Hvad er et serienummer, og hvad er det til?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et serienummer, og hvad er det til?
Hvad er et serienummer, og hvad er det til?
Anonim

Et serienummer er et unikt, identificerende nummer eller en gruppe af tal og bogstaver, der er tildelt et individuelt stykke hardware eller software. Andre ting har dog også serienumre, inklusive pengesedler og andre lignende dokumenter.

Ideen bag serienumre er at identificere en bestemt vare, ligesom hvordan et fingeraftryk identificerer en bestemt person. I stedet for nogle navne eller numre, der specificerer en hel række produkter, er et serienummer beregnet til at give et unikt nummer til én enhed ad gangen.

Image
Image

Hardware-serienumre er indlejret i enheden, mens software eller virtuelle serienumre nogle gange anvendes på den bruger, der skal bruge softwaren. Med andre ord er et serienummer, der bruges til softwareprogrammer, knyttet til køberen, ikke den specifikke kopi af programmet.

Begrebet serienummer forkortes ofte til kun S/N eller SN, især når ordet går forud for et faktisk serienummer på noget. Serienumre omtales også nogle gange, men ikke ofte, som seriekoder.

serienumre er unikke

Det er vigtigt at skelne serienumre fra andre identifikationskoder eller numre. Kort sagt, serienumre er unikke.

For eksempel kan et modelnummer for en router være EA2700, men det gælder for hver enkelt Linksys EA2700-router; modelnumrene er identiske, mens hvert serienummer er unikt for hver bestemt komponent.

For eksempel, hvis Linksys solgte 100 EA2700-routere på én dag fra deres hjemmeside, ville hver af disse enheder have "EA2700" et sted på sig, og de ville se identiske ud med det blotte øje. Men hver enhed, da den først blev bygget, havde serienumre trykt på de fleste af de komponenter, der ikke er de samme som de andre købte den dag (eller en hvilken som helst dag).

UPC-koder er også almindelige, men er faktisk ikke unikke som serienumre. UPC-koder er anderledes end serienumre, fordi UPC-koder ikke er unikke for hvert enkelt stykke hardware eller software, som serienumre er det.

ISSN, der bruges til magasiner og ISBN for bøger, er også anderledes, fordi de bruges til hele numre eller tidsskrifter og ikke er unikke for hver forekomst af kopien.

Hardware-serienumre

Du har sikkert set serienumre mange gange før. Næsten hvert stykke af computeren har et serienummer, inklusive din skærm, tastatur, mus og nogle gange endda hele dit computersystem som helhed. Interne computerkomponenter som harddiske, optiske drev og bundkort har også serienumre.

Serienumre bruges af hardwareproducenter til at spore individuelle varer, norm alt for kvalitetskontrol.

For eksempel, hvis et stykke hardware tilbagekaldes af en eller anden grund, bliver kunder norm alt gjort opmærksomme på, hvilke bestemte enheder der har brug for service, ved at få leveret en række serienumre.

Serienumre bruges også i ikke-teknologiske miljøer, f.eks. når du holder en fortegnelse over værktøjer lånt i et laboratorium eller en butik. Det er nemt at identificere, hvilke enheder der skal returneres, eller hvilke der er blevet forlagt, fordi hver af dem kan identificeres ved deres unikke serienummer.

Softwareserienumre

Serienumre for softwareprogrammer bruges norm alt til at sikre, at programmets installation kun udføres én gang og kun på købers computer.

Når serienummeret er brugt og registreret hos producenten, kan ethvert fremtidigt forsøg på at bruge det samme serienummer vise et rødt flag, da ikke to serienumre (fra samme software) er ens.

Anbefalede: