CBL Data Shredder v1.0 anmeldelse (et gratis værktøj til at slette data)

Indholdsfortegnelse:

CBL Data Shredder v1.0 anmeldelse (et gratis værktøj til at slette data)
CBL Data Shredder v1.0 anmeldelse (et gratis værktøj til at slette data)
Anonim

CBL Data Shredder er et letanvendeligt gratis datadestruktionsprogram, der kan køres fra både inde og uden for Windows, hvilket gør det til et meget alsidigt program.

Når du kører uden for Windows, kan du bruge dette program til at ødelægge en harddisk, der har et hvilket som helst operativsystem installeret på. Inde fra Windows kan dette gratis værktøj fuldstændig slette ethvert internt eller eksternt drev, bortset fra det du bruger til Windows, som norm alt er C:-drevet.

Denne anmeldelse er af CBL Data Shredder version 1.0. Fortæl os venligst, hvis der er en nyere version, vi skal gennemgå.

Mere om CBL Data Shredder

Image
Image

CBL Data Shredder kommer i to versioner, som begge er nyttige til forskellige scenarier. Det første er et bootbart program, der kan bruges på en diskette eller en datadisk, og det andet er et almindeligt program, der fungerer i Windows 7, Vista og XP. Det siges også at køre i Windows 8 og 10 (og sandsynligvis Windows 11), men kun hvis programmet er lanceret med administrative rettigheder.

Det bootbare program, der kommer som et disketteprogram eller ISO-diskbillede, er nyttigt til at slette den harddisk, som et operativsystem er installeret på. Hvis du f.eks. vil slette en Linux- eller Windows-harddisk, skal du bruge denne metode til at starte fra disketten eller disken for at slette drevet.

Windows-versionen er nyttig, hvis du har brug for at ødelægge alle filerne på et flashdrev eller en anden tilsluttet harddisk end den, du bruger lige nu til at køre Windows og selve CBL Data Shredder-programmet.

I både den bootbare version og Windows-programmet understøttes følgende datasaneringsmetoder:

  • DoD 5220.22-M
  • Gutmann
  • RMCP DSX
  • Schneier
  • VSITR

Ud over de adskillige metoder, der er anført ovenfor, kan du også oprette din egen slettemetode ved at definere nuller, ettaller eller en brugerdefineret tekst, der skal bruges som overskrivningstekst. Du kan også vælge et brugerdefineret antal omskrivninger for en mere grundig rengøring.

For at bruge det bootbare program på en diskette skal du udpakke indholdet af CBL_Data_Shredder-DOS-en.zip og åbne CBL-Data_Shredder-floppymaker.exe , og sørg for, at disketten er indsat. Programmet vil placere CBL-Data_Shredder-dos.exe-programmet på disketten, så det kan bruges under opstart af computeren.

Få, hvis nogen af jer sandsynligvis har floppy-drev længere, så CBL Data Shredder DOS CD-R Image ISO-filen er, hvad du vil have. Se Sådan brænder du en ISO-billedfil for at lære, hvordan du brænder den fil korrekt til en disk, og se derefter vores vejledning om, hvordan du starter fra en disk, hvis du har brug for hjælp til at indlæse programmet, når det er på disken.

For at bruge det fra et flashdrev eller en anden USB-enhed, skal du downloade det samme ISO-billede, som bruges til en disk. Men når den først er downloadet, skal du åbne filen i Rufus-programmet.

Din anden mulighed for at lave en bootbar flashdrevversion af dette program er at udtrække indholdet af CBL Data Shredder DOS CD-R Image.iso ved at bruge et filudtræksprogram som f.eks. 7-Zip. Når den er pakket ud, vil du finde en IMG-fil kaldet Boot-1.44M.img i en mappe med navnet [BOOT] Brænd denne IMG-fil til flashdrev ved hjælp af Win32 Disk Imager, og start derefter fra enheden for at køre programmet.

Windows-versionen er nem at bruge: start programmet og vælg Select Disk for at finde det drev, der skal slettes. Vælg derefter en slettemetode og tryk Start.

CBL Data Shredder Fordele og ulemper

Der er lidt at ikke lide:

Fordele

  • Sletter alt på en harddisk
  • Opstartbare muligheder
  • Kan slette ethvert operativsystem
  • Kan bruges inde fra Windows
  • Ikke forvirrende eller svært at bruge

Ulemper

  • Windows-versionen får dig ikke til at bekræfte, før du sletter et drev
  • Skal indtaste din e-mailadresse for at få downloadlinks

Tanker om CBL Data Shredder

Der er flere grunde til, at vi foretrækker nogle datadestruktionsprogrammer frem for andre. Vi kan godt lide, at et program kan slette alt på en harddisk uanset det installerede OS, for at det skal være nemt at bruge, og for at det understøtter sikre og industriaccepterede slettemetoder. CBL Data Shredder rammer alle disse punkter.

Det bootbare program betyder, at du kan slette absolut alt på et drev, både den bootbare version og Windows-versionen kunne næppe være nemmere at bruge, og de datasaneringsmetoder, CBL Data Shredder kan bruge, vil helt sikkert sikre, at ingen filgendannelse programmet kan hente dine slettede filer i fremtiden.

Noget vi ikke kan lide er, at du ikke bliver spurgt to gange, om du vil slette en harddisk, når du bruger Windows-versionen. Det betyder, at filer vil begynde at blive permanent overskrevet i det øjeblik, du trykker på knappen Start. Det bootbare program får dig dog til at bekræfte, hvilket er fantastisk.

Det bootbare program fortæller dig også, hvor stort hvert drev er, men det er omtrent alle de identificerbare oplysninger, du får. Det betyder, at det kan være lidt svært at vide, hvilket drev du virkelig vil ødelægge, og hvilket du vil beholde.

Noget af programteksten i Windows-versionen er muligvis på tysk, men fordi så lidt af den er, ser vi det ikke som et stort problem. Annuller-knappen er for eksempel på tysk, men det er den eneste knap, der kan klikkes på, mens filer slettes, så det er virkelig ikke svært at gå glip af.

Anbefalede: