Skriv tegn med Circumflex accentmærker

Indholdsfortegnelse:

Skriv tegn med Circumflex accentmærker
Skriv tegn med Circumflex accentmærker
Anonim

Circumflex accentmærker, også kaldet carets, ligner små hatte over et bogstav og findes i fremmedord, der er blevet overtaget til engelsk, såsom ordet château, som betyder slot.

Hvad er et Circumflex Accent Mark?

Circumflex diakritiske tegn bruges på latin, kyrillisk og græsk sprog. Da computerbrugere i USA højst sandsynligt bruger et latinsk alfabettastatur, kommer sprogene og ordene, der er lånt til engelsk med cirkumfleks accenter, primært fra det franske sprog.

På engelsk bevares et cirkumfleks accentmærke nogle gange, når dets stavemåde på engelsk er den samme som på originalsproget, såsom ordet for den franske delikatesse, crème brûlée.

Hvis der er tale om et lille i, erstatter et cirkumflekstegn eller en cirkumfleks prikken på i'et.

Circumflex accenttegn kan findes på disse store og små vokaler: Â, â, Ê, ê, Î, î, Ô, ô, Û og û.

Different Strokes for Different Platforms

Der er flere tastaturgenveje og metoder til at gengive et cirkumfleks-accentmærke på dit tastatur, afhængigt af platformen.

De fleste Mac- og Windows-tastaturer har en indtastningstast - skift af de 6 taster - for indlejrede indtegningsmærker, men den kan ikke bruges til at fremhæve et bogstav. Caretten bruges nogle gange i matematiske formler og computerprogrammeringssprog.

Nogle programmer eller platforme har specielle tastetryk til oprettelse af diakritiske tegn, herunder indtegningstegn. Se applikationsmanualen, eller søg i hjælpevejledningen, hvis de følgende tastetryk ikke virker til at skabe indtegningstegn for dig.

Mac-computere

Du har et par muligheder for at generere et cirkumfleksmærke på en Mac.

Accentmenu

På en Mac skal du trykke og holde på en vokal, mens du skriver for at oprette et tegn med det cirkumfleks-accentmærke. En lille accentmenu vises med forskellige diakritiske accentindstillinger, som hver har et nummer under sig. Klik enten på t altasten - i dette tilfælde 3 - eller vælg versionen med accent ved at klikke på den i accentmenuen for at indsætte et tegn med et cirkumfleksmærke i teksten. For den store version af tegnet skal du trykke på Shift-tasten, før du skriver det bogstav, der skal fremhæves.

Image
Image

Emoji og symboler

Den anden måde at få adgang til circumflex-mærker på en Mac er gennem menuen Edit > Emoji & Symbols. Åbn menuen og skriv circumflex i søgefeltet. Vælg den accent, du vil bruge, i resultatvinduet for at åbne variationer på mærket. Vælg en af varianterne, der skal bruges i din tekst.

Image
Image

Windows-pc'er

På Windows-pc'er skal du aktivere Num Lock på det numeriske tastatur til højre på tastaturet. Tryk og hold Alt-tasten nede, mens du indtaster den relevante talkode på det numeriske tastatur for at oprette tegn med cirkumfleks-accenttegn.

Hvis du ikke har et numerisk tastatur på højre side af dit tastatur, vil disse numeriske koder ikke fungere. Rækken af tal øverst på tastaturet, over alfabetet, virker ikke for numeriske koder.

Numeriske koder for store cirkumfleks-accenttegn:

  • Â= Alt+0194
  • Ê= Alt+0202
  • Î= Alt+0206
  • Ô= Alt+0212
  • Û= Alt+0219

Numeriske koder for små circumflex accenttegn:

  • â= Alt+0226
  • ê= Alt+0234
  • î= Alt+0238
  • ô= Alt+0244
  • û= Alt+0251

Brug tegnkortet

Hvis du ikke har et numerisk tastatur på højre side af dit tastatur, skal du indsætte accenttegn fra tegnkortet. Dette indbyggede Windows-værktøj tilbyder yderligere tegn for hver skrifttype, der er installeret på din computer. For at få adgang til det skal du bruge Windows Search-værktøjet til at finde sætningen character map

Image
Image

HTML

HTML bruges til at oprette næsten alle sider, du ser på nettet. Den beskriver og definerer indholdet af en webside.

I HTML skal du gengive tegn med cirkumfleks accenttegn ved at skrive &(tegn-tegn), derefter bogstavet (e, U, og så videre), dereftercirc , efterfulgt af; (et semikolon) uden mellemrum mellem tegnene, såsom:

  • ê=ê
  • Û=Û

IOS og Android-mobilenheder

Et langt tryk på en vilkårlig vok altast på din iPhone, iPad eller Android-mobiltelefon eller tablet-tastatur viser mulighederne for den tast, du trykker på. En af disse muligheder er cirkumfleksmærket. Skub fingeren til den mulighed, du vil bruge.

Anbefalede: