Apples nye hurtige bemærkninger kunne ændre den måde, vi organiserer information på

Indholdsfortegnelse:

Apples nye hurtige bemærkninger kunne ændre den måde, vi organiserer information på
Apples nye hurtige bemærkninger kunne ændre den måde, vi organiserer information på
Anonim

Key takeaways

  • Quick Notes bringer 'contextual computing' til Mac, iPhone og iPad.
  • Hurtige bemærkninger pop-over-panelet er et vindue. Et vindue! På iOS!
  • Indtil videre fungerer Quick Notes med Safari, Mail, Messages, Photos, Books og Maps.
Image
Image

Har du nogensinde ønsket at fremhæve noget tekst på en webside og stadig have det fremhævet, når du kommer tilbage på et tidspunkt i fremtiden? Så er iPadOS 15's Quick Notes noget for dig.

Quick Notes er en systemdækkende måde til hurtigt at tage en note i iPadOS 15 og macOS Monterey. På iPad'en stryger du op fra skærmens nederste højre hjørne, og det nye panel kommer frem og svæver over resten af skærmen som et vindue. Du kan tilføje hvad som helst til en hurtig note, men den virkelig pæne del er, at hvis du vælger tekst på en webside, kan du klippe den til noten. Når det er gjort, forbliver teksten på den pågældende webside fremhævet, når du besøger det.

Quick Notes er bare almindelige noter, og de findes i Notes-appen. Men fordi de kan svæve over det, du laver, og fordi de vises automatisk, når du besøger en original kilde igen, er de meget mere nyttige end normale noter.

Hvad Quick Notes bringer, er forestillingen om

Persistent

Hurtige noter er klæbrige. Hver gang du vender tilbage til gerningsstedet, som det var, dukker et miniaturebillede op i hjørnet af skærmen for at give adgang til eventuelle noter, du har lavet tidligere. Du kan også bare trykke på klippet tekst inde i en note, og den vil åbne den originale webside med den fremhævede tekst intakt. Quick Notes-panelet kan også tilkaldes ved hjælp af den nye Globe+Q-tastaturgenvej.

Dette virker i andre apps. Hvis du klipper en besked i Mail-appen, så kan du vende tilbage til den e-mail senere, og uanset hvordan du kommer dertil, vil et lille Quick Notes-thumbnail blive vist ved siden af selve e-mailen, lige der i Mail-appen. Hurtige noter kan oprettes på Mac og iPad, men kun ses og redigeres på iPhone.

Men nok af mekanikken - dette er den første beta, stadig ujævn rundt om kanterne, og detaljerne vil sandsynligvis ændre sig.

Hvorfor er hurtige noter nyttige?

For de fleste mennesker er det at tage en note eller gemme et link en hensigtserklæring. Du planlægger måske at få adgang til den note senere, men det er sandsynligt, at du aldrig vil finde den. Eller hvis den note indeholder oplysninger fra internettet, er det sandsynligvis nemmere bare at Google det igen.

Image
Image

Hvad Quick Notes bringer, er begrebet kontekst. Noter vises, når du har brug for dem, ikke omvendt. For eksempel, hvis du har klippet tekst fra denne webside til en hurtig note, så vil teksten, når du vender tilbage til denne side, vises som fremhævet, teoretisk for altid. Du behøver aldrig at grave noten frem, for din Mac, iPad eller iPhone gør det for dig.

Ligeledes, hvis du starter fra Quick Note i Notes-appen, kan du trykke på links til e-mails, websider, iMessages, endda fotos, og du springer direkte til dem - med Quick Note svævende ovenover som et venligt, hjælpsomt spøgelse. Dette kombineres med endnu en ny Notes-funktion-tags for at gøre det nemt at organisere og finde ting. Disse tags vises endda i den globale Spotlight-søgning.

Du kan hente en hurtig note hvor som helst og skrive ind i den, men kun Apples apps-Safari, Mail, Messages, Photos, Books og Maps er dem, jeg har fundet indtil videre, der understøtter at klippe et link direkte ind i sedlen. Apples egne oplysninger om Quick Notes siger, at det virker i "understøttede apps", hvilket forhåbentlig betyder, at tredjepartsudviklere kan tilføje support. Forestil dig dette i apps, der kan læses senere, eller din PDF-app eller i en e-læser-app.

Rough Edges

Som det sømmer sig for en betafunktion, er Quick Notes stadig lidt ru i kanterne. For eksempel er der ingen måde at bruge den samme hurtige note på tværs af forskellige kilder. Her er et eksempel. Lad os sige, at du klipper noget tekst fra en webside om en ferielejlighed. Dette opretter en hurtig note.

Image
Image

Derefter diskuterer du lejligheden i en beskedtråd og tjekker den ud i Maps-appen. Dette skaber to nye hurtige noter. Du kan manuelt kopiere og indsætte oplysninger mellem dem, men lige nu er der ingen nem måde at bruge den samme Quick Note på tværs af apps.

Supporten er også plettet. Du kan linke en Quick Note til en e-bog i Bøger-appen, men den husker ikke den nøjagtige side.

Alligevel kan Quick Notes radik alt ændre den måde, vi organiserer oplysninger på. I stedet for at låse noter væk i en app, er disse noter permanent bundet til deres kilder, hvilket gør det nemt at navigere i dem. Hvis Apple pudser det i god tid før efterårets lancering, kan det være den vigtigste egenskab ved iPadOS 15 og macOS Monterey.

Anbefalede: