Sådan afinstallerer du Kaspersky Antivirus fra Mac eller pc

Indholdsfortegnelse:

Sådan afinstallerer du Kaspersky Antivirus fra Mac eller pc
Sådan afinstallerer du Kaspersky Antivirus fra Mac eller pc
Anonim

Hvad du skal vide

  • Mac: Start Kaspersky.dmg > dobbeltklik trashcan > Uninstall > enter adgangskode > Quit.
  • Windows: Gå til Kontrolpanel > Programmer og funktioner > højreklik Kaspersky Antivirus> Afinstaller/Skift.

Denne artikel forklarer, hvordan du afinstallerer Kaspersky antivirussoftware fra en Mac- eller Windows-computer.

Sådan afinstallerer du Kaspersky fra Mac

Kaspersky gør sig hjemme på macOS, og den typiske måde at afinstallere en app på (ved at trække den til skraldespanden og tømme skraldespanden) virker ikke. Det vil efterlade en række poster i registreringsdatabasen, der kan være en smerte at slippe af med og potentielt kan forårsage andre fejl. Den bedste måde at fjerne Kaspersky Antivirus fra din Mac på er at bruge Kaspersky afinstallationsværktøjet.

Kaspersky leverer et gratis, specialiseret fjernelsesværktøj til sin software. Hvis nedenstående metoder ikke virker, og du ikke ser ud til at få de sidste spor af antivirusprogrammet fra din maskine, så prøv deres værktøj kaldet kavremover.

  1. Start filen Kaspersky.dmg.

    Image
    Image

    Hvis du allerede har slettet installationsfilen, kan du downloade en prøveversion, der giver dig adgang til afinstallationsværktøjet fra Kasperskys websted gratis.

  2. Dobbeltklik på trashcan-ikonet, der siger "Afinstaller Kaspersky Internet Security."

    Image
    Image
  3. Der vises endnu et splash-vindue, der spørger, om du er sikker på, at du vil fortsætte. Klik på Afinstaller.

    Image
    Image
  4. Du skal indtaste dit administratornavn og din adgangskode på din Mac for at fortsætte.
  5. Det kan tage flere minutter, før afinstallationen er fuldført. Når det sker, vises en skærm, der fortæller, at afinstallationen er afsluttet. Klik på Afslut.

    Image
    Image

Sådan fjerner du Kaspersky Antivirus fra Windows

Fjernelse af Kaspersky fra Windows er ikke så ulig at fjerne det fra Mac, men der er et par store variationer, du skal vide om. Sådan slipper du af med det irriterende antivirus én gang for alle.

  1. Åbn kontrolpanelet.

    Image
    Image
  2. Vælg Programmer og funktioner.

    Image
    Image
  3. Højreklik Kaspersky Antivirus (uanset hvilken version du har), og vælg derefter Afinstaller/Skift.

    Image
    Image
  4. Når Brugerkontokontrol beder om, skal du vælge Yes.

    Image
    Image
  5. Installationsguiden kører. Når det er færdigt, vil det bede dig om at genstarte din computer. Vælg Yes. Genstart af Windows efter fjernelse af et program fjerner norm alt alle spor af softwaren, inklusive poster i registreringsdatabasen og logfilerne.

    Selv efter at et program er afinstalleret, er det en god idé at køre en registreringsdatabaseoprydning og sørge for, at der ikke er nogen.dll-filer eller andre rester tilbage. Hvis du gør dette regelmæssigt, kan det forbedre din pc's ydeevne.

    Image
    Image

En hurtig søgning efter alt relateret til Kaspersky Antivirus vil vise snesevis af forespørgsler om, hvordan man fuldstændig afinstallerer Kaspersky fra dit system. Påstande i de senere år om cybersikkerhedsbrud har kastet antivirusprogrammet i et negativt lys, og dette blev yderligere betændt, da den amerikanske regering fjernede Kaspersky fra sin liste over godkendt software.

Afinstallation af antivirussoftware

Antivirussoftware kan være vanskelig at fjerne, fordi den opretter filer og mapper uden for standardmapperne Applications eller Program Files. Den traditionelle metode til at afinstallere et program kan fjerne kernen af antivirussoftwaren, men den efterlader ofte rester. Hvis du helt vil afinstallere Kaspersky Antivirus fra din Mac eller pc, skal du starte med at afinstallere programmet - men hvis det ikke virker, skal du muligvis bruge en registreringsdatabaseoprydder for at afslutte jobbet.

Anbefalede: