Hvad er Facebook Marketplace?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er Facebook Marketplace?
Hvad er Facebook Marketplace?
Anonim

Facebook Marketplace er en online rubrikannonce, der forbinder købere og sælgere, så alle kan poste eller gennemse varer til salg. Den er tilgængelig på Facebooks hovedwebsted såvel som via den officielle Facebook-app.

På grund af det store antal mennesker, der bruger Facebook glob alt, kan Facebook Marketplace være en effektiv metode til at sælge produkter eller personlige ejendele, da fortegnelser har potentiale til at nå ud til en større brugerbase end konkurrerende tjenester som Craigslist.

Image
Image

Hvordan fungerer Facebook Marketplace?

I modsætning til Facebook Shop-funktionen, der fungerer som en online butiksfacade, behandler Facebook Marketplace ikke transaktioner. I stedet matcher den en bruger, der er interesseret i at købe et produkt eller en vare med en potentiel sælger; når de er tilsluttet, forhandler de en betalingsmetode og et sted for at gøre handelen - meget som en Craigslist- eller rubrikannonce.

Facebook Marketplace primære brug er til køb og salg af produkter lok alt.

Salget af et produkt på Facebook Marketplace følger typisk dette mønster:

  1. Sælgeren opretter en gratis produktfortegnelse på Facebook Marketplace med et billede af produktet, en detaljeret beskrivelse og vejledende pris.
  2. En potentiel køber ser fortegnelsen og sender dem en besked via Facebook.
  3. Sælgeren og køberen forhandler en betaling og placering for ombytning af varen.
  4. Køberen og sælgeren mødes personligt og ombytter produktet eller tjenesten til betalingen.

Accepterede betalingsmetoder varierer afhængigt af sælgeren. Nogle Facebook Marketplace-sælgere foretrækker kontanter i hånden eller et direkte indskud, mens andre kan bede om betaling via en peer-to-peer-betalingsapp eller i en kryptovaluta såsom Bitcoin eller Ripple.

Sådan får du adgang til Facebook Marketplace

Du føjer ikke Facebook Marketplace til Facebook; tjenesten er allerede en del af det sociale netværk. Du skal blot finde Facebook Marketplace i iOS- eller Android-apps eller på Facebook-webstedet. Hvis du ikke kan se det, kan du prøve disse fejlfindingstip.

For at spare tid kan du navigere direkte til Facebook Marketplace-sektionen på Facebook-webstedet.

På Facebook-webstedet vises linket til Facebook Marketplace i hovedmenuen i venstre side af skærmen.

Image
Image

Du ser muligvis også en lejlighedsvis Facebook Marketplace-annonce, mens du surfer på Facebook-webstedet. Disse bruges til at annoncere for produktfortegnelser og kan klikkes på for at navigere til de produkter, der promoveres.

Du kan finde Marketplace i Facebook-apps (iOS/Android) ved at vælge hovedmenuikonet og derefter vælge Marketplace.

Mens Facebook Marketplace vises i iOS Facebook-appen på en iPhone og iPad, understøttes funktionen ikke på iPod touch og vil være fuldstændig fraværende i menuen, når appen er åbnet.

Image
Image

Er der en Facebook Marketplace-app?

Der er ingen officiel Facebook Marketplace-app, da tjenesten er integreret i de vigtigste Facebook-apps på iOS og Android, såvel som webversionen af Facebook.

Der er dog en række uofficielle tredjepartsapps til Facebook Marketplace, der hævder at forbedre købs- og salgsoplevelsen, men de er ikke påkrævet.

Hvad kan du sælge på Facebook Marketplace?

De fleste hverdagsgenstande såsom Blu-ray-diske, møbler, samleobjekter, legetøj, køretøjer og endda ejendomme kan sælges på Facebook Marketplace.

Sælgere kan også angive visse tjenester såsom hjemmerengøring, elarbejde, VVS, plænepleje og massagesessioner. De, der sælger eller promoverer tjenester som fotografering, begivenheder, fitness og personlig pleje, skal gøre det via en Facebook-side og ikke en personlig profil.

Hvilke varer er ikke tilladt på Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace forbyder annoncering af sundhedsprodukter og dyr. Det er også forbudt for brugere at skrive "ønskede" eller "søger efter" opslag.

FAQ

    Hvordan opretter du annoncer til Facebook Marketplace?

    Du kan oprette markedspladsannoncer gennem Facebooks Ad Manager. Følg Facebooks trin-for-trin guide for at komme i gang med at oprette annoncer til Marketplace i dag. Markedsannoncer er dog en ny funktion, der stadig udrulles og muligvis ikke er tilgængelig for alle.

    Hvordan sælger du på Facebook Marketplace som virksomhed og ikke privatperson?

    Business kan vise deres beholdninger på Marketplace, annoncere deres butik eller varer på Marketplace og endda vise varer fra deres Facebook-sidebutik på Marketplace. Salg som virksomhed direkte på Marketplace er dog begrænset til særligt udvalgte sælgere.

Anbefalede: