Sådan får du adgang til data fra en gammel harddisk

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du adgang til data fra en gammel harddisk
Sådan får du adgang til data fra en gammel harddisk
Anonim

Hvad du skal vide

  • Få adgang til data fra en gammel Windows-harddisk på en moderne Windows-pc ved blot at tilslutte den gamle harddisk til den nuværende computer.
  • Du skal bruge en adapter for at få adgang til den gamle harddisk, hvis den ikke bruger en USB.
  • Når du er tilsluttet, kan du overføre filer individuelt eller klone den gamle harddisk.

Det burde være muligt at få adgang til en gammel harddisk, hvis drevet oprindeligt blev brugt med en Windows-pc, men du skal kende de rigtige tricks. Sådan får du adgang til data fra en gammel harddisk.

Sådan får du adgang til data fra en gammel harddisk

Trinnene nedenfor er til Windows 11- og Windows 10-pc'er, men bør også gælde for ældre versioner af Windows.

Tilslutning af harddisken til din pc

Før du begynder, skal du beslutte, hvordan du vil tilslutte harddisken til din pc. Det vil afhænge af den forbindelsesstandard, den bruger. Dette trin kan være den sværeste del af processen, hvis du ikke har et kabel, der passer til den gamle harddisk.

IDE/ATA/PATA: Interne harddiske fra slutningen af 1980'erne til 1990'erne brugte IDE-kabler og senere ATA- eller PATA-kabler. Du skal bruge en IDE til USB-adapter eller internt drevkabinet for at forbinde drevet til en moderne pc. Vær omhyggelig med at identificere det drev, du har, før du køber en adapter, da flere IDE-versioner ramte pc-markedet i løbet af dets halvandet årti med dominans.

SATA: Interne harddiske skiftede til SATA omkring år 2000, og det er stadig det mest almindelige stik til interne harddiske i dag. Du kan tilslutte et SATA-drev ved at installere det på et skrivebord. Alternativt kan du tilslutte den eksternt via en SATA-til-USB-adapter eller et internt drevkabinet.

eSATA: Denne standard blev fundet på nogle eksterne harddiske fra omkring 2000 til 2010. De fleste nye pc'er har ikke en eSATA-port, så du skal bruge en eSATA-til-USB-adapter.

FireWire: Denne standard blev foretrukket af Apple fra 1999 til 2008 og brugt af nogle eksterne harddiske. Moderne pc'er skal bruge en FireWire til USB-adapter.

USB: Den mest almindelige standard for eksterne enheder, du kan finde USB på eksterne harddiske fra slutningen af 90'erne til i dag. Nogle eksterne USB-harddiske bruger USB Type-A-stikket, men andre bruger det mindre standard Micro-B SuperSpeed-stik (billedet nedenfor).

Image
Image
Micro-B SuperSpeed-stik.

Yanik88 / Getty Images

  1. Tilslut harddisken til en USB-port på din pc (ved hjælp af en adapter, hvis det er nødvendigt). Ældre, større eksterne harddiske skal muligvis også tilsluttes ekstern strøm.
  2. Vent på, at Windows identificerer harddisken. Denne proces kan tage flere øjeblikke.
  3. Der vises en meddelelse, der spørger, hvad du vil gøre med harddisken. Vælg Åbn mappe for at se filer.

Du kan nu gennemse filer på den gamle harddisk, som du ville gøre med enhver ekstern harddisk eller USB-drev.

Hvordan overfører jeg filer fra en gammel harddisk til en ny computer?

Når du er tilsluttet, fungerer overførsel af filer fra det gamle drev til din nuværende pc, som det ville med ethvert eksternt drev.

Hvis du vil overføre harddiskens indhold i deres helhed, så læs, hvordan du kloner en harddisk på Windows. Kloning er nyttigt, hvis du vil bevare indholdet af et gammelt drev på et nyere, mere pålideligt drev.

Klon aldrig en gammel harddisk, som nogen tidligere har brugt som opstartsdrev, til en ny pc's bootdrev, og forsøg aldrig at bruge en gammel harddisk som opstartsdrev i en ny pc. Din gamle harddisk vil indeholde driver- og konfigurationsdata, der er specifikke for den anden pc. Forsøg på at starte fra det drev på en ny pc kan få det til at gå ned.

Er det sikkert at få adgang til en gammel harddisk på en ny pc?

Ja, det er generelt sikkert at få adgang til en gammel harddisk på en ny pc.

Tilslutning af et eksternt drev til en pc er altid en risiko, da et drev kan indeholde malware, der er designet til at overføres til enhver enhed, som det er tilsluttet.

Men malware fundet på en gammel harddisk vil blive programmeret til at drage fordel af en ældre maskine. Malwaren kan være afhængig af udnyttelser, der nu er rettet eller ikke længere er relevante. Gammel malware er mere tilbøjelig til at blive identificeret af din computers antivirussoftware end en nyere trussel.

Det er ikke teknisk umuligt for gammel malware at skade en ny pc, men risikoen er meget lavere end risikoen for at støde på malware, mens du surfer på det moderne internet.

FAQ

    Hvad kan jeg gøre med min gamle harddisk?

    Brug det som et eksternt lagerdrev, eller bortskaf det korrekt. Du kan sælge eller genbruge dine gamle computerdele. Smid det ikke i skraldespanden, da metallerne kan skade miljøet.

    Hvordan sletter jeg min gamle harddisk?

    For at slette din harddisk fuldstændigt, er det bedst at bruge et gratis datadestruktionsprogram som PCDiskEraser. Hvis du formaterer din harddisk eller sletter en partition, kan dataene stadig gendannes med filgendannelsessoftware.

    Hvordan udskifter jeg en gammel harddisk?

    Hvordan du udskifter en harddisk afhænger af typen af drev og din computer, men generelt betyder det, at du fjerner kabler eller skubber harddisken ud af båsen. Fastgør det nye drev, hvor det gamle var før, og tilslut derefter de samme strøm- og datakabler igen.

Anbefalede: