Forskellen mellem en passiv og drevet subwoofer

Indholdsfortegnelse:

Forskellen mellem en passiv og drevet subwoofer
Forskellen mellem en passiv og drevet subwoofer
Anonim

Når du sammensætter et fantastisk hjemmebiografsystem, er en subwoofer et nødvendigt køb. Subwooferen er en specialiseret højttaler, der er designet til at gengive ekstremt lave frekvenser.

Til musik betyder det den akustiske eller elektriske bas og flere film, der betyder rumlen fra et tog, der kører ned ad jernbaneskinner, kanonild og eksplosioner og den store prøve: den dybe rumlen fra et jordskælv.

Før du kan nyde det hele, skal du dog integrere subwooferen med resten af dit system, og hvordan du tilslutter en subwoofer til resten af din hjemmebiografopsætning afhænger af, om den er Powered eller Passive.

Image
Image

Passive subwoofere

Passive subwoofere kaldes "passive", fordi de skal drives af en ekstern forstærker på samme måde som traditionelle højttalere.

Den vigtige overvejelse er, at da subwoofere har brug for mere strøm til at gengive lavfrekvente lyde, skal en forstærker eller receiver være i stand til at udsende nok strøm til at opretholde baseffekter gengivet af subwooferen uden at dræne receiverens eller forstærkerens strømforsyning. Hvor meget effekt afhænger af kravene til subwooferhøjttaleren og rummets størrelse (og hvor meget bas du kan tåle, eller hvor meget du vil forstyrre naboerne!).

Ligesom resten af højttalerne i et hjemmebiografopsætning, forbinder du højttalerledning fra en forstærker til den passive subwoofer. Ideelt set bør du først tilslutte subwooferens linjeudgange på en hjemmebiografreceiver eller AV-forforstærkerprocessor til linjeindgangene på en ekstern subwooferforstærker.

Image
Image

Du tilslutter derefter højttalerudgangene på subwooferforstærkeren til højttalerterminalerne på den passive subwoofer.

Image
Image

Passive subwoofere bruges primært i brugerdefinerede installationer, hvor subwooferen kan monteres i en væg, selvom der er nogle traditionelle kubeformede subwoofere, som også er passive. Derudover har nogle billige hjemmebiograf-i-en-boks-systemer en passiv subwoofer, såsom Onkyo HT-S7800.

Powered subwoofere

For at løse problemet med utilstrækkelig strøm fra en specifik receiver eller forstærker, bruges der drevne subwoofere (også kaldet Active Subwoofers). Denne type subwoofer er selvstændig. Den har en højttaler/forstærkerkonfiguration, hvor egenskaberne for forstærkeren og subwooferhøjttaleren er optim alt afstemt og indkapslet i samme kabinet.

Som en sidegevinst er alt, hvad en drevet subwoofer har brug for en enkelt kabelforbindelse fra en hjemmebiografreceiver eller surround sound-forforstærker/processorlinjeudgang (også kaldet en subwoofer-forforstærkerudgang eller LFE-udgang).

Image
Image

Kablet går derefter fra sub-forforstærkeren/LFE-udgangen til den eller de tilsvarende indgange på en strømforsynet subwoofer.

Image
Image

Dette arrangement fjerner en stor del af strømbelastningen fra en modtager og gør det lettere for receiverens egne forstærkere at forsyne mellemtone- og diskanthøjttalerne.

Hvilken er bedre – passiv eller drevet?

Om en subwoofer er passiv eller strømforsynet er ikke den afgørende faktor for, hvor god subwooferen er. Powered subwoofere er dog langt de mest brugte, da de har deres egne indbyggede forstærkere og ikke er afhængige af nogen forstærkerbegrænsninger for en anden receiver eller forstærker. Dette gør dem meget nemme at bruge med hjemmebiografreceivere. Alle hjemmebiografreceivere er udstyret med enten en eller to subwoofer pre-amp line-udgange, der er specielt designet til at forbinde til en powered subwoofer.

På den anden side kan den eksterne forstærker, der kræves for at køre en passiv subwoofer, være dyrere end den passive subwoofer, du har.

I de fleste tilfælde er det mere omkostningseffektivt at købe en powered subwoofer i stedet for en passiv subwoofer. Hvis du stadig vælger den passive mulighed, skal subwoofer-forudgangen fra en hjemmebiografreceiver forbindes til den eksterne subwooferforstærkers line-in-tilslutning, mens den eksterne forstærkers subwooferhøjttalerforbindelse(r) går til den passive subwoofer.

Den eneste anden tilslutningsmulighed, der er tilgængelig for en passiv subwoofer, er, at hvis den passive subwoofer har standardhøjttalertilslutninger ind og ud, kan du tilslutte venstre og højre højttalertilslutning på en receiver eller forstærker til den passive subwoofer og tilslut derefter venstre og højre højttalerudgangsforbindelser på den passive subwoofer til dine primære venstre og højre fronthøjttalere.

I denne type opsætning vil subwooferen "fjerne" de lave frekvenser ved hjælp af et internt delefilter og sende mellemtone- og højfrekvenserne til de ekstra højttalere, der er tilsluttet subwooferens højttalerudgange. Dette eliminerer behovet for en ekstra ekstern forstærker til den passive subwoofer, men kan belaste din receiver eller forstærker mere på grund af kravene til lavfrekvent lydoutput.

Undtagelsen fra reglerne for tilslutning af subwoofer

Mange powered subwoofere har både linjeindgang og højttalertilslutninger. Dette gør det muligt for den at acceptere signaler fra enten en forstærkers højttalertilslutninger eller en forstærker/hjemmebiografreceiver subwoofer forforstærker udgangsforbindelse. Men i begge tilfælde går det indgående signal gennem den strømforsynede subs interne forstærkere, hvilket tager belastningen af modtageren.

Image
Image

Dette betyder, at hvis du har en ældre hjemmebiografreceiver eller forstærker, der ikke har en dedikeret subwoofer-forforstærkerudgangstilslutning, kan du stadig bruge en strømforsynet subwoofer med både standardhøjttalertilslutninger og linjeindgange.

Den trådløse forbindelsesmulighed

En anden subwoofer-tilslutningsmulighed, der bliver mere populær (virker kun med strømdrevne subwoofere), er trådløs forbindelse mellem subwooferen og hjemmebiografreceiveren eller -forstærkeren. Dette kan implementeres på to måder.

  1. Når subwooferen leveres med en indbygget trådløs modtager og også har en ekstern trådløs sender, der tilsluttes subwooferens linjeudgang på en hjemmebiografmodtager eller -forstærker.
  2. Du kan købe et valgfrit trådløst sender/modtagersæt, der kan tilsluttes til enhver drevet subwoofer, der har en linjeindgang og enhver hjemmebiografreceiver, AV-processor eller forstærker, der har en subwoofer eller LFE-linjeudgang (se tilslutningseksempel for ét sæt nedenfor).
Image
Image

The Bottom Line

Før du køber en subwoofer til brug med din hjemmebiograf, skal du kontrollere, om din hjemmebiograf, AV eller surround sound-modtager har en subwoofer-forforstærkerudgang (ofte mærket Sub Pre-Out, Sub Out eller LFE Out). Hvis det er tilfældet, skal du bruge en powered subwoofer.

Hvis du lige har købt en ny hjemmebiografreceiver og har en resterende subwoofer, der oprindeligt fulgte med et hjemmebiograf-i-en-boks-system, skal du kontrollere, om subwooferen faktisk er en passiv subwoofer. Giveawayen er, at den ikke har en subwoofer line-indgang og kun har højttalertilslutninger. Hvis det er tilfældet, skal du købe enten en ekstra forstærker til at drive subwooferen.

Anbefalede: