Hvordan iPadOS's nye funktion kunne hjælpe med at beskytte dit privatliv

Indholdsfortegnelse:

Hvordan iPadOS's nye funktion kunne hjælpe med at beskytte dit privatliv
Hvordan iPadOS's nye funktion kunne hjælpe med at beskytte dit privatliv
Anonim

Key takeaways

  • iPads slukker nu deres mikrofoner, når du lukker dit Smart Folio-cover.
  • MacBooks frakobler allerede deres mikrofoner, når du lukker låget.
  • Apples hardwaresikkerhed har ændret, hvad vi forventer af computere.
Image
Image

I iPadOS 14.5 vil mikrofonen blive afskåret, hvis du lukker "låget" på dit Smart Folio-cover. Denne fremragende privatlivs-/sikkerhedsfunktion har været tilgængelig på MacBooks i et stykke tid.

Udgivelsesbemærkningerne til den seneste iOS 14.5 beta fortæller os, at iPad‌ (8. generation), ‌iPad Air‌ (4. generation), ‌iPad Pro‌ 11-tommer (2. generation) og ‌iPad Pro‌ 12,9-tommer (4. generation)) alle muter mikrofonen, når foliohuset er lukket.

Dette er Apples iPad-tastaturetui, og denne nye tilføjelse får iPad'en til ikke kun at ligne en MacBook, men også opføre sig som en. Dette er blot den seneste i en lang række af fremragende hardwaresikkerhedsfunktioner fra Apple.

"På trods af nogle skandaler og brud i fortiden, stoler jeg på, at Apple beskytter mit privatliv langt bedre end resten af den store teknologi," fort alte Ali Qamar, grundlægger af PrivacySavvy, til Lifewire via e-mail.

Lukket betyder lukket

Når du lukker låget på en Apple Silicon MacBook eller en Mac-notebook med Apples T2-sikkerhedschip, afbrydes mikrofonen.

"Afbrydelsen forhindrer enhver software - selv med root- eller kernerettigheder i macOS, og endda softwaren på T2-chippen eller anden firmware - i at aktivere mikrofonen, når låget er lukket," lyder det i Apples tekniske note på emne.

Denne sikkerhedsfunktion er nu tilgængelig i iPad-modeller fra 2020. Selv hvis du har startet en optagelse og derefter lukker låget, vil mikrofonen blive skåret af, og det ser ud til, når du læser iOS 14.5 beta 2-udgivelsesbemærkningerne, at appudviklere ikke kan gøre noget for at vende denne adfærd.

Image
Image

Udviklere kan dog vælge at tilsidesætte lydoutput-afbrydelsen. Hvis du lukker etuiet, og der afspilles musik eller anden lyd, vil den også blive afbrudt som standard.

Udviklere kan vælge at fortsætte med at spille i stedet. Det giver mening for f.eks. musikapps, men måske ikke for filmapps.

Apple-hardware har din ryg

Før iPhone antog vi bare, at når en dårlig skuespiller havde fysisk adgang til din computer, var spillet slut. Nu er selv vores Mac'er hærdet mod fysiske angreb.

I årenes løb har Apple tilføjet flere og flere sikkerhedsfunktioner, hvilket gør Apple til det perfekte valg for folk, der bekymrer sig om deres privatliv.

"Personligt stoler jeg mest på Apples sikkerhed af alle teknologivirksomheder derude," fort alte Andreas Grant, netværkssikkerhedsingeniør og grundlægger af Networks Hardware, til Lifewire via e-mail.

"Dette skyldes, at de har valgt en rute, der begrænser friheden på deres enheder, men som derfor øger sikkerheden."

Apple har implementeret adskillige smarte hardwarefunktioner gennem årene. For eksempel AES-hardwaremotoren. Dette bruges til at kryptere og dekryptere data på farten uden at gøre computeren langsommere.

…Jeg stoler på, at Apple beskytter mit privatliv langt bedre end resten af den store teknologi.

På Mac'en bruges dette til at drive FileVault fuld-disk-kryptering, som holder dine data sikre, selvom din enhed falder i de forkerte hænder.

En anden fantastisk tilføjelse er Secure Enclave, Dette "er en SoC (system på chip) og inkluderet på alle nyere Apple-enheder," siger Qamar.

"Den håndterer mange sikkerhedsopgaver i en Apple-maskine, herunder evaluering og beskyttelse af Face ID og Touch ID biometriske data." Den sikre enklave er det, der gør Touch ID og Face ID så sikre og umulige (indtil videre) at hacke.

Føj til dette Apples nylige fokus på software, der forhindrer annoncører i at spore dig, og det ser virkelig ud til, at Apple går all-in med hensyn til privatlivsvinklen. Dette er selvfølgelig godt for forretningen, men det er også godt for dig, brugeren.

Anbefalede: