Hvorfor jeg vil have Apples nye Touch ID-tastatur

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor jeg vil have Apples nye Touch ID-tastatur
Hvorfor jeg vil have Apples nye Touch ID-tastatur
Anonim

Key takeaways

  • Apple sælger nu M1 iMac's tastatur separat.
  • Touch ID-knappen virker kun med M1 Macs.
  • Udover Touch ID er dette stort set et almindeligt Magic Keyboard.
Image
Image

De seje, farverige iMac-tastaturer med Touch ID? De er nu tilgængelige for alle til brug med enhver computer, så længe du er tilfreds med sølv.

Lige siden jeg vænnede mig til at bruge iPad Pro med et tastatur, har dens Face ID-oplåsning forkælet mig. At skifte tilbage til Mac, hvor du skal indtaste en adgangskode gentagne gange for at låse computeren op, autorisere logins og så videre, er et skridt tilbage. Og selvom funktionen Lås op med Apple Watch er fantastisk, er den ikke pålidelig nok til bare at indstille og glemme.

Så da M1 iMac'erne dukkede op med deres smarte Touch ID-tastaturer, tænkte jeg ved mig selv, jeg er nødt til at have en af dem til min Mac mini. Og nu kan jeg.

Jeg er ret nøjeregnende med tastaturer, men heldigvis kan jeg godt lide Apples seneste Magic Keyboards.

M1 Only

Mens disse Bluetooth-tastaturer fungerer med enhver computer eller iPad, fungerer Touch ID-godkendelse kun med M1 Macs. Det betyder den nye iMac, M1 MacBooks Air og Pro og Mac mini. Jeg har en Mac mini, som ikke har indbygget biometrisk godkendelse, så jeg bestilte versionen med nummerblokken, så snart Apple annoncerede dem i tirsdags.

Lad os tale om Touch ID et øjeblik. Vi kender det alle fra ældre iPhones, som havde en fingeraftrykslæser i startknappen.

Touch ID fungerer præcis på samme måde på Mac. Du sætter det op ved at lade Mac'en scanne din(e) fingerspids(er), og fra da af kan du bruge din finger til at låse Mac'en op, foretage køb i App Store, bruge Apple Pay og endda låse op for tredjepartsapps som 1Password.

Du skal stadig bruge din adgangskode til at logge ind og til at godkende fra tid til anden, men fordi du ikke behøver at indtaste adgangskoden så ofte, kan den være længere og mere sikker.

Parringsprocessen er usædvanlig. Fordi din Mac vil stole på dette Bluetooth-tastatur til en meget vigtig godkendelsesoperation, skal du parre den sikre enklave på Mac'en (som kun er tilgængelig på M1 Mac'er) med den offentlige nøgle-godkendelsesblok på tastaturet.

Image
Image

Dette gøres ved at dobbelttrykke på Mac'ens tænd/sluk-knap for at bekræfte, at du har til hensigt at parre tastaturet. I princippet er det ligesom at dobbelttrykke på iPhones sideknap for at starte en Apple Pay-transaktion.

Og Touch ID har en væsentlig fordel i forhold til Face ID - du kan tilmelde mere end én person blot ved at scanne deres finger. Det betyder, at du kan give en væsentlig anden adgang til en computer eller holde en familiemaskine sikker.

Tastaturet

Bekvemmeligheden ved at låse op med fingeraftryk ville være meningsløs uden et godt tastatur. I øjeblikket roterer jeg mellem en kliky Filco Majestouch med Cherry Blue-kontakter og et Logitech K811-baggrundsbelyst Bluetooth-tastatur. Jeg bruger også Magic Keyboard-etuiet med en iPad.

Jeg er ret nøjeregnende med tastaturer, men heldigvis kan jeg godt lide Apples seneste Magic Keyboards. iPad-versionen føles fantastisk, og jeg har brugt den på en vens M1 MacBook Air nok til at vide, at den føles meget ens. Denne Touch ID-version bruger den samme mekanisme.

Det magiske tastatur lyder lidt hult, men føles dødsolidt i brug. Jeg sætter også pris på den lille, men positive mængde nøglerejser, som jeg finder mere behagelig.

Image
Image

Brug af et Apple-tastatur med en Mac giver også et par ekstra bekvemmeligheder. Ud over Touch ID-knappen er der taster til Forstyr ikke, Diktering og Spotlight og alle de sædvanlige medie- og lysstyrketaster. Dette tastatur har også Apples nye Globe-modifikationstast, men det er overstået i nummerblokken. Apropos det, så bruger jeg min pegefelt til venstre, så nummerblokken ikke kommer i vejen.

Andre smarte funktioner er Lightning-porten, som lader dig oplade tastaturet med et iPhone-kabel. Du kan også tilslutte kablet til en USB-port på Mac'en, og du kan bruge det som et almindeligt kablet tastatur. Jeg spekulerer på, om Touch ID stadig fungerer i denne tilstand. Jeg finder ud af det, når den ankommer.

Downsides? Den eneste jeg kan komme i tanke om er manglen på baggrundsbelyste taster. Men med hvide taster og sorte bogstaver har jeg aldrig brug for lys. Nå, der er en anden stor ulempe. Denne ting koster $179. Så igen, hvis du skriver for at leve, er det det værd.

Anbefalede: