Sådan begrænser du en Google-søgning til et specifikt domæne

Indholdsfortegnelse:

Sådan begrænser du en Google-søgning til et specifikt domæne
Sådan begrænser du en Google-søgning til et specifikt domæne
Anonim

Hvad du skal vide

  • For et enkelt domæne, skriv site: og websteds-URL (ingen mellemrum), tilføj et mellemrum efter URL, indtast søgeterm.
  • For flere websteder, skriv site: og websteds-URL (ingen mellemrum) for hvert websted, og tilføj derefter OR mellem hver indtastning.

Denne artikel forklarer, hvordan du bruger Google til at søge på individuelle webstedsdomæner efter dine ønskede emner. For eksempel ved at søge på.edu-websteder eller et andet topdomæne (TLD) for at få oplysninger om Jurassic-perioden.

Sådan søger man et enkelt domæne

Sådan begrænser du dine søgninger til ét websted eller TLD:

At filtrere Google-søgeresultater efter URL er ikke det samme som at filtrere URL'er efter bestemte ord. Det første er det, vi taler om her på denne side, men hvis du vil gøre det sidste og finde webadresser, der matcher dine søgninger, skal du bruge kommandoen inurl i stedet (der er et eksempel i trin 2 nedenfor).

  1. Skriv site: i søgefeltet uden at tilføje et mellemrum efter det.
  2. Indtast TLD-en eller webstedets URL, som du vil begrænse resultaterne til, tilføj et mellemrum, og indtast derefter et almindeligt søgeord.

    Image
    Image

    Her er nogle eksempler:

    • site:edu school
    • site:gov "George Washington"
    • site:lifewire.com OLED
    • site:co.uk tech
    • site:amazon.com "prime day"
    • site:nasa.gov filtype:pdf mars
    • site:media.defense.gov inurl:2017 report
  3. Tryk på Enter for at begynde søgningen.

Sådan søger du flere websteder på samme tid

I lighed med at søge gennem et enkelt websted, lader Google dig duplikere kommandoen til at søge gennem flere domæner på én gang. I bund og grund er det, som om du kører en typisk søgning på tværs af hele nettet, men i stedet for at gennemsøge overfloden af websteder derude, begrænser du resultaterne til de få, du virkelig ønsker at være opmærksom på.

For eksempel, her er en søgning, du kan udføre for at finde alt, hvad Lifewire og NASA har på elektriske køretøjer:


site:lifewire.com ELLER site:nasa.gov "elektriske køretøjer"

Tricket til at få dette til at fungere er at ansætte OR. Dette giver Google tilladelse til at angive begge kilder. Hvis du ikke føjer dette til søgningen, får du ingen resultater.

Ligesom vi gjorde ovenfor med søgningen på et enkelt websted, kan du bruge flere andre søgeparametre. Her er et længere eksempel, der begrænser resultaterne yderligere:


site:defense.gov ELLER site:nasa.gov in title:cryptography filtype:pdf

Flere Google-søgningstip

Brug af site:-kommandoen i en Google-søgning er en måde at indsnævre resultaterne for at hjælpe dig med at finde det, du leder efter, men der er masser af andre søgninger kommandoer også.

filetype bruges f.eks. til at søge på Google efter filer, der har en bestemt filtypenavn, inurl viser kun resultater med det udtryk i URL'en, og anførselstegn brugt omkring sætninger grupperer termer sammen.

Som du kan se i nogle af disse eksempler ovenfor, kan du kombinere andre søgekommandoer med site: for at få endnu mere relevante resultater.

Anbefalede: