderer funktionens navn, parenteser og argumenter. Syntaksen for COUNTIF-funktionen er:

=COUNTIF(Range, Criteria)

Image
Image

Funktionens argumenter fortæller funktionen, hvilken betingelse der testes for, og hvilket dataområde der skal tælles, når betingelsen er opfyldt.

  • Range: Den gruppe af celler, som funktionen skal søge i.
  • Criteria: Værdien sammenlignet med dataene i områdecellerne. Hvis der findes et match, tælles cellen i området. Faktiske data eller cellereferencen til dataene kan indtastes for dette argument.

Indtast eksempeldata

Følg trinene i denne artikel for at oprette og bruge COUNTIF-funktionen. I dette eksempel tæller COUNTIF-funktionen antallet af salgsrepræsentanter med mere end 250 ordrer.

Image
Image

Det første skridt til at bruge COUNTIF-funktionen i Excel er at indtaste dataene. Indtast dataene i cellerne C1 til E11 i et Excel-regneark som vist på billedet ovenfor. COUNTIF-funktionen og søgekriterierne (større end 250 ordrer) vil blive tilføjet til række 12 under dataene.

Selvstudievejledningen inkluderer ikke formateringstrin for regnearket. Dit regneark vil se anderledes ud end det viste eksempel, men COUNTIF-funktionen vil give dig de samme resultater.

Byg COUNTIF-funktionen

Selvom det er muligt at indtaste COUNTIF-funktionen i en celle i et regneark, er det nemmere at bruge den indbyggede COUNTIF-funktion i Excel til at indtaste funktionen.

  1. Vælg celle E12 for at gøre den til den aktive celle. Det er her, COUNTIF-funktionen indtastes.
  2. Vælg fanen Formler i båndet.
  3. Vælg Flere funktioner > Statistical.
  4. Vælg COUNTIF på listen for at åbne dialogboksen Funktionsargumenter. I Excel til Mac åbnes Funktionsbyggeren.

    Image
    Image

De data, der er indtastet i de to tomme rækker i dialogboksen, danner argumenterne for COUNTIF-funktionen. Disse argumenter fortæller funktionen, hvilken betingelse der testes for, og hvilke celler der skal tælles, når betingelsen er opfyldt.

Fremhæv rækkevidde-argumentet

Argumentet Range fortæller COUNTIF-funktionen, hvilken gruppe celler der skal søges i, når de forsøger at finde de angivne kriterier.

  1. I dialogboksen Funktionsargumenter (eller Formelbyggeren, hvis du arbejder på en Mac), skal du placere markøren i tekstfeltet Område.
  2. Fremhæv celler E3 til E9 på regnearket for at indtaste disse cellereferencer som det område, der skal søges i af funktionen.

Specificer kriterieargumentet

Criteria-argumentet fortæller COUNTIF, hvilke data det skal finde i Range-argumentet. Selvom faktiske data (såsom tekst eller tal som >250) kan indtastes for dette argument, er det bedst at indtaste en cellereference i dialogboksen (såsom D12) og indtaste de data, du vil matche i den pågældende celle i regnearket.

  1. Placer markøren i tekstfeltet Criteria.
  2. Vælg celle D12 for at indtaste den cellereference. Funktionen søger i området valgt i det foregående trin for data, der matcher de data, der er indtastet i denne celle.
  3. Vælg OK, når du er færdig. På en Mac skal du vælge Done for at fuldføre funktionen.

Et svar på nul vises i celle E12 (den celle, hvor funktionen blev indtastet), fordi data ikke er blevet tilføjet til feltet Kriterier (celle D12).

=COUNTIF(E3:E9, D12)

Tilføj søgekriterierne

Det sidste trin i selvstudiet er at tilføje de kriterier, som funktionen vil matche. I dette tilfælde tælles antallet af salgsrepræsentanter med mere end 250 ordrer for året.

  1. Vælg celle D12. Dette er den celle, der er identificeret i funktionen som indeholdende kriterieargumentet.
  2. Indtast >250, og tryk på Enter.

    Image
    Image
  3. Tallet 4 vises i celle E12.

Anbefalede: