Twitter-sprog: Twitter-slang og nøgleord forklaret

Indholdsfortegnelse:

Twitter-sprog: Twitter-slang og nøgleord forklaret
Twitter-sprog: Twitter-slang og nøgleord forklaret
Anonim

Denne Twitter-sprogguide kan hjælpe enhver ny til Twittersphere ved at forklare Twitter-slang og tweeting-sprog på almindeligt engelsk. Brug den som en Twitter-ordbog til at slå alle Twitter-ord eller akronymer op, du ikke forstår.

En liste over almindelige Twitter-vilkår

Image
Image

@ Sign-- @-tegnet er en vigtig kode på Twitter, der bruges til at henvise til enkeltpersoner på Twitter. Det er kombineret med et brugernavn og indsat i tweets for at henvise til den pågældende person eller sende dem en offentlig besked. (Eksempel: @brugernavn.) Når @ går forud for et brugernavn, bliver det automatisk linket til denne brugers profilside.

Blocking -- Blokering på Twitter betyder at forhindre nogen i at følge dig eller abonnere på dine tweets.

Direkte besked, DM -- En direkte besked er en privat besked sendt på Twitter til en person, der følger dig. Disse kan ikke sendes til nogen, der ikke følger dig. På Twitters hjemmeside skal du klikke på menuen "besked" og derefter "ny besked" for at sende en direkte besked.

Favorit -- Favorit er en funktion på Twitter, der giver dig mulighed for at markere et tweet som en favorit for nemt at se det senere. Klik på linket "Favorit" (ved siden af et stjerneikon) under ethvert tweet for at favoritte det.

FF eller Følg fredag -- FF henviser til "Følg fredagen", en tradition, der involverer Twitter-brugere, der anbefaler folk at følge om fredagen. Disse tweets indeholder hashtagget FF eller FollowFriday. Guiden til at følge fredag forklarer, hvordan du deltager i FF på Twitter.

Find personer/hvem at følge -- "Find personer" er en funktion på Twitter, der nu er markeret med "Hvem skal følges", som hjælper brugere med at finde venner og andre personer at følge. Klik på Who to Follow øverst på din Twitter-hjemmeside for at begynde at finde folk. Denne artikel forklarer, hvordan du finder berømtheder på Twitter.

Følg, følger -- At følge nogen på Twitter betyder at abonnere på deres tweets eller beskeder. En følger er en person, der følger eller abonnerer på en anden persons tweets. Få mere at vide i denne guide til Twitter-følgere.

Håndtag, Brugernavn -- Et Twitter-håndtag er et brugernavn valgt af alle, der bruger Twitter og skal indeholde færre end 15 tegn - dette kan ændres til enhver tid. Hvert Twitter-håndtag har en unik URL, med håndtaget tilføjet efter twitter.com. Eksempel:

Hashtag -- Et Twitter-hashtag refererer til et emne, et søgeord eller en sætning efter -symbolet. Et eksempel er faldskærmsudspringstimer. Hashtags bruges til at kategorisere beskeder på Twitter. Læs en definition af hashtags eller mere om brug af hashtags på Twitter.

Lists -- Twitter-lister er samlinger af Twitter-konti eller brugernavne, som alle kan oprette. Folk kan følge en Twitter-liste med et enkelt klik og se en strøm af alle tweets sendt af alle på den liste. Denne vejledning forklarer, hvordan du bruger Twitter-lister.

Mention -- En omtale refererer til et tweet, der indeholder en henvisning til enhver Twitter-bruger ved at placere @-symbolet foran deres håndtag eller brugernavn. (Eksempel: @brugernavn.) Twitter sporer omtaler af brugere, når @symbolet er inkluderet i beskeden.

Modified Tweet eller MT eller MRT. Dette er dybest set et retweet, der er blevet ændret fra originalen. Nogle gange er folk nødt til at forkorte det originale tweet for at få det til at passe, mens de tilføjer deres egne kommentarer, så de afkorter originalen og tilføjer MT eller MRT for at markere ændringen.

Mute: Twitter mute-knappen gør noget anderledes, men ligner lidt en blokering. Det giver brugerne mulighed for at blokere tweets fra specifikke brugere – mens de stadig er i stand til at se indgående beskeder fra dem eller @omtaler.

Profile -- En Twitter-profil er den side, der viser oplysninger om en bestemt bruger.

Promoverede tweets -- Promoverede tweets er Twitter-beskeder, som virksomheder eller virksomheder har bet alt for at promovere, så de vises øverst i Twitters søgeresultater.

Svar, @Svar -- Et svar på Twitter er et direkte tweet, der sendes ved at klikke på knappen "svar", der vises på et andet tweet, og dermed forbinde de to tweets. Svar tweets starter altid med "@brugernavn."

Retweet -- Et retweet (navneord) betyder et tweet, der var blevet videresendt eller "igen sendt" på Twitter af en anden, men som oprindeligt blev skrevet og sendt af en anden. At retweete (verbum) betyder at sende en andens tweet til dine følgere. Retweeting er en almindelig aktivitet på Twitter og afspejler populariteten af individuelle tweets. Sådan retweet.

RT -- RT er en forkortelse for "retweet", der bruges som en kode og indsættes i en besked, der sendes igen for at fortælle andre, at det er et retweet. Mere om retweet-definitionen.

Short Code -- På Twitter henviser kortkoden til et 5-cifret telefonnummer, som folk bruger til at sende og modtage tweets via SMS-tekstbeskeder på mobiltelefoner. I USA er koden f.eks. 40404.

Subtweet / subtweeting -- Et subtweet refererer til et tweet skrevet om en bestemt person, men som ikke indeholder nogen direkte omtale af denne person. Det er norm alt kryptisk for andre, men forståeligt for den person, det handler om, og folk, der kender dem godt.

TBT eller Throwback Thursday -- TBT er et populært hashtag på Twitter (det står for Throwback Thursday) og andre sociale netværk, som folk bruger til at mindes om fortiden ved at dele billeder og andre oplysninger fra tidligere år.

Timeline -- En Twitter-tidslinje er en liste over tweets, der er dynamisk opdateret, hvor den seneste vises øverst. Hver bruger har en tidslinje med tweets fra de personer, de følger, som vises på deres Twitter-hjemmeside. Tweetlisten, der vises der, kaldes en "hjemmetidslinje". Lær mere i denne Twitter-tidslinjeforklaring eller dette selvstudie om Twitter-tidslinjeværktøjer.

Top tweets -- Top tweets er dem, Twitter anser for at være mest populære til enhver tid baseret på en hemmelig algoritme. Twitter beskriver dem som beskeder "som masser af mennesker interagerer med og deler via retweets, svar og mere." Toptweets vises under Twitter-håndtaget @toptweets.

Tos -- Twitter TOS eller Servicevilkår er et juridisk dokument, som hver bruger skal acceptere, når de opretter en konto på Twitter. Den beskriver rettigheder og ansvar for brugere på den sociale beskedtjeneste.

Trending Emne -- Trendende emner på Twitter er emner, folk tweeter om, som anses for at være mest populære på et givet tidspunkt. De vises på højre side af din Twitter-hjemmeside. Ud over den officielle liste over "trending topics" er mange tredjepartsværktøjer tilgængelige til at spore de mest populære søgeord og hashtags på Twitter.

Tweep -- Tweep i sin mest bogstavelige betydning betyder en følger på Twitter. Det bruges også til at henvise til grupper af mennesker, der følger hinanden. Og nogle gange kan tweep referere til en begynder på Twitter.

Tweet -- Tweet (navneord) er en besked, der er lagt på Twitter med 280 eller færre tegn, også kaldet et opslag eller en opdatering. Tweet (verbum) betyder at sende et tweet (AKA post, opdatering, besked) via Twitter.

Tweet-knap -- Tweet-knapper er knapper, du kan tilføje til ethvert websted, som giver andre mulighed for at klikke på knappen og automatisk sende et tweet, der indeholder et link til det pågældende websted.

Twitterati -- Twitterati er slang for populære brugere på Twitter, folk der norm alt har store grupper af følgere og er velkendte.

Twitterer -- En Twitterer er en person, der bruger Twitter.

Twitosphere -- Twitosphere (nogle gange stavet "Twittosphere" eller endda "Twittersphere") er alle de mennesker, der tweeter.

Twitterverse -- Twitterverse er en blanding af Twitter og universet. Det refererer til hele Twitters univers, inklusive alle dets brugere, tweets og kulturelle konventioner.

Und-follow or Unfollow -- At stoppe med at følge på Twitter betyder at stoppe med at abonnere eller følge en anden persons tweets. Du stopper med at følge folk ved at klikke på following på din startside for at se din liste over følgere. Hold derefter musen over Følger til højre for enhver brugers navn, og klik på knappen Unfollow.

Brugernavn, Håndtag -- Et Twitter-brugernavn er det samme som et Twitter-håndtag. Det er det navn, hver person vælger for at bruge Twitter og skal indeholde færre end 15 tegn. Hvert Twitter-brugernavn har en unik URL, med brugernavnet tilføjet efter twitter.com. Eksempel:

Verificeret konto -- Bekræftet er den sætning, Twitter bruger til konti, som den har bekræftet ejerens identitet for - at brugeren er den, de hævder at være. Verificerede konti er markeret med et blåt flueben på deres profilside. Mange tilhører berømtheder, politikere, mediepersonligheder og kendte virksomheder.

WCW -- WCE er et populært hashtag på Twitter og andre sociale netværk, der står for "women crush Wednesday" og henviser til et meme, hvor folk poster billeder af kvinder de kan lide eller beundre.

Anbefalede: