Sådan laver du en tjekliste i Google Docs

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du en tjekliste i Google Docs
Sådan laver du en tjekliste i Google Docs
Anonim

Hvad du skal vide

  • På værktøjslinjen > tjekliste ikon > indtast tekst > Return/Enter én gang for et nyt afkrydsningsfelt, to gange for et nyt afsnit.
  • For at oprette en tjekliste skal du tilføje et sæt elementer med hver på sin egen linje > vælg teksten > checklist icon
  • For at konvertere eksisterende elementer til en tjekliste skal du flytte teksten til afkrydsningsfeltet til en ny linje > checklist icon.

Denne artikel forklarer, hvordan man indsætter et afkrydsningsfelt, hvordan man konverterer eksisterende elementer til afkrydsningsfelter, og hvordan man opretter en tjekliste i Google Docs.

Sådan opretter du en tjekliste i Google Docs

Der er to måder at oprette en tjekliste i Google Docs. For det første skal du blot følge trinene fra det sidste afsnit. I trin 5 skal du trykke Return/Enter én gang og tilføje ny tekst til afkrydsningsfeltet, der vises. Gentag det, indtil du har oprettet tjeklisten.

Følg disse trin for den anden måde at oprette en tjekliste i Google Docs:

  1. Indtast al den tekst, du ønsker skal være på din tjekliste, i dit Google-dokument. Hvert element, der vil have et afkrydsningsfelt ud for sig, skal stå på sin egen linje.

    Image
    Image
  2. Når du har fået alle de elementer, du vil lave om til en tjekliste i dokumentet, skal du vælge alle elementerne.

    Image
    Image
  3. I værktøjslinjen skal du klikke på ikonet checklist.

    Image
    Image
  4. Hver vare har nu et afkrydsningsfelt ud for sig. Ligesom i sidste afsnit tilføjes et nyt afkrydsningsfelt til tjeklisten, hvis du trykker på Return/Enter én gang. Hvis du trykker på den to gange, starter et nyt afsnit.

    Image
    Image

Har du en nummereret eller punktliste, som du vil konvertere til en tjekliste? Let! Vælg alle punkterne på din nummererede eller punktopstillede liste, og klik derefter på checklist-ikonet på værktøjslinjen, og du får en tjekliste.

Sådan opretter du en checkliste på flere niveauer i Google Docs

Har du brug for at lave en tjekliste på flere niveauer, hvor nogle elementer er indrykket under andre? Her er hvad du skal gøre:

  1. Opret tjeklisten ved at bruge trinene fra sidste afsnit, så du har en tjekliste med alle elementer på samme indrykningsniveau.

    Image
    Image
  2. Placer markøren i begyndelsen af linjen for et element, som du vil have indrykket.
  3. Tryk på Tab-tasten, eller klik på knappen Forøg indrykning på værktøjslinjen.

    Image
    Image
  4. Gentag dette for så mange elementer, som du vil indrykke. Tryk på Tab, eller klik på Forøg indrykning igen for at indrykke elementer. Der er ingen grænser for de niveauer, du kan have udover bredden af dit dokument.

    Image
    Image

Sådan indsætter du afkrydsningsfelter i Google Docs

Hvis du vil indsætte et enkelt afkrydsningsfelt i dit dokument i Google Docs, skal du følge disse trin:

  1. I dit Google Docs-dokument skal du placere markøren der, hvor du vil tilføje afkrydsningsfeltet. I næsten alle tilfælde skal dette være på en ny linje efter den forrige tekst.

    Image
    Image
  2. I værktøjslinjen skal du klikke på ikonet checklist.

    Image
    Image
  3. Et nyt afkrydsningsfelt er føjet til dit dokument.

    Image
    Image
  4. Skriv for at placere tekst ved siden af afkrydsningsfeltet.
  5. Tryk én gang på Return eller Enter for at indsætte et nyt afkrydsningsfelt lige under det første. Tryk to gange for at fjerne det andet afkrydsningsfelt og vende tilbage til normal tekstredigering.

    Image
    Image

Du kan også konvertere den eksisterende tekst i dit dokument til et afkrydsningsfelt. Start med at sikre dig, at den tekst, du vil lave til et afkrydsningsfelt, er på sin egen linje. Hvis du ikke gør det, og kun markerer en del af et tekstafsnit, føjes hele afsnittet til afkrydsningsfeltet. Når teksten er på en ny linje, skal du klikke på ikonet checklist på værktøjslinjen.

FAQ

    Hvordan fjerner jeg gennemstregning i en Google Docs-tjekliste?

    Almindelig formatering påvirker ikke den gennemstregning, der automatisk sker, når du markerer et element på en Google Docs-tjekliste. En løsning er at oprette en tabel med to kolonner ved at gå til Insert > Table, placere dine varer i højre kolonne og derefter vælge den venstre kolonne og klik på Checklist på værktøjslinjen. Denne metode binder afkrydsningsfelterne til den (tomme) venstre kolonne, og du kan markere dem uden at påvirke teksten.

    Hvordan fortryder jeg afkrydsede felter i en Google Docs-tjekliste?

    Den nemmeste måde er at bruge Fortryd-funktionen. Gå enten til Rediger > Fortryd, eller tryk på Command/Ctrl+ Z på dit tastatur. Hvis du vil have mere kontrol, skal du klikke på afkrydsningsfelterne igen for at fjerne mærkerne.

Anbefalede: