Hvad skal man gøre, når iTunes ikke har sangnavne til din musik

Indholdsfortegnelse:

Hvad skal man gøre, når iTunes ikke har sangnavne til din musik
Hvad skal man gøre, når iTunes ikke har sangnavne til din musik
Anonim

Digitale musikfiler er ikke de eneste ting, der føjes til iTunes, når du importerer en cd. Du får også navnene på sangene, kunstnerne og albummet for hver MP3 eller AAC, du tilføjer. Nogle gange ripper du dog en cd i iTunes og opdager, at du lige har fået "Spor 1" og "Spor 2" på et unavngivet album af den altid populære "Ukendt kunstner" (jeg foretrækker personligt deres tidligere arbejde). Nogle gange får du endda bare et tomt felt, hvor kunstner- eller albumnavnet skal være.

Hvis du nogensinde har set dette ske, kan du undre dig over, hvad der forårsager, at iTunes ikke har sangnavne, og hvordan man løser det. Denne artikel har svaret på begge spørgsmål.

Hvordan iTunes identificerer cd'er og sange

Navnene på sange og album er ikke kodet til cd'er. Al den information findes faktisk på internettet.

Når du ripper en cd, bruger iTunes en tjeneste kaldet GraceNote (tidligere kendt som CDDB eller Compact Disc Data Base) til at identificere cd'en og tilføje navnene på sange, kunstnere og album for hvert spor. GraceNote er en massiv database med albuminformation, der kan skelne en cd fra en anden ved hjælp af data, der er unikke for hver cd, men skjult for brugerne. Når du indsætter en cd i din computer, sender iTunes data om cd'en til GraceNote. GraceNote leverer derefter oplysningerne om sangene på cd'en til iTunes.

Hvorfor sange i iTunes nogle gange mangler oplysninger

Når du ikke får nogen sang- eller albumnavne i iTunes, er det fordi GraceNote ikke har sendt nogen information til iTunes. Dette kan ske af flere årsager:

  • Cd'en er fra et meget lille pladeselskab, er obskur eller er selvudgivet. Sådanne album er muligvis ikke inkluderet i GraceNotes database.
  • Du importerer en mix-cd, som ikke havde disse oplysninger på, da den blev oprettet.
  • Din computer er ikke forbundet til internettet, når du ripper cd'en til iTunes. Du skal have en internetforbindelse, for at iTunes kan kommunikere med GraceNote og sende sporoplysningerne til dig.

Sådan får du cd-oplysninger fra GraceNote i iTunes

Image
Image

Hvis du ikke får nogen sang-, kunstner- eller albumoplysninger, når du indsætter en cd, skal du ikke importere cd'en til iTunes endnu. Tjek din internetforbindelse. Hvis det ikke virker, skal du genoprette forbindelsen, indsætte cd'en igen og se, om du har sanginfo. Hvis du gør det, skal du fortsætte med at rippe cd'en.

Hvis du allerede har importeret cd'en, men mangler alle dens oplysninger, kan du muligvis stadig få den fra GraceNote. For at gøre det:

  1. Sørg for, at du har forbindelse til internettet.
  2. Åbn iTunes, hvis det ikke allerede kører.
  3. Enkeltklik på de sange, du vil have oplysninger om.
  4. Klik på menuen File.
  5. Klik Bibliotek.
  6. Klik Hent spornavne.
  7. På dette tidspunkt vil iTunes kontakte GraceNote. Hvis den kan matche sangen, tilføjer den automatisk den information, den har. Hvis det ikke helt kan matche sangen, kan et pop op-vindue tilbyde en række valgmuligheder. Vælg den rigtige, og klik på OK.

Hvis cd'en stadig er i din computer, kan du også klikke på Options-menuen i øverste højre hjørne af cd-importskærmen og derefter klikke på Get Spornavne.

Bundlinje

Hvis cd'en ikke er opført i GraceNote, skal du tilføje oplysningerne til iTunes manuelt. Så længe du kender disse detaljer, er det ret nemt. Lær hvordan i denne selvstudie om redigering af iTunes-sangoplysninger.

Sådan tilføjes cd-oplysninger til GraceNote

Du kan hjælpe GraceNote med at forbedre sine oplysninger og hjælpe andre mennesker med at undgå dette problem ved at indsende cd-oplysninger. Hvis du har musik, som GraceNote ikke kunne genkende, kan du indsende oplysninger ved at følge disse trin:

  1. Sørg for, at din computer er forbundet til internettet.
  2. Sæt cd'en i din computer.
  3. Start iTunes.
  4. Klik på cd-ikonet i øverste venstre hjørne for at gå til cd-importskærmen.

    Mens cd'en er sat i dit drev og vises i iTunes, MÅ IKKE importere cd'en til iTunes endnu.

  5. Rediger alle oplysninger om sangen, kunstneren og albummet for den cd, du vil indsende, ved at bruge trinene i artiklen, der er linket til i det sidste afsnit.
  6. Klik på ikonet Options.
  7. Klik Send cd-spornavne i rullemenuen.
  8. Så sender iTunes de oplysninger, du har tilføjet om denne sang, til GraceNote for medtagelse i dens database.

Anbefalede: