Hvordan ny teknologi kunne gøre dig til et menneskeligt batteri

Indholdsfortegnelse:

Hvordan ny teknologi kunne gøre dig til et menneskeligt batteri
Hvordan ny teknologi kunne gøre dig til et menneskeligt batteri
Anonim

Key takeaways

  • Forskere har opfundet en ny enhed, der kan forvandle din krop til et batteri.
  • Den nye gadget kunne drive elektronik såsom ure eller fitness-trackere.
  • En lang række andre innovationer inden for batteriteknologi kunne også transformere personlig elektronik.
Image
Image

En ny bærbar enhed kan en dag forvandle din krop til et menneskeligt batteri.

Forskere har opfundet en gadget, der er strækbar nok til, at du kan bære den som en ring, et armbånd eller ethvert andet tilbehør, der rører din hud. Det virker ved at udnytte en persons naturlige varmeanvendende termoelektriske generatorer for at omdanne kroppens indre temperatur til elektricitet. Enheden er en del af et voksende antal nye batteriteknologier, der kan sætte gang i personlig teknologi.

"Chips bliver mere effektive, men det er usandsynligt at komme igennem dagen uden at oplade din telefon," sagde Andrew Fox, grundlægger af ladeselskabet Charge for elektriske scootere, i et e-mailinterview.

"Det vil tage en betydelig mængde tid, før vi kan få to eller tre dages levetid ud af vores telefoner, men der er tegn på løfte."

Bekvemt men lavt strømforbrug

Den nye batterienhed, der er udviklet af forskere ved University of Colorado Boulder, kan generere omkring 1 volt energi for hver kvadratcentimeter hud pladsfri spænding pr. område end hvad de fleste eksisterende batterier giver, men stadig nok til at kraftelektronik som ure eller fitnesstrackere.

Tidligere designs har flirtet med termoelektriske bærbare enheder, men den nye dims er elastisk, kan hele sig selv, når den er beskadiget, og er fuldt genanvendelig, ifølge en nylig afhandling udgivet af forskerne.

"I fremtiden ønsker vi at være i stand til at forsyne din bærbare elektronik uden at skulle inkludere et batteri," Jianliang Xiao, seniorforfatter af det nye papir og lektor i Institut for Mekanisk Teknik ved CU Boulder, sagde i en pressemeddelelse.

Når energilagringsteknologien forbedres, vil vi se elektriske fly, batterier til hjemmet, smart tøj og stadig flere IoT-enheder, der overvåger og automatiserer forskellige aspekter af vores liv.

Xiao og andre i hans gruppe designede enheden med en base lavet af et elastisk materiale kaldet polyimin. En række tynde termoelektriske chips bliver derefter stukket ind i basen og forbinder dem med flydende met altråde. Det endelige produkt ligner en krydsning mellem et plastikarmbånd og et miniature-computerbundkort.

"Vores design gør hele systemet strækbart uden at indføre meget belastning af det termoelektriske materiale, som kan være virkelig skørt," sagde Xiao.

Den nye enhed kunne fange varmen fra din krop, når du træner, og omdanne den til elektricitet. "De termoelektriske generatorer er i tæt kontakt med den menneskelige krop, og de kan bruge den varme, der norm alt ville blive spredt ud i miljøet," sagde Xiao i pressemeddelelsen.

Mange nye batteriteknologier på horisonten

En lang række andre innovationer inden for batteriteknologi kunne også transformere personlig elektronik.

Nuværende lithium-ion-batterier er dyre, brandfarlige og kan skade miljøet på grund af brugen af giftige materialer, sagde Nikhil Koratkar, professor i maskinteknik ved Rensselaer Polytechnic Institute, i et e-mailinterview. Koratkar forsker i nye batteriteknologier med vandbaserede og keramiske elektrolytter og solid-state (keramiske) elektrolytter.

"Disse nye batterier ville være yderst sikre, ikke-brændbare og potentielt billigere. I tilfælde af batterier med faste elektrolytter kan de også være mere kompakte, fleksible og måske endda foldbare," sagde han.

"For batterier med vandige elektrolytter kan det være muligt at opnå meget hurtig opladning, hvilket er afgørende vigtigt for personlig elektronik."

Image
Image

Kevin Jones, CEO for Next-Ion Energy, sagde i et e-mail-interview, at hans virksomhed er ved at udvikle et batteri, der kan oplade en bil på 6 minutter, og som ikke eksploderer.

"Når batterier oplades og bruges, bliver de varme, så batteriet skal kunne fungere ved høje temperaturer; vi kører ved 200 C," sagde Jones.

"For at oplade hurtigt, skal batterierne være i stand til at blive rigtig varme. Men hvis batterierne bliver for varme, eksploderer de (vapes, skateboards, biler eksploderer også), men med vores teknologi, vores batterier ikke eksplodere. Vi kan oplade hurtigt, fordi vi kan arbejde ved høje temperaturer."

Javier Nadal, den britiske direktør for produktinnovationskonsulentfirmaet BlueThink, sagde i et e-mailinterview, at han forventer, at nye batteriteknologier vil ændre daglige rutiner.

"Når energilagringsteknologien forbedres," sagde han, "vil vi se elektriske fly, batterier til hjemmet, smart tøj og stadig flere IoT-enheder, der overvåger og automatiserer forskellige aspekter af vores liv."

Anbefalede: