Tilpas Safari-værktøjslinje, bogmærke, faneblad og statuslinjer

Indholdsfortegnelse:

Tilpas Safari-værktøjslinje, bogmærke, faneblad og statuslinjer
Tilpas Safari-værktøjslinje, bogmærke, faneblad og statuslinjer
Anonim

Som mange andre applikationer giver Safari dig mulighed for at tilpasse dens grænseflade, så den passer til dine præferencer. Du kan tilpasse, skjule eller vise værktøjslinjen, bogmærkelinjen, favoritlinjen, fanelinjen og statuslinjen. Konfiguration af disse Safari-grænsefladebjælker, så de passer til den måde, du bruger browseren på, kan spare dig tid og kræfter.

Tilpas værktøjslinjen

Værktøjslinjen kører henover toppen af Safari-skærmen, hvor adresseområdet er. Sådan tilføjer og fjerner du elementer efter din smag.

  1. Fra menuen View, vælg Tilpas værktøjslinje.

    Image
    Image
  2. Vælg et element, du vil tilføje til værktøjslinjen, og træk det til værktøjslinjen. Safari justerer automatisk størrelsen på adresse- og søgefelterne for at gøre plads til de nye elementer. Når du er færdig, skal du vælge Done.

    Prøv at tilføje iCloud-faner for nemt at fortsætte med at gennemse websteder lige hvor du slap, når du brugte andre Apple-enheder. Vælg Tekststørrelse for at tilføje muligheden for hurtigt at ændre størrelsen af tekst på en side.

    Image
    Image
  3. Alternativt, højreklik i en åben plads på værktøjslinjen, og vælg Customize Toolbar.

    Image
    Image

Du kan også justere et par andre ting meget hurtigt:

  • Omarranger ikoner på værktøjslinjen ved at klikke og trække dem til en ny placering.
  • Slet et element fra værktøjslinjen ved at højreklikke på det og vælge Remove Item fra pop-up-menuen.

Vend tilbage til standardværktøjslinjen

Hvis du lader dig rive med af at tilpasse værktøjslinjen, og du ikke er tilfreds med resultatet, er det nemt at vende tilbage til standardværktøjslinjen.

  1. Fra menuen View, vælg Customize Toolbar.

    Image
    Image
  2. Klik og træk standardværktøjslinjesættet fra bunden af vinduet til værktøjslinjen.
  3. Klik Udført.

    Image
    Image

Safari Favorites Genveje

Apple ændrede navnet på baren fra bogmærker til Favoritter med udgivelsen af OS X Mavericks. Uanset hvad du kalder baren, er det et praktisk sted at gemme links til yndlingswebsteder.

Skjul eller vis bogmærke- eller favoritlinjen

Hvis du ikke bruger Favoritter-bjælken eller ønsker at få lidt skærmejendom, kan du lukke baren. Du skal blot vælge Vis > Skjul Favorites Bar (eller Skjul Favorites Bar, afhængigt af hvilken version af Safari du bruger bruger).

Hvis du ombestemmer dig og beslutter dig for at gå glip af bogmærkelinjen, skal du gå til menuen Vis og vælge Vis bogmærkelinje eller Vis favoritlinje.

Skjul eller vis fanelinjen

I OS X Yosemite og nyere: Webside titler vises ikke længere i værktøjslinjeområdet i Safari-browseren, hvis du har fanelinjen skjult. Visning af fanelinjen giver dig mulighed for at se den aktuelle sidetitel, selvom du ikke bruger faner.

Som andre browsere understøtter Safari fanebaseret browsing, som lader dig have flere sider åbne uden at have flere browservinduer åbne.

Hvis du åbner en webside i en ny fane, viser Safari automatisk fanelinjen. Hvis du ønsker, at fanelinjen altid skal være synlig, selvom du kun har en enkelt webside åben, skal du vælge View > Vis fanelinje.

For at skjule fanelinjen skal du vælge View > Skjul fanelinjen.

Hvis du har mere end én side åben på en fane, skal du lukke fanerne, før du kan skjule fanelinjen. Klik eller tryk på knappen Luk (det lille "X") på en fane for at lukke den.

Skjul eller vis statuslinjen

Statuslinjen vises nederst i Safari-vinduet. Hvis du lader musen holde musen over et link på en webside, vil statuslinjen vise URL'en for det link, så du kan se, hvor du skal hen, før du klikker på linket. I de fleste tilfælde er dette ikke vigtigt, men nogle gange er det rart at tjekke en URL, før du går til siden, især hvis linket sender dig til et andet websted.

  • For at få vist statuslinjen skal du vælge View > Show Status Bar.
  • For at skjule statuslinjen skal du vælge View > Hide Status Bar.

Eksperimenter med Safari-værktøjslinjen, favoritter, faneblade og statuslinjer for at finde, hvad der fungerer bedst for dig. Generelt vil du opdage, at det er meget nyttigt at have alle søjlerne synlige, men hvis du har brug for at maksimere dit visningsområde, er det altid en mulighed at lukke en eller alle.

Anbefalede: