Endnu en populær Google Play-app fundet til at hoste malware

Endnu en populær Google Play-app fundet til at hoste malware
Endnu en populær Google Play-app fundet til at hoste malware
Anonim

Google Play app Color Message - som siges at have haft over 500.000 downloads - er blevet fjernet fra Play Butik efter at være blevet linket til Joker malware.

Forskere fra mobilsikkerhedsfirmaet Pradeo har opdaget malware begravet i Color Message-appen i Google Play Butik. Mere specifikt skjuler det Joker-malware, som Pradeo siger er ekstremt vanskeligt at opdage, takket være at efterlade et lille digit alt fodaftryk. Det kan også være svært at fjerne, da det er i stand til at skjule sit ikon, når det er blevet installeret. Ifølge Pradeo er Joker malware blevet opdaget i hundredvis af apps i løbet af de sidste to år.

Image
Image

Med Pradeos ord er Joker-malwaren en form for fleeceware, som kan få adgang til brugernes kontaktlister og sende dem ud til andre parter over netværket. Det vil også stille og roligt tilmelde brugere til betalingstjenester uden deres viden ved at opsnappe SMS (Short Message Service) og simulere klik.

Malware-appen bruger en minimal mængde kode til at skjule sig selv, hvilket gør den svær at finde, når den først er på plads.

Pradeo påpeger, at Color Messages vilkår og betingelser ikke forklarede adgangsniveauet, appen ville have, eller hvor meget kontrol den ville være tilladt. Den korte beskrivelse blev også hostet på en enkelt, umærket blogside.

Image
Image

Color Message er siden blevet fjernet fra Google Play Butik, men det anbefales, at du udviser forsigtighed, når du downloader apps fra ukendte udviklere.

Pradeo anbefaler også stærkt at slette Color Message-appen med det samme, hvis du har den installeret på din Android-enhed.

Anbefalede: