Spotify Hi-Fi betyder måske ikke rigtig noget, siger eksperter

Indholdsfortegnelse:

Spotify Hi-Fi betyder måske ikke rigtig noget, siger eksperter
Spotify Hi-Fi betyder måske ikke rigtig noget, siger eksperter
Anonim

Key takeaways

  • Spotify Hi-Fi lanceres i år med tabsfri lyd i cd-kvalitet.
  • Hi-Fi-streaming vil være for Spotify Premium-abonnenter.
  • De fleste brugere på øretelefoner eller på støjende steder vil ikke bemærke forskellen.
Image
Image

Spotify tilføjer en mulighed for lydstreaming af høj kvalitet kaldet Spotify Hi-Fi. Det vil være "CD-kvalitet" og vil være tilgængeligt "senere i år." Men vil nogen bemærke det?

Spotify Hi-Fi vil streame tabsfri lyd til enheder og direkte til højttalere. Det burde gøre streamet lyd lige så godt som cd'er eller andre højkvalitetskilder. Men i betragtning af at vi alle lytter til musik på dårlige Bluetooth-højttalere eller via øretelefoner og AirPods, kan vi måske ikke høre forskellen.

"Jeg tror, de fleste mennesker lytter til musik på [Spotifys standard] 160 kbps eller endda 320 kbps indstilling," fort alte musiker og musikvideoskaber Calvin West til Lifewire via e-mail.

"Jeg er sikker på, at de fleste mennesker ikke vil lægge mærke til forskellen mellem 320 kbps eller 160 kbps og tabsfri. Faktisk vil jeg endda sige, at halvdelen af audiofile, der hævder at høre forskellen mellem 320 kbps og tabsfri, ville bestå en blindtest."

Lossless, Hi-Fi: What’s the Difference?

Digital musik måles i bits, ligesom alle andre digitale medier. Vi overvejer bit-dybde og bitrate. Bitdybde er for det meste irrelevant, medmindre du optager og producerer. Bitrate er det, der bekymrer os her. Som West siger ovenfor, går Spotify allerede så højt som 320 kbps (kilobit per sekund).

"iPoden revolutionerede musikdistributionen, men nulstillede kvalitetslinjen til 128 kbps AAC," siger Verge-redaktør Nilay Patel på Twitter. "Det har bare været en langsom march tilbage lige siden."

CD'er har en bithastighed på 1.411 kbps. Lossless betyder blot, at musikken komprimeres uden at miste nogen information. MP3'er er "tabende" ligesom JPG'er. De er smart udviklet til at smide dele af lyden væk, som du sandsynligvis ikke vil bemærke, for at opnå små filstørrelser (og mindre bithastigheder, når de streames).

Med Spotifys tabsfrie tilbud er vi endelig tilbage til, hvor vi var i 1980.

Højttalere og hovedtelefoner

Hvis du lytter til musik på øretelefoner, i bilen eller derhjemme på din Amazon Echo-højttaler, så har du ikke brug for tabsfri streaming. Et musiksystems ydeevne handler ikke kun om kilden. Det handler heller ikke, som vi så ud til at tro tilbage i 1970'erne, kun om højttalerne.

"Selvfølgelig er der andre faktorer, der spiller ind, når det kommer til kvaliteten af din musik," siger West. "Det vigtigste er dine højttalere eller hovedtelefoner."

Ideelt set ville du have en god kilde, gode højttalere og godt udstyr imellem. Det nytter ikke at føre hovedtelefonstikket på en billig telefon ind i en forstærker og højttalere til $20.000.

Hoppet fra 24 kbps til tabsfrit ville være mærkbart for alle undtagen brugere på deres telefonhøjttalere.

Hvis du bor ved siden af en lufthavn eller motorvej, er disse $20.000 højttalere meningsløse, selv med en fantastisk cd-afspiller.

"Øretelefoner kan være gode til at køre, men ikke til at opfange små detaljer," fort alte programmør og grundlægger af TechTreatBox Luke Kowalski til Lifewire via e-mail. "Så ja, jeg tror, at det udstyr, du bruger, og omstændighederne virkelig betyder noget i dette tilfælde."

Det afhænger altså af konteksten, og streaming af højere kvalitet, end du kan høre, er bare spild af mobil båndbredde.

Hvordan kan du forbedre din lyd i dag?

Hvis du allerede bruger Spotify, bør du tjekke dine nuværende kvalitetsindstillinger. Spotify har instruktioner til dette.

Image
Image

Den laveste hastighed, der bruges på dårlige netværksforbindelser, er 24 kbps. For Spotify Premium (bet alte) planer kan brugere angive op til 320 kbps.

Du bør overveje din lyttesituation og vælge en indstilling, der passer til. Eller vælg "automatisk", og lad computeren tage sig af det.

Du kan muligvis ikke kende forskel, når Spotify Hi-Fi ankommer, men du vil helt sikkert bemærke forskellen mellem Spotifys Low og Very High-indstillinger. "Shoppet fra 24 kbps til tabsfrit ville være mærkbart for alle undtagen brugere på deres telefonhøjttalere," siger West.

Anbefalede: