Næsten to årtier senere er Apples G4-tastatur stadig det bedste

Indholdsfortegnelse:

Næsten to årtier senere er Apples G4-tastatur stadig det bedste
Næsten to årtier senere er Apples G4-tastatur stadig det bedste
Anonim

Key takeaways

  • Tastaturet til iMac G4 er muligvis det bedste tastatur, Apple nogensinde har lavet.
  • Det maksimale design af iMac G4-tastaturet er en perfekt erstatning for det underdimensionerede tastatur på den nye M1 iMac.
  • G4-tastaturet er tilgængeligt på eBay, men glem ikke din USB-til-USB-C-adapter.
Image
Image

Så meget som jeg elsker Apples nye M1 iMac I, foragter dets tastatur, men jeg har måske endelig fundet en perfekt erstatning med et næsten 20 år gammelt design.

Jeg hentede et helt nyt iMac G4-tastatur på eBay for mindre end 30 USD forleden, og jeg kunne ikke være mere glad. Tastaturet, der følger med M1 iMac, er lille, slankt og kører på Bluetooth, men det er ubrugeligt med sine små taster. G4-tastaturet er på den anden side massivt og tilsluttes via USB, men det er perfekt til folk, der har brug for at skrive.

G4-tastaturet kom på markedet i 2003, da Bluetooth var en vild og futuristisk idé. Den har dybe, perfekt fjedrende taster, der er formet som gigantiske hvide tænder. At skrive på dette tastatur er som at løbe gennem et felt med blomster i solskin. Nå, egentlig ikke, men det er behageligt.

M1 iMacs tastatur er måske ideelt, hvis alt, hvad du gør, er lejlighedsvis at trykke adgangskoder ind på et Apple TV.

Hvorfor, åh, hvorfor lave M1-tastaturet?

Mit had til tastaturet, der følger med M1 iMac, kender ingen grænser. Et M1 iMac-tastatur er et smukt objekt med sin solide aluminiumsramme og sprøde hvide taster, men dette er bestemt et tilfælde af form frem for funktion.

Bortset fra de latterligt flade taster, der gør, du ved, det er svært at skrive, er låsetasten øverst til højre på tastaturet blandt mine kæledyr. Låsenøglen må have virket som en god idé på tegnebrættet.

Det tilbyder trods alt en hurtig måde at aktivere låseskærmen på din Mac, hvis du arbejder hos Central Intelligence Agency, og Tom Cruise kommer for at stjæle din NOC-liste. Da jeg ikke arbejder på CIA, har låsenøglen i stedet været til stor gene, fordi jeg hele tiden trykker på den i stedet for delete-tasten.

Min M1 iMac hastighed gennem applikationer, og dens design er skarpt og yderst anvendeligt, hvis ikke det mest attraktive objekt, Apple nogensinde har skabt. Den pris går muligvis til G3 iMac, som har fået en plads i den permanente samling af New York Citys Museum of Modern Art.

Image
Image

Det føles dog som et andet designteam, eller måske endda et andet firma, der har designet M1 iMac's tastatur. Indrømmet, dette tastatur vil ikke optage meget plads på dit skrivebord. Den er lille og flad og kan være nyttig til rejser, når du ikke har noget bagage tilbage.

For at føje spot til skade, har jeg aldrig været en værre maskinskriver end på M1 iMac-tastaturet, så min finger er aldrig langt fra sletteknappen. Problemet er, at tasterne på M1-tastaturet er patetisk overfladiske og svirret sammen.

M1 iMac's tastatur kan være ideelt, hvis alt, hvad du gør, er lejlighedsvis at trykke adgangskoder ind på et Apple TV. Der er ingen fejlmargen med M1-tastaturets kompakte design. Selvfølgelig er der ikke noget separat sæt numeriske knapper, fordi Apple forsøgte undskyldende at presse hver eneste ounce ud af tastaturet, som om den blev pakket til en Apollo-mission.

De laver ikke tastaturer, som de plejede

G4-tastaturets gamle USB-forbindelse er et salgsargument for mig. Jeg er ved at være træt af Bluetooth, så magisk det til tider kan være. Ja, det er skønt ikke at have sammenfiltrede ledninger, men at skulle konstant bekymre sig om, hvorvidt tingene er opladet og tilsluttet tilstrækkeligt via Bluetooth, er blevet gammelt.

At taste på [G4]-tastaturet er som at løbe gennem et felt med blomster i solskin.

Jeg stødte på et problem i starten med G4-tastaturet. Tastaturet forbindes ikke ud af æsken med M1 iMac, fordi dets USB-tastatur ikke er kompatibelt med USB-C. Men jeg løste det problem ved at købe en Apple USB-C til USB-adapter, som til $19 kostede næsten lige så meget som selve tastaturet. Den ganske vist mindre investering var pengene værd, fordi jeg snart tilsluttede det, og tastaturet blev genkendt og fungerede upåklageligt.

For mindre end 50 USD er G4-tastaturet ikke bare et nostalgi-trip. Selvom det for længst er udgået, er dette tastatur værd at opsøge.

Anbefalede: