Sådan fejlfinder du en fejl i en URL

Indholdsfortegnelse:

Sådan fejlfinder du en fejl i en URL
Sådan fejlfinder du en fejl i en URL
Anonim

Få ting er mere frustrerende, end når du klikker på et link eller indtaster en lang webstedsadresse, og siden ikke indlæses, hvilket nogle gange resulterer i en 404-fejl, en 400-fejl eller en anden lignende fejl.

Selv om der er en række årsager til, at dette kan ske, er webadressen ofte simpelthen forkert.

Hvis der er et problem med en URL, vil disse nemme trin hjælpe dig med at finde den:

Tid påkrævet: Det bør ikke tage mere end et par minutter at undersøge den URL, du arbejder med, nøje.

Sådan foretages fejlfinding af en fejl i en URL

  1. Hvis du bruger http: eller https:-delen af webadressen, har du så de fremadrettede skråstreger efter kolon ?

    
    

    https:

    Image
    Image
  2. Husk du www? Nogle websteder kræver, at dette indlæses korrekt.

    Se hvad er et værtsnavn? for mere om, hvorfor dette er tilfældet.

  3. Huskede du .com, .net eller et andet topdomæne?
  4. Skrev du det faktiske sidenavn, hvis det var nødvendigt?

    For eksempel har de fleste websider specifikke navne som bagedapplerecipe.html eller man-saves-life-on-hwy-10.aspxosv

  5. Bruger du omvendte skråstreger \\ i stedet for de korrekte skråstreger // efter https:-delen af URL'en og i resten af URL'en efter behov?

    Her er et eksempel på en korrekt formateret URL:

    
    

    https://www.lifewire.com/computers-laptops-and-tablets-4781146

  6. Tjek www. Har du glemt en w eller tilføjet en ekstra ved en fejl: wwww?
  7. Skrev du den korrekte filtypenavn til siden?

    Der er f.eks. en verden til forskel på html og htm De er ikke udskiftelige, fordi den første peger på en fil, der ender på. HTML, mens den anden er til en fil med. HTM-suffikset - det er helt forskellige filer, og det er usandsynligt, at de begge eksisterer som dubletter på den samme webserver.

  8. Bruger du den korrekte brug af store bogstaver? Alt efter den tredje skråstreg i en URL, inklusive mapper og filnavne, skelner norm alt mellem store og små bogstaver.

    Dette fører dig f.eks. til en gyldig side:

    
    

    https://digg.com/2019/what-earth-would-look-like-if-all-the-oceans-were-drained-visualized

    Men dette vil ikke:

    
    

    https://www.digg.com/2019/WHAT-earth-WOULD-look-like-if-all-the-oceans-were-drained-visualized

    Dette gælder ofte kun for URL'er, der angiver filnavnet, f.eks. dem, der viser. HTM- eller. HTML-udvidelsen til allersidst. Andre som https://www.lifewire.com/what-is-a-url-2626035 skelner sandsynligvis ikke mellem store og små bogstaver.

  9. Hvis du kopierede URL'en uden for browseren og indsatte den i adresselinjen, skal du kontrollere, at hele URL'en blev kopieret korrekt.

    For eksempel vil en lang URL i en e-mail-meddelelse ofte strække sig over to eller flere linjer, men kun den første linje vil blive kopieret korrekt, hvilket resulterer i en for kort URL i udklipsholderen.

    På samme måde lader nogle browsere dig indsætte den eksisterende URL og erstatte den for at give plads til den, du indsætter. Men hvis dette ikke gøres korrekt, kan du tilføje din nye webadresse til den gamle, hvilket gør en rigtig lang webadresse, der simpelthen ikke virker til at indlæse noget.

  10. En anden kopi/indsæt fejl er ekstra tegnsætning. Din browser er ret tilgivende med mellemrum, men pas på ekstra punktum, semikolon og andre tegnsætninger, der kunne have været til stede i URL'en, da du kopierede den.

    I nogle tilfælde ender en URL enten med en filtypenavn (som html, htm osv.) eller en enkelt skråstreg.

  11. Din browser kan autofuldføre URL'en, så det ser ud som om du ikke kan nå den ønskede side. Dette er ikke et URL-problem i sig selv, men mere en misforståelse af, hvordan browseren fungerer.

    For eksempel, hvis du begynder at skrive youtube i din browser, fordi du vil søge på Google efter YouTubes websted, kan det foreslå en video, du for nylig har set. Det vil gøre dette ved automatisk at indlæse denne URL i adresselinjen. Så hvis du trykker på enter efter "youtube", indlæses videoen i stedet for at starte en websøgning efter det ord, du har skrevet.

    Du kan undgå dette ved at redigere URL'en i adresselinjen, så du kommer til startsiden. Nogle gange vil brug af Backspace-tasten standse autofuldførelsen, uanset hvor du stoppede med at skrive. Eller du kan rydde søgefeltets historie eller hele browserens historie, så den glemmer, hvilke sider du allerede har besøgt.

  12. Hvis webstedet er et almindeligt websted, som du er bekendt med, så dobbelttjek stavningen. For eksempel er www.googgle.com meget tæt på www.google.com, men det vil ikke helt bringe dig derhen, hvor du er ønsker at gå.

    Image
    Image

Anbefalede: