Indsættelse af fodnoter i et Word-dokument

Indholdsfortegnelse:

Indsættelse af fodnoter i et Word-dokument
Indsættelse af fodnoter i et Word-dokument
Anonim

Når du arbejder på et akademisk papir, er det vigtigt at citere dine referencer, give forklaringer og komme med kommentarer. Det er nemt at tilføje fodnoter i Microsoft Word til Windows og samt fodnoter i Microsoft Word til Mac. Word automatiserer processen, så nummereringen altid er korrekt. Plus, hvis du foretager ændringer i dokumentet, flytter Word automatisk fodnoterne til de korrekte sider.

Instruktionerne i denne artikel gælder for Word til Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010, Word 2007, Word til Microsoft 365 til Mac, Word 2019 til Mac og Word 2016 til Mac.

Sådan indsætter du fodnoter i Microsoft Word

For at indsætte fodnoter i Microsoft Word:

  1. Placer markøren i teksten, hvor du vil have fodnotemærket placeret. Du behøver ikke at indtaste nummeret. Det sker automatisk.
  2. Vælg fanen Referencer.

    Image
    Image
  3. I gruppen Fodnotes skal du vælge Indsæt fodnote. Dette placerer et hævet tal i teksten og flytter markøren til bunden af siden.

    Image
    Image
  4. Skriv fodnoten, og tilføj enhver formatering.

    Image
    Image
  5. For at vende tilbage til din plads i dokumentet skal du dobbeltklikke på tallet eller symbolet i begyndelsen af fodnoten.

    Image
    Image

Tilføj fodnoter i den rækkefølge, du ønsker. Word opdaterer automatisk nummereringen, så fodnoter vises sekventielt i dokumentet.

Sådan fjerner du en fodnote i Microsoft Word

Når du vil fjerne en fodnote, skal du fremhæve dens referencenummer i teksten og trykke på Delete-tasten. Microsoft Word omnummererer automatisk de resterende fodnoter.

Fodnote vs. Slutnote

Microsoft Word genererer både fodnoter og slutnoter. Den eneste forskel mellem de to er, hvor disse elementer vises i dokumentet. En fodnote vises nederst på siden med dens referencenummer. Slutnoter vises i slutningen af dokumentet. For at placere en slutnote skal du gå til fanen References og vælge Insert Endnote

Image
Image

Hvis du vil konvertere en fodnote til en slutnote, skal du højreklikke på fodnoten nederst på siden og vælge Konverter til slutnote. For at konvertere en slutnote til en fodnote skal du højreklikke på slutnoten og vælge Konverter til fodnote.

Image
Image

PC-tastaturgenveje til fodnoter og slutnoter

Brug følgende Windows-pc-tastaturgenveje til at indsætte fodnoter og slutnoter i et Microsoft Word-dokument:

  • Tryk på Alt+Ctrl+F for at indsætte en fodnote.
  • Tryk på Alt+Ctrl+D for at indsætte en slutnote.

Sådan tilpasser du fodnoter og slutnoter

Når du har oprettet fodnoter og slutnoter, skal du ændre formateringen og layoutet af disse elementer ved at følge disse trin:

  1. Gå til fanen Referencer, og vælg Flere muligheder i Fodnotes-sektionenikon.

    Image
    Image
  2. I dialogboksen Fodnote and Endnote skal du vælge de muligheder, du ønsker. Vælg mellem fodnoter og slutnoter, nummereringsformat, brugerdefinerede mærker og symboler, et startnummer, og om nummereringen skal anvendes på hele dokumentet.

    Image
    Image
  3. Vælg Insert for at anvende ændringerne.

    Image
    Image

Anbefalede: