Sådan omformer et tastatur i Windows 10

Indholdsfortegnelse:

Sådan omformer et tastatur i Windows 10
Sådan omformer et tastatur i Windows 10
Anonim

Hvad du skal vide

  • Download Microsoft Power Toys, åbn det, og gå derefter til Keyboard Manager > Omstil en nøgle eller Remap en genvej.
  • For at nulstille taster og genveje til standarden skal du vælge Trashcan-ikonet ved siden af posten.
  • Hvis du har et eksternt tastatur og en ekstern mus, skal du bruge Windows-værktøjet Mus og Tastaturcenter til at tilpasse begge dele.

Denne artikel forklarer, hvordan man omformer et tastatur i Windows 10. Instruktionerne gælder for eksterne tastaturer og de indbyggede tastaturer på Windows-baserede bærbare computere.

Sådan ændres et tastaturlayout i Windows 10

Den nemmeste måde at tilpasse dit tastatur på er ved at bruge PowerToys, et gratis program lavet af Microsoft. Det giver dig mulighed for at omtildele taster og ændre dine tastaturgenveje ved hjælp af en simpel grænseflade. PowerToys giver dig også mulighed for at tilpasse layoutet og udseendet af operativsystemet.

Kan du gentildele tastaturtaster?

Følg disse trin for at gentildele nøgler i Windows 10:

  1. Download Microsoft Power Toys og installer det på din pc.
  2. Åbn Power Toys, og vælg Keyboard Manager i venstre sidebjælke.

    Image
    Image
  3. Vælg Remap a Key.

    Hvis tastaturindstillingerne er nedtonede, skal du vælge Enable Keyboard Manager-kontakten.

    Image
    Image
  4. Vælg Plus (+) under Key.

    Image
    Image
  5. Under Key skal du vælge den nøgle, du vil omtildele, fra rullemenuen, eller vælge Type og indtaste en nøgle.

    Image
    Image
  6. Under Mapped To skal du vælge den nye nøgle. Hvis du vil skifte mellem to taster, skal du gentage trin 5 og 6 for at oprette en anden indtastning, idet tasterne vendes om.

    For at nulstille nøglen til dens standard, skal du vende tilbage til denne skærm og vælge Trashcan-ikonet ved siden af posten.

    Image
    Image
  7. Vælg OK.

    Image
    Image

    Vælg Fortsæt alligevel, hvis du ser en meddelelse, der fortæller dig, at du ikke længere vil være i stand til at bruge nøglerne til deres oprindelige formål.

Sådan omdannes Windows 10-genveje

Du kan ændre tastaturgenveje til bestemte apps eller hele dit system:

  1. Åbn Microsoft Power Toys, og vælg Keyboard Manager i venstre sidebjælke, og vælg derefter Remap a Shortcut.

    Image
    Image
  2. Vælg Plus (+) under Genvej.

    Image
    Image
  3. Vælg den tast, du vil gentildele, fra rullemenuen under Genvej, eller vælg Typ, og indtast en tastaturgenvej.

    Image
    Image
  4. Under Mapped To skal du vælge den nye tast eller genvej.

    Image
    Image
  5. Under Target Apps skal du indtaste navnet på en app (hvis du lader denne sektion stå tom, anvendes ændringen i hele systemet).

    Image
    Image
  6. Vælg OK.

    Image
    Image

Sådan nulstiller du tastaturkortlægning

For at indstille dine nøgleomfordelinger tilbage til standardindstillingerne, skal du gå til Keyboard Manager i PowerToys, vælge Omstil en genvej og derefter vælge Trashcan-ikonet ved siden af den post, du vil slette.

Image
Image

Hvordan kan jeg tilpasse mit tastatur?

PowerToys giver dig mulighed for at omtildele taster og genveje, men nogle tastaturer leveres med tilpasningssoftware, der giver dig endnu mere kontrol over, hvordan din enhed fungerer. For eksempel kan du oprette makroer med flere taster og indsætte tekstblokke med et enkelt tastetryk. Du kan tilpasse begge dele med Windows-værktøjet til mus og tastaturcenter, hvis du har et eksternt tastatur og en ekstern mus.

Hvis du har brug for at omtildele en nøgle, fordi den ikke virker, kan du aktivere Windows 10-skærmtastaturet for at få adgang til alle taster.

FAQ

    Hvordan omformer jeg taster på et Mac-tastatur?

    Omlægning af et tastatur på en Mac fungerer anderledes end på en Windows-pc. Selvom du ikke helt kan omdanne tastaturet, kan du konfigurere brugerdefinerede genveje. Gå til Apple-menuen > System Preferences > Keyboard, og klik på Genvejefane. Vælg en genvej og fremhæv dens eksisterende tastekombination. Indtast derefter din nye tastekombination, som erstatter den tidligere genvej.

    Hvordan gentildeler jeg en genvejstast på mit Windows 10-tastatur?

    Hvis du vil have en genvejstast til at få adgang til en anden genvej eller kommando, skal du downloade Windows Mus og Tastatur Center og tilslutte det tastatur, du ønsker at konfigurere. Åbn Microsoft Mouse and Keyboard Center og vælg den tast, du vil tildele igen, og vælg derefter en kommando fra kommandolisten for at blive tastens nye funktion.

    Hvordan omformer jeg et Windows-tastatur til brug på en Mac?

    Du behøver ikke omdanne et Windows-pc-tastatur til brug på en Mac, men du skal være opmærksom på Windows-tastaturækvivalenterne til Macs specielle taster. For eksempel svarer Windows-tasten til Macs Command-tast. Desuden er nøgleplaceringer forskellige på et Windows-tastatur. Hvis du vil omtildele en Windows-tastaturtasts placering til brug med din Mac, så den er nemmere at finde, skal du gå til Apple-menuen > System Preferences > Keyboard Vælg Modifier Keys, og skift derefter tasternes funktioner til din smag.

Anbefalede: