Sådan laver du et bloktilbud i Google Docs

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du et bloktilbud i Google Docs
Sådan laver du et bloktilbud i Google Docs
Anonim

Hvad du skal vide

  • Fremhæv den tekst, du gerne vil bruge som et blokcitat.
  • Vælg Forøg indrykning fra menulinjen, eller brug Ctrl + ] tastaturgenvejen.
  • Åbn Format fra menulinjen, derefter Linje- og afsnitsafstand. Skift som ønsket.

Google Docs tilbyder ikke automatisk blokcitatformatering, men brugere kan tilføje blokcitater manuelt. Denne artikel vil lære dig, hvordan du laver et blokcitat i Google Docs.

Sådan laver du et blokeringstilbud i Google Docs

Følg disse trin for at lave et bloktilbud i Google Docs.

  1. Placer markøren i begyndelsen af den tekst, du vil lave et blokcitat, og tryk derefter på Enter på tastaturet for at adskille citatet fra den foregående tekst.

    Du kan vælge at trykke Enter to gange for yderligere at adskille teksten, som ønsket.

    Image
    Image
  2. Fremhæv den tekst, du gerne vil lave et blokcitat.

    Image
    Image
  3. Vælg Forøg indrykning fra menulinjen. Alternativt kan du bruge Ctrl + ] tastaturgenvejen.

    Image
    Image
  4. Med blokcitatet stadig fremhævet, vælg Format fra menulinjen, og åbn derefter Linje- og afsnitsafstand. Skift mellemrum som ønsket.

    Standardlinjeafstanden på 1,15 er fin til de fleste blokanførselstegn, men nogle grammatikstile kræver dobbeltmellemrum.

    Image
    Image
  5. Tilføj yderligere formatering efter ønske. Anførselstegn og kursiv er almindeligvis brugt til at få et blokcitat til at skille sig ud i et dokument. Du kan også vælge at øge skriftstørrelsen på blokcitatet.

    Image
    Image

Hvordan formaterer et blokcitat i en grammatikstil med Google Docs

Trinnene ovenfor vil skabe et grundlæggende, generisk blokcitat, der skiller sig ud fra omgivende tekst. Dette er ideelt til personlig brug, eller når du formaterer et dokument til din egen standard.

Du skal dog muligvis formatere et blokcitat i en specifik grammatikstil, der bruges af dit universitet, din virksomhed eller din organisation. Grammatikstil dikterer detaljer som linjeafstand og krav til citat.

Her er en liste over almindelige stilarter med links til formatering af noter for hver:

  • APA
  • MLA
  • Chicago
  • AP-stil

Disse grammatikstile er yderligere modificeret af organisationer, så de passer til deres behov, så konsulter en stilguide fra din organisation, hvis en er tilgængelig.

Hvornår skal jeg bruge et bloktilbud i Google Docs?

Der er ingen universel regel, der bestemmer, hvornår et blokcitat er passende. Hver grammatikstil har sine egne specifikke krav.

To situationer er dog de mest almindelige

  • Et kort blokcitat, såsom en enkelt sætning, bruges ofte til at tilføje visuel effekt til et citat. Dette bruges ofte i nyheder og redaktionelle artikler samt markedsførings- og reklametekster. Citatet er muligvis ikke et fuldstændigt citat, men i stedet et uddrag fra et citat.
  • Længere blokcitater, som kan omfatte adskillige sætninger eller endda flere afsnit, bruges ofte i akademiske og videnskabelige artikler. Nogle grammatikstile kræver endda, at der bruges et blokcitat, hvis et citat er længere end en vis længde.

FAQ

    Hvordan laver jeg et hængende indrykning i Google Docs?

    For at lave et hængende indrykning i Google Docs skal du vælge den ønskede tekst og gå til Format > Align & Indent >Indrykningsmuligheder > Special indrykning > Hængende . Definer parametrene, og vælg Anvend.

    Hvordan skriver jeg krøllede citater og krøllede apostroffer i Google Docs?

    Google Docs forvandler automatisk dobbelte anførselstegn til krøllede anførselstegn med Smart Quotes aktiveret. Gå til Tools > Preferences, og marker afkrydsningsfeltet Use Smart Quotes for at aktivere det.

    Hvordan tilføjer jeg fodnoter i Google Docs?

    For at tilføje fodnoter i Google Docs skal du placere markøren der, hvor du vil have fodnoten, og derefter gå til Insert > Footnote. I mobilappen skal du trykke på det sted, hvor du vil have fodnoten, og derefter trykke på Plus (+) > Footnote.

    Hvordan bruger jeg MLA-format i Google Docs?

    For at konfigurere MLA-format i Google Docs skal du bruge Report MLA-tilføjelsen. Der er også en APA-tilføjelse til brug af APA-format i Google Docs.

Anbefalede: