Brug af gennemsigtige billeder på nettet og på tryk

Indholdsfortegnelse:

Brug af gennemsigtige billeder på nettet og på tryk
Brug af gennemsigtige billeder på nettet og på tryk
Anonim

Når du har fjernet baggrunden fra et billede, er du fri til at genbruge den, men den tilgang, du tager, varierer afhængigt af den tilsigtede brug af billedet.

Når billedet vises på en skærm

Vælg et af tre skærmformater: GIF,-p.webp

GIF: Grafikgrænsefladeformat er det originale format med gennemsigtighedsunderstøttelse til internettet. Problemet med-g.webp" />.

PNG: Bærbare netværksgrafikbilleder overvinder mange af begrænsningerne ved GIF og en foretrukken mulighed for gennemsigtige billeder. Filformatet understøtter høje farver og delvis gennemsigtighed ved hjælp af alfakanaler. Gennemsigtige PNG-filer er blevet understøttet siden Internet Explorer 7 og understøttes i alle de populære webbrowsere i dag, så det er sikkert at bruge-p.webp" />.

  • For at bevare fuld gennemsigtighed uden en anti-aliasing-halo skal du gemme din PNG-fil som PNG-24 og ikke PNG-8. PNG-8 er nyttig til at reducere filstørrelsen på PNG-filer, når du ikke har brug for gennemsigtighed, men den har de samme farvepaletbegrænsninger som GIF-filer.
  • Et andet almindeligt PNG-format er PNG-32. Dette er dog ikke et 32-bit billede med milliarder af farver. Dette er et standard 24-bit billede med en ekstra 8-bit gråtonekanal, der bruges til gennemsigtighed. Når du er i Photoshops Eksporter som-dialogboks, hvis du klikker på afkrydsningsfeltet for gennemsigtighed, opretter du et PNG-32-billede.

Når billedet skal til en sidelayoutapplikation som InDesign

Image
Image

Du har tre valg her: Adobes indbyggede PSD-format, indlejrede stier eller alfakanaler.

Adobe indbyggede PSD-format: PSD bevarer gennemsigtigheden blandt Adobe-applikationer, så hvis du arbejder udelukkende i Adobe-applikationer, skal du bruge Photoshop PSD-formatet med gennemsigtighed.

Embedded Paths (EPS): EPS-billeder understøtter brugen af indlejrede fritlægningskurver, og de fleste desktop publishing-applikationer accepterer EPS-formatet. Når indlejrede stier bruges til gennemsigtighed, kan det isolerede objekt kun have hårde kanter. Der er ingen delvis gennemsigtighed.

Alfakanaler (TIFF): Alfakanaler er bitmap-masker, der definerer gennemsigtighed i gråtoner. Når det bruges i sidelayoutapplikationer, foretrækkes TIFF-formatet til billeder med alfakanalgennemsigtighed.

Anbefalede: